• BIST 8793.17
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • Antalya 16 °C

Halil Tuncer ile 'Türkiye’nin büyüsü' Oslo’da sergilendi

Halil Tuncer ile 'Türkiye’nin büyüsü' Oslo’da sergilendi
Halil Tuncer “Fotoğraflarla Türkiye” adlı sergisini Türk Hava Yolları ve Oslo Türk Kadınlar Grubu işbirliğinde Oslo’nun Türkiye Büyükelçiliği desteğiyle 3-4 Mayıs’ta sergileyerek 20’ci kez Türkiye’yi dünyaya tanıttı.

OSLO / NORVEÇ- Türkiye’nin turizm fotoğrafçısı Halil Tuncer, dünyada 4 kıtada ve 19 ülkede sergilediği “Fotoğraflarla Türkiye” adlı sergisini Türk Hava Yolları ve Oslo Türk Kadınlar Grubu işbirliğinde Oslo’nun Türkiye Büyükelçiliği desteğiyle 3-4 Mayıs’ta sergileyerek 20’ci kez Türkiye’yi dünyaya tanıttı.

halil-tuncer-oslo.png
halil-oslo.jpg

Serginin açılışını yapan Türkiye Cumhuriyeti Oslo Büyükelçisi Fazlı Çorman “Halil Tuncer, Tarihi ve doğal güzelliklerini fotoğraflayarak, Türkiye’nin büyüleyici görüntüleriyle bizlere Türkiye’yi taşıdı. Türkiye’nin görsel güzellikleri izleyenlere bu bölgeleri seyahat etmelerini arzu ettiriyor. Bu Türkiye adına önemli bir tanıtım çalışmasıdır” dedi.

halil-tuncer-oslo-001.png

HALİL TUNCER ‘USTA’ OLARAK KALACAKTIR
Büyükelçi Fazlı Çorman, Halil Tuncer'in Türkiye'de turizm fotoğrafçılığının duayeni olarak 50 yılı aşkın, eserlerinin 4 kıtada 19 ülkede sergilediğini hatırlatarak, Türkiye’yi karış karış gezerek büyük bir hizmet yaptığını belirtti.

halil-tuncer-oslo.jpg

Büyükelçi Fazlı Çorman şöyle konuştu: “Halil Tuncer, İsveç, Mısır, Danimarka, ABD, Küba ve Tanzanya gibi çeşitli ülkelerde sergiler açtı. “Nemrut Dağı”fotoğrafı Kültür ve Turizm Bakanlığı adına katıldığı Danimarka’da 1982'dedüzenlenen uluslararası poster fotoğrafları yarışmasında dünya ikinciliği ödülü aldı. Bir çok özelliği ile Halil Tuncer, özel bir fotoğrafçı olarak, Türk profesyonelleri arasında daima usta olarak kalacaktır. Onu Norveç'te ağırlamaktan onur duyuyoruz. Sergiye destek olan Türk Hava Yolları ve etkinliğe katkılarından dolayı Oslo Türk Kadın Grubu'na içtenlikle teşekkür ediyorum.”

halil-tuncer-oslo-002.png

TURİZMDE FOTOĞRAFIN ÖNEMİ HİÇBİR ZAMAN BİTMEDİ
+Büyükelçi Fazlı Çorman, fotğraf ve turizmin birbirinin ayrılmaz parçası olduğunu belirterek, eskiden dağıtılan brdşürlere basılan cazip destinasyon fotoğraflarının turizmi büyük destek verdiğini söyledi. Bir yeni görselindeki çekiciliğin seyahat etme isteğinde önemli rol oynadığını anlatın Büyükelçi şöyle devam etti:

“Basılı turizm broşürlerinde yer alan fotoğrafların seyahatlerimizde hala önemli rolü vardır. Sadece bizi çevreleyen medya kaynaklarında sürekli olarak sunulan görüntüler değil, aynı zamanda yolculuklarımız sırasında çektiğimiz fotoğraflar da modern yaşamımızın bir parçası haline geldi.

halil-tuncer-oslo-001.jpg
halil-oslo-004.jpg
Oslo Türk kadınlar Grubu üyesi Berna Gürsu Folleg ve ailesi

