• BIST 8718.11
  • Altın 2247.714
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1694
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 13 °C

Hilton, 650 tesiste plastik pipet kullanımına son veriyor

Hilton, 650 tesiste plastik pipet kullanımına son veriyor
Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’daki Hilton otellerindenden her yıl 5 milyon plastik pipet ve 20 milyon plastik şişe kaldırılacak. Kullanımdan kaldırılan pipetler bir yılda 776 km’lik Seine nehrini aşacak!

ISTANBUL – Hilton, 2018 yılı sonunda 650 tesisinden plastik pipetleri kaldıracak. Bu karar sonucunda Hilton, çevresel etkilerini yarıya indirecek ve sosyal etki yaratacak yatırımlarını 2030'a kadar ikiye katlayacak hedeflerini de ortaya koyuyor.

hilton-plastik-pipet.jpgKullanımdan kaldırılan pipetler bir yılda 776 km’lik Seine nehrini aşacak!

Hilton, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da hayata geçecek bu taahhütle, her yıl beş milyondan fazla plastik pipeti ve 20 milyon plastik su şişesini tesislerinden kaldıracak. Her yıl kullanımdan kaldırılacak pipetlerin toplamı 776 km uzunluğundaki Seine Nehri'ni aşacak.

Her yıl yaklaşık sekiz milyon ton plastik atık okyanusa giriyor ve araştırma projeleri okyanuslardaki plastiğin on yıl içinde üç kat artış göstereceğine dikkat çekiyor. Plastik kirliliği sadece suları ve deniz yaşamını değil, aynı zamanda besin zincirini ve genel halk sağlığını da etkiliyor.

hilton-plastik-pipet-001.jpgEMEA,Hilton Başkan Yardımcısı ve Genel Başkanı Simon Vincent: “Lider küresel konaklama markası olarak, doğal kaynaklarımızın bilinciyle hareket etmek ve faaliyet gösterdiğimiz toplulukları desteklemek gibi büyük bir sorumluluğumuz var. Kurumsal sorumluluk stratejimizde yer alan, “Bilinçli Seyahat” anlayışıyla çevresel etkimizi azaltmak için sürekli yeni yollar arıyoruz. Yönetilen portföyün tamamında plastik pipetler üzerindeki yasağı genişletmek son derece önemli ve önümüzdeki yıllarda da genişleterek uygulayacağımız bir karar” dedi.

Hilton, 2018 sonuna kadar plastik pipetleri kaldıracak ve talep üzerine kağıt ya da biyolojik olarak parçalanabilen bir alternatif sunacak. Hilton, sosyal ve çevresel açıdan sorumlu toplantılar sunmak için küresel Bilinçli Toplantı programının bir parçası olarak EMEA bölgesindeki otellerde toplantı ve etkinliklerden plastik su şişelerini de çıkaracak.

Pipet yasağı, Hilton'un çevresel ayak izini 2030'a kadar yarı yarıya azaltmak ve dünya üzerindeki sosyal etki yatırımını ikiye katlamak için tasarlanan yeni küresel hedeflerin bir parçası. Bu taahhütle Hilton, karbon emisyonlarını azaltmak için bilime dayalı hedefler belirleyen ve sabun atıklarını katı atık sahasına karıştırmamayı taahhüt eden ilk büyük otel şirketi olacak.

Şirket ayrıca dünya çapında kadınlara ve gençlere yardım eden programlara yatırımı iki katına çıkaracak. Bu hedefler, Birleşmiş Milletlerin 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemini daha da ileriye götürmek için Hilton’ın Bilinçli Seyahat kurumsal sorumluluk stratejisinin bir parçası.

Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi Başkanı ve Hilton Başkanı ve CEO'su Christopher J. Nassetta, “Yaklaşık 100 yıldır Hilton otellerimizin çevresindeki toplumlar üzerinde olumlu bir etki yaratma misyonu ile hareket etmiştir” diyerek “Seyahatin bu Altın Çağında, gezginlerin çalıştığı, rahatladığı, öğrendiği ve keşfettiği durakların, gelecek nesiller için canlı ve sağlam olmasını sağlamak adına liderlik rolü üstleniyoruz” şeklinde konuştu.

