• BIST 8718.11
  • Altın 2244.782
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1637
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 13 °C

Gastronomi öğrencilerinin Mudurnu keşfi

Gastronomi öğrencilerinin Mudurnu