FOTOĞRAF HAYATIMIZIN PARlleg ve aileÇASI OLDU
Fotoğraf çekmeden, akıllı telefonlarla en azından, hatta daha iyisi, uygun bir kamerayla, seyahat etmeyi kim düşünmez? Bir yerin enstantanesini almak, onun bir parçasına sahip olmak gibidir, eve geri döndüğünde sizinle birlikte bu harika deneyimin bir parçası. Bu nedenle, Halil Tuncer’e Türkiye'nin “büyüleyici yerlerinden” keyif almamız için “parçaları yakalayarak” buraya getirdiği için teşekkür edebiliriz.

halil-oslo-002.jpg

GÖBEKLİTEPE 21.YÜZYILIN EN ÖNEMLI ARKEOLOJİK KEŞFİDİR

Sergide, İstanbul, Kapadokya, Nemrut Dağı, Efes ve diğerleri gibi çoğu UNESCO’nun Dünya Mirası Alanları olan Türkiye'nin pek çok turizm destinasyonundan görüntüler bulunuyor. Ancak bu fotoğraflar arasında dikkatinizi çekmek istediğim önemli bir yer var. Göbeklitepe.

Türkiye'nin Güneydoğusundaki Urfa ili yakınında bulunan Göbeklitepe (Potbelly Hill) genellikle 21. yüzyılın en önemli arkeolojik keşfi olarak kabul edilir. Her şeyden önce, 12 bin yıl öncesine dayanıyor. Başka bir deyişle, anıtsal insan yarattıklarını bildiğimiz her şeyden binlerce yıl daha eskidir. Dahası, insanın yerleşik hayata geçişinden daha da eskidir. Bu nedenle Göbeklitepe'nin keşfedilmesinden önceki geniş görüşünün aksine, ilk şehirlerin kurulmasından önce dini inançların ve ritüel gerekçelerin varlığını kanıtladı.

halil-oslo-003.jpg

2019 GÖBEKLITEPE YILI ILAN EDILDI

Göbeklitepe'deki araştırmacıların bulguları, böyle erken yaşlarda bile dini bir sınıfın olduğunu, toplumun sosyal sınıflara bölünmesinin, yaygın olarak kabul edilen tarihlerden ve belki de ilk tarımsal faaliyetin bölgede yapılabileceğinden çok önce gerçekleştiğini göstermektedir. Sonuç olarak, tüm bu yeni bilgiler, insanlığın ortak bilgisine ve tarih kitaplarına eklenmiştir. Göbeklitepe, insanlık tarihine olan katkısının esasıyla, 2018'de UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girerek listede 17. sıraya yerleşmiştir. Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı 2019’u “Gobeklitepe Yılı” ilan etti.

halil-oslo-001.jpg

TÜRKİYE POPÜLER BİR TURİZM DESTİNASYONUDUR

Bu vesileyle, Türkiye'de turizm hakkında birkaç söz söyleyeyim. Türkiye, çarpıcı manzarası ve zengin tarihi mirası ile dünyanın önde gelen turizm destinasyonlarından biridir. Türkiye'yi geçen yıl 40 milyondan fazla turist ziyaret etti. Güzel sahil şeridine ve muhteşem kültürel alanlarına ek olarak, Türkiye ayrıca spa ve sağlık odaklı turizm için popüler bir destinasyon haline gelmiştir.

Norveç, gezginler için doğal güzellik ve diğer cazibe merkezlerine ait inanılmaz bir paya sahiptir, ancak uzun zamandır gezgin olanların kendisi olan Norveçliler, her yere seyahat etmekten hoşlanırlar ve elbette Türkiye'yi yüzyıllar önce keşfetmişlerdir.

halil-thy-oslo.jpg
THY Oslo ekibi Halil Tuncer'i yalnız bırakmadı

400 BİN NORVEÇLİ TÜRKİYE’Yİ ZİYARET ETTİ

Turizmin şu anki ilişkilerimizde önemli bir yönü olduğu için çok mutluyuz, gittikçe daha fazla sayıda Norveçli ziyaret ediyor, hatta bazılarını Türkiye'de yaşıyor, yarı zamanlı veya tam zamanlı. Son yıllarda bu sayı 400 bine ulaştı ve Türkiye, Norveçliler için en popüler turistik yerlerden biri haline geldi. Amacımız dünyanın dört bir yanından Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısını artırmak ve Türk Hava Yolları, Türkiye'ye veya Türkiye'ye yapılan seyahatlerin tanıtımında harika bir iş yapıyor. Artık en fazla varış noktasına sahip havayolları arasında yer alan Türk Hava Yolları, yeni ağırlık merkezindeki yeni İstanbul Havalimanı ile yeni merkeziyle daha da büyümeye hazırdır..

Bu haber toplam 12891 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.