• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 18 °C

Hasan Erdem: Türsab Başkanı acenteleri iflas ettiriyor

Hasan Erdem: Türsab Başkanı acenteleri iflas ettiriyor
Hasan Erdem, Türsab Başkanı Bağlıkaya haksız rekabet ve tedbiri alınmayan sebepler yüzünden acentaların her geçen gün zarara uğradığını ya da iflas ettiğini öne sürdü.

BURSA -- TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Erdem, Firuz Bağlıkaya’nın seçildiği günden bu yana haksız rekabet ve tedbiri alınmayan sebepler yüzünden acentaların her geçen gün zarara uğradığını ya da iflas ettiğini öne sürdü. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Erdem, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Başkan Firuz Bağlıkaya’nın acentaların haklarını gözetmediği için sektörün gelir kaybına uğradığını öne sürdü.

hasan erdem-.jpg

ACENTELER UMURUNDA İLE DEĞİL
Türsab Başkanı Firuz Bağlıkaya'nın acentelere verdiği vaatleri yerine getirmediği için yönetimde sıkıntılar olduğunu ve birçok üyenin ona karşı tavır içinde olduğunu belirten TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Erdem, sorunları çözmek için birlik olup yönetim seçildiklerini, a.ncak yönetime geldikten sonra Bağlıkaya'nın acenteleri yalnız bıraktığını  belirterek, “Acenteler kan ağlıyor, umurunda bile değil, Acentelerin menfaatine olmayan işlerle uğraşıyor. Her geçen gün mesleğimiz gelir kaybına uğruyor” dedi.

MESLEKİ İTİBARIMIZ BİTTİ
Mevcut Başkan Firuz Bağlıkaya’nın seçildiği günden bu yana acentelere karşı haksız rekabete karşı tedbirler almadığını ve acentaların her geçen gün zarara uğradığını ya da iflas ettiğini dile getiren Erdem, “Bu süreç böyle devam ettiği sürece binlerce sektör temsilcimizin acentalarını kapattığına şahit olacağız. Farkında mısınız? Mesleki itibarımız sürekli düşüyor. Hepimiz geçmiş yılları arar olduk. Eskiden acentalarımız daha itibarlı, daha saygın, daha çok kazanan, yarı kamu kurumu niteliğindeydi” dedi.

SADECE YANDAŞLARINI KOLLUYOR
Firuz Bağlıkaya’yı kendisini ve etrafındakilerini düşünmek ve kollamakla suçlayan Erdem, gelişen teknolojiye karşı sektör temsilcilerinin korumasız bırakıldığını söyledi.

Erdem, “Başkan ve yönetimler göreve gelir gelmez gelirlerimizi arttırıcı etkinlikler ve faaliyetler içinde bulunurlardı. Oysa bir Başkan düşünün, sadece kendisini ve etrafındakilerini düşünüyorsa, kurumun gelirlerini yandaşlarıyla birlikte kullanıyorsa bilsinler ki büyük bir yanlışın ve gafletin içindedirler” diye konuştu.

TÜRSAB'I DOLGUN MAAŞLI KORUMALARLA DONATTI. 
Erdem şöyle devam etti: “Psikolojik olarak yanlış yapan insanlar yüreklerinde daima korkuyla yaşarlar ve bu korku nedeniyle de korunma ihtiyacı hissederler. Bugün TÜRSAB'ın içinde bulunduğu durum işte tam da bu şekildedir. Kurumunuzun dört bir yanı korumalarla donatılmıştır. Kimi, kimden koruyorsunuz?

SEBEPSİZ KORKU HASTALIĞINA YAKALANDI, KORUMALARLA GEZİYOR
Mevcut Başkan da seçim sürecinde acentelere vadedip, vaat ettiklerini yerine getiremediği, yönetimini sürekli bir gizlilik içinde acentelerimizin bilgi edinme haklarını ellerinden almasının yanında sürekli bir koruma bulundurma sendromu yaşıyor. Sayın Başkan, iktidara gelince yersiz ve sebepsiz korku hastalığına kapıldı. Bu hastalık onu iktidar olduğu andan itibaren kemiriyor. Mutlaka tedavi olması gerekir. Aksi durumda hem kendisi hem biz TÜRSAB üyesi acentalardan zarar görecektir...”

Kaynak: Dünya Gazetesi
Bu haber toplam 4130 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.