• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

Gemlik’in ünlü zeytini festivalle dünyaya tanıtılıyor

Gemlik’in ünlü zeytini festivalle dünyaya tanıtılıyor
Gemlik Uluslararası Zeytin Festivali. 200 yıllık geçmişi olan Gemlik’e ve ziytine yeni bir heyecan katarken, aynı zamanda 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
GEMLİK- Gemlik’in benzersiz en değerli ürünü “Gemlik Sofra Zeytini”, markalaşmak üzere Gemlik Uluslararası Zeytin Festivali ile uluslararası platforma taşınıyor. “Zeytin ve Kadın” başlıklı etkinlikte Atatürk’ün 3 metre yüksekliğinde, altında “Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ yazan sihirli sözünün yer aldığı siyah ve yeşil zeytinden portresi açılışta en çok dikkati çeken eser oldu.

gemlik-uluslararasi-zeytin-festivali.JPG
Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Halil Tuncer, Özkan Altıntaş ve eşi. Gemlik Kent Konseyi Başkanı Gürhan Çetinkaya

-gemlik-uluslararasi-zeytin-festivali.JPGGemlik Uluslararası Zeytin Festivali. 200 yıllık geçmişi olan Gemlik’e ve ziytine yeni bir heyecan katarken, aynı zamanda 30 Ağustos Zafer Bayramı kortej yürüyüşüyle başladı. Etkinlik, zeytin müzesinin açılışı, klasik otomobillerin ve deniz araçlarının gösterisi, Romen Halk Dansları Topluluğu gösterisi ve Türk sanatçıların müzik ziyafetiyle devam etti.

gemlik-uluslararasi-zeytin-festivali.png

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMı’YLA TAÇLANDı

Zeytin Festivali’nin 5’incisini kutlayan Gemlik, tarihi günlerinden birini büyük bir coşkuyla kutladı. Festivalin ilk günü 30 Ağustos Zafer Bayramı’yla taçlandı. 30 Ağustos Zafer Bayramı Kortej Yürüyüşü’yle başlayan Festival, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ve geçit töreniyle şenlendi. Belediye Bandosu’nun konseriyle başlayan Kortej Yürüyüşü, birbirinden güzel klasik arabaların ve yurtdışından gelen misafirlerin katılımıyla devam etti.

gemlik-uluslararasi-zeytin-festivali-001.png
gemlik-uluslararasi-zeytin-festivali-001.JPG

ZEYTIN ILE ZEYTINYAĞıNıN TADıMı

İskele Meydanı’nda düzenlenen etkinliklerde zeytinden yapılan Atatürk Portresi, 30 Ağustos Fotoğraf Sergisi, Zeytincilik Tarihi Sergisi ve stand ziyaretleriyle eğlenceli anlar yaşayan vatandaşlar halk oyunları gösterisiyle coştu. Ayrıca Gemlik köylerinden getirilen zeytinlerin sunulduğu standlar büyük ilgi topladı. Gemlik’in coğrafi işareti ve patentine sahip olan yaklaşık 20 ünlü firmanın sergilediği zeytin ile zeytinyağının tadımı yapıldı.

gemlik-uluslararasi-zeytin-festivali-002.JPG
gemlik-zeytin.jpg
Gemlik Kent Konseyi Başkanı Gürhan Çetinkaya, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Medialand Halkla İlişkiler Başkanı Ergüder Tırnova, Uluslararası Zeytin Festivali’nin yapılması için işbirliği oluşturdular.


ZEYTIN HAZINESI GEMLIK
30 Ağustos Zafer Bayramı ve ‘’Uluslararası Zeytin Festivali’’ni birlikte kutlayan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, kortejde en önde yer alarak vatandaşlarla birlikte etkinliklere katıldı. Sertaslan halka hitaben yaptığı konuşmada Uluslararası Zeytin Festivali’nin ilçeyi marka kent haline getirileceğini söyledi. Sertaslan; ‘’200 yıllık bir tarihe sahip Zeytin Hazinesi Gemlik’i, ülkemizin çağdaş, ekonomisi güçlü ve her şeyden önce güvenli yaşanır bir kent haline getireceğiz. Zeytin Festivali bu hedefimizin yolunu aydınlatmaktadır’’ dedi.

gemlik-uluslararasi-zeytin-festivali-004.JPG
Zeytin Müzesi'ni kurulma çalışmalarını yürüten Ken Konseyi Başkan Yardımcısı Reyhan Çorum, sergide kesilen zeytin ağaçlarının gözyaşlarını temsil eden tabloların yer aldığını belirterek "Gemlik'in hazinesi zeytin ağaçları korunmalı" dedi.
gemlik-uluslararasi-zeytin-festivali-007.JPG
gemlik-uluslararasi-zeytin-festivali-005.JPG
gemlik-uluslararasi-zeytin-festivali-006.JPG

-gemlik-uluslararasi-zeytin-festivali.pngToplam 3 gün 3 gece sürecek olan festivalde yurt dışından ve ülkemizden gelen müzik toplulukları sahne alarak ziyaretçilere eğenceli saatler geçirtecekler. Ekonomiden eğlenceye geniş bir program çerçevesinde gerçekleşen Uluslararası Zeytin Festivali, dış ülkeden ve yurtiçinden gelenler tarafından büyük ilgi gördü.

gemlik-uluslararasi-zeytin-festivali-003.JPG
gemlik-uluslararasi-zeytin-festivali-002.pngFestivalin ilk günün gecesinde sahne alan Karadenizli sanatçı Resul Dindar’ın verdiği konser halk tarafından büyük beğeni topladı. İki gün daha sürecek olan festival 1 Eylül Pazar günü sona erecek.

Festivalin ikinci gününde (31 Ağustos) Gemlik Çocuk Kahvaltısı ve Çocuk Zumbası, Kardeş Ülke Romanya Novadal Halk Oyunları, Tarihi Ünal Yağhanesi Müze Açılışı, Festival Çocuk Etkinlikleri, En iyi Zeytin Bahçesi Ödüllendirilmesi, Romanya Dostluk Gecesi ve ikinci günün gecesinde de şarkıcı Ece Seçkin konser verecek.

Festival’in üçüncü gününde de (1 Eylül) dünyanın en büyük kahvaltılık zeytin tabağı – rekor denemesi, zeytin ve zeytinyağlı yemekler, en iyi zeytinin ödüllendirilmesi ve gecesinde de sanatçı Ziynet Sali konseri ile festival sonlandırılacak.
gemlik-uluslararasi-zeytin-festivali-004.png
 

Bu haber toplam 3820 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.