• BIST 9546.43
  • Altın 2489.074
  • Dolar 32.5028
  • Euro 34.7893
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • Antalya 22 °C

Hayvanseverler Antalya'da fayton yasaklanmasına sevindi

Hayvanseverler Antalya'da fayton yasaklanmasına sevindi
Başkan  Böcek, yaptığı yazılı açıklamada,  10 Haziran 2019 tarihi itibariyle faaliyetlerine son verilen faytonculara   2 at ve araba bedeli olarak 20 bin lira ödeme yapıldığını bildirdi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
ANTALYA, Turizm şehri Antalya'da  hayvan hakları savunucuların şikayetlerini yerinde bulan Antalya Büyükşehir  Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 10 Haziran da Antalya genelinde faytonculuğa son  vermişti. faytonculara verdiği sözü tutan Belediye Başkanı  Muhittin Böcek, faytonculara at ve araba bedelleri ödedi. antalyada-fayton-.JPGBaşkan  Böcek, yaptığı yazılı açıklamada,  10 Haziran 2019 tarihi itibariyle faaliyetlerine son verilen faytonculara   2 at ve araba bedeli olarak 20 bin lira ödeme yapıldığını bildirdi. Böcek, '' Antalya dahilinde 21 faytoncuya at başı 5 bin  lira, araba bedeli olarak da 10 bin lira olmak üzere 420 bin lira ödeme yapıldı. Alanya ve Manavgat’ta bulunan 5 faytoncuya ise ödemeleri belgeleri tamamlandıktan sonra yapılacak.''dedi.

antalyada-fayton--001.JPGATLAR HAYVANAT BAHÇESİNE BIRAKILDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanlığı Gelirler Şube Müdürlüğü’nde paralarını teslim alan faytoncular, kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmesinden memnuniyet duyduklarını ifade etti. Fayton sahiplerine de  Büyükşehir Belediyesi’nde işe başlayacak olmanın da heyecanını yaşadıklarını ifade ederek kendilerini mağdur etmeden bu sorunu çözen  Başkan  Böcek’e teşekkür etti . Atların bundan sonra yeni yaşamlarının Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi olduğunu belirten Böcek, fayton sahiplerininde mağdur olmaması içinde işe alacaklarını kaydetti. Böcek, 'Temmuz ve ağustos aylarında Antalya sıcağında atların faytona koşulması insanın yüreğini sızlatıyordu.Faytoncularda mağdur edilmeyerek çözüme kavuşturduk.'' ifadesinde bulundu.

antalyada-fayton--002.JPGOlağanüstü UKOME  toplantısı sonrası . Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nden çıkan kararla da faytonculara at ve araba bedeli olarak 20 bin TL ödenmesi kararı çıktı. 12 Haziran 2019 tarihinde gerçekleşen Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan bu kararın ardından at ve fayton bedellerinin ödemeleri yapıldı..

antalyada-fayton--003.JPGDELİKKULK:ANTALYA YA SICAĞI'NDA ATLARIN FAYTONA KOŞULMASI YÜERĞİMİZİ SIZLATIYORDU

 Side Atçılar Derneği Başkanı Hasan Delikkulak, Başkan Böcek ve Büyükşehir Belediye Meclisi'nin oy birliğiyle aldıkları kararı desteklediklerini söyledi. Antalya yaz sıcağında ekmek parası içinde olsa faytona koşulmasının at severler olarak yüreklerini sızlattığını belirten Delikkulak, '' Atlar çok duygusal hayvanlar,akta  Konuşamıyor ki ben bu sıcakta bu faytonu nasıl çekeyim desin.İnsanlar Antalya'nın yaz sıcağı'nda dışarı bile çıkmıyor. Antalya'nın yaz sıcağı'nda gece geç vakitlere kadar  faytona koşulması ,bir at  sever  olarak yüreğimizi burkuyordu. Böyle bir karar alınmasına at severler çok sevindi. aynı zamanda faytoncuların mağdur edilmeden sorun çözülmesine daha da sevindik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum''.dedi

antalyada-fayton--004.JPG

Bu haber toplam 2372 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.