• BIST 8996.35
  • Altın 2281.403
  • Dolar 32.3252
  • Euro 35.0374
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 19 °C

Gemlik, Zafer Bayramı’nı kutluyor ve Gemlik zeytinini tanıtıyor

Gemlik, Zafer Bayramı’nı kutluyor ve Gemlik zeytinini tanıtıyor
Gemlik, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı ve sahip olduğu zeytin hazinesini Uluslararası Gemlik Zeytin Festivali ile kutluyor.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
GEMLİK- Türkiye’de “Zeytinin Başkenti” Gemlik, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı ve sahip olduğu zeytin hazinesini Uluslararası Gemlik Zeytin Festivali ile kutluyor. 30 - 31 Ağustos - 1 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek “Kadın ve Zeytin’ temalı Uluslararası Gemlik Zeytin Festivali’nde 3 metre yüksekliğinde zeytinden Atatürk portresi ile Kurtuluş Savaşı’nın önemli gününde büyük kurtarıcı anılacak.

gemlik-zeytin-festivali’.JPG
gemlik-zeytin-festivali.jpg
BAŞKAN SERTASLAN: MARKA KENT YARATMANıN BAŞLANGıCı
Zeytin’in 200 yıllık tarihinin başkenti Gemlik festivalde düzenlenecek bir dizi etkinliklerle ünlü “Gemlik Sofra Zeytini”ni dünya gündemine taşıyor.

gemlik-belediye-baskani-ugur-sertaslan-.JPGFestival’in hedefinin Gemlik Zeytin’ini marka haline getirmek ve ülke ekonomisine katkı sağlamak olduğunu belirten Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan ‘’Gemlik Zeytin Festivali, kentimizin tarihi ve turistik zenginliklerini tanıtmak, modern marka kent yaratmanın başlangıcı olacaktır’’ dedi.

gemlik-belediye-baskani-ugur-sertaslan--001.JPGGEMLIK’TE 2.469 BIN KAYıTLı ZEYTIN AĞACı
Başkan Sertaslan, şöyle devam etti:
“Gemliği Gemlik yapan iki değerden biri Gemlik zeytinidir. Zeytin denilince Gemlik’I bilmeyen yok. Gemlik zeytininin 2003 yılındanberi marka tescili ve coğrafi işareti bulunmaktadır. Gemlik 2.469 bin kayıtlı zeytin ağacı ile önemli bir tarım kentidir. Ancak bu ağaçların üçte biri çeşitli nedenlerle terkedilmiş ve üretime açık olmayan durumdadır.

gemlik-belediye-baskani-ugur-sertaslan--002.JPGTAKLİTLERİNDEN SAKININIZ
Bu gibi etkinliklerle zeytin üretimini teşvik ediyoruz. Üreticiden 7-8 liraya alınan zeytin büyük şehirlerde 50 liraya satılıyor ve tüketim dünya standartlarının altındadır. Biz bu dengelerin doğru seviyelere oturmasını hedefliyoruz. Başka bölgelerde üretilen zeytin Gemlik zeytini olamaz. Gemlik bölgesinin iklimi, havası ve suyu zeytine özellik katmaktadır. Biz zeytinin kimliğini tanıtmak için çalışıyoruz ve ‘Gemlik sofra zeytininin işareti vardır. Taklitlerinden sakınınız’ diyoruz.

gemlik-zeytin-festivali’-003.JPGGEMLIK TURIZM KENTIDIR
Ayrıca Gemlik 35 bin 700 metre sahili olan ve büyük bölümü kumsal olan eşsiz bir tatil ve turizm kentidir. Eskiden İstanul, Ankara ve Eskişehir halkı tatilini Gemlik’te geçirirdi. Gemlik yeniden turizm kenti olsun diye altyapı çalışmalarını yürütüyoruz.”

gurhan-cetinkaya,.JPGGÜRHAN ÇETINKAYA: ZEYTİN MÜZESİ AÇILIYOR
Gemlik Atamert Otel’de düzenlenen basın toplantısında Kent Konseyi Başkanı Gürhan Çetinkaya, ’Gemlik Zeytin Festivali’nin onur konuğunun Romanya olduğunu belirterek festivalde ‘en iyi zeytinyağı’, ‘en iyi zeytin’ ve ‘ en iyi zeytinyağlı yemekler’ yarışmasının yapılacağını bildirdi.
Ayrıca Zeytin Müzesi açmak için çalışmaların başlatıldığını bildirdi.

gemlik-zeytin-festivali’-001.JPGgemlik-zeytin-festivali’-002.JPGKAYIKTA EN BÜYÜK KAHVALTI TABAĞI
En önemli etkinliğin dünyanın en büyük zeytin kahvaltı tabağı olduğunu söyleyen Gürhan Çetinkaya, “Kahvaltı kayık tabakta verilir dedik. Bunun için gerçek bir kayık kullanıyoruz. Gemlik’e bağlı 20 köyden getirilecek yaklaşık bir ton zeytin kadınlar tarafından kayıa dökülecek. Üzerine kekik ve nane koyularak en büyük kahvaltı tabağı oluşturulacak. Ayrıca çeşitli eğlence programların yer alacağı Gemlik Zeytin Festivali’nin, Gemlik’in geleceğine ışık verecek sürdürülebilir bir festival haline gelmesini hedefliyoruz”dedi.
Yerli ve yabancı konukların katılacağı Gemlik Zeytin Festivali’nin organizasyonu,Gemlik Kent Konseyi, Gemlik Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının katkıları ile hayata geçiriliyor.

Bu haber toplam 3991 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.