Hilton’un yeni 2030 hedefleri aşağıdaki sosyal ve çevresel hedefleri içeriyor:

Gezegeni Korumaya Yardımcı Olmak İçin Çevresel Etkiyi Yarıya İndirmek

• Paris İklim Anlaşması doğrultusunda ve Bilim Tabanlı Hedefler Girişimi (SBTi) tarafından onaylanan karbon emisyon yoğunluğunu% 61 oranında azaltmak

• Su tüketimini ve üretilen atıkları% 50 azaltmak

• Sürdürülebilir bir şekilde et, kümes hayvanları, ürün, deniz ürünleri ve pamuk edinmek

• Mevcut sabun geri dönüşüm programını tüm otellere genişletmek ve katı atık sahalarına sıfır sabun göndermek

İki Kat Sosyal Yatırım ve Toplumlara Olumlu Değişim Getirmek

• Yerel, küçük ve azınlık hissedarlara harcanan tutarı ikiye katlamak

• Yerel kuruluşlar ve okullarla ortaklıklar da dahil olmak üzere, kadınlar ve gençler için fırsat programlarına iki kat yatırım yapmak

• Ekip Üyesi girişimleri ile 10 milyon gönüllü saat katkısı

• Doğal afet yardım girişimi için iki kat parasal destek

• Hilton’un değer zincirinde zorla çalıştırma ve insan ticaretini ortadan kaldırmak için İnsan Hakları yetilerini geliştirmek

###

Hilton Hakkında

Hilton (NYSE: HLT), 106 ülke ve bölgede, 863.000’i aşkın odaya sahip 5.300'den fazla tesisten oluşan 14 birinci sınıf marka portföyüyle lider bir küresel konaklama şirketidir. Hilton, her otelinde, her misafiri için, her zaman olağanüstü deneyimler sunarak dünyanın en konuksever şirketi olma misyonunu yerine getirmeye adanmıştır. Şirket Portföyünde, Hilton Hotels & Resorts, Waldorf Astoria Hotels & Resorts, Conrad Hotels & Resorts, Canopy by Hilton, Curio Collection by Hilton, DoubleTree by Hilton, Tapestry Collection by Hilton, Embassy Suites by Hilton, Hilton Garden Inn, Hampton by Hilton, Tru by Hilton, Homewood Suites by Hilton, Home2 Suites by Hilton ve Hilton Grand Vacations bulunmaktadır. Şirket ayrıca, ödüllü bir müşteri sadakat programı olan Hilton Honors’u da yönetmektedir. Tercih edilen Hilton kanalları aracılığıyla doğrudan rezervasyon yapan Hilton Honors üyeleri, üyelerin kaç Puanı para ile birleştireceklerini seçmelerini sağlayan esnek bir ödeme kaydırıcısı, başka hiçbir yerde bulamayacağınız özel bir üye indirimi ve ücretsiz standart Wi-Fi de dahil olmak üzere faydalardan anında yararlanmaya başlayabilirler. Daha fazla bilgi için newsroom.hilton.comadresini ziyaret edin ve Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram ve YouTube üzerinden Hilton ile bağlantı kurun.

Bilinçli Seyahat Hakkında

Bilinçli Seyahat, Hilton'un küresel olarak sürdürülebilir seyahatleri yeniden tanımlamak ve ilerletmek için kurumsal sorumluluk stratejisidir. 2030'a kadar, sosyal etkimizi ikiye katlamayı ve çevresel ayak izimizi yarıya indirmeyi planlıyoruz. Ödüllü performans ölçüm sistemimiz LightStay aracılığıyla Hilton'un 5.300 otelindeki her birindeki çevresel ve sosyal etkimizi izliyor, analiz ediyor ve raporluyoruz. Bilinçli Seyahat, yerel ekonomik büyümeyi hızlandırmak için Hilton’un küresel ölçeğinden faydalanır; insan haklarını destekler; insanlara ve yerel topluluklara yatırım yapar ve doğal kaynaklar üzerindeki etkimizi azaltarak gezegenimizi korur. Stratejimiz Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma hedefleriyle uyumludur. Daha fazla bilgi için cr.hilton.com adresini ziyaret edin.

Bu haber toplam 4522 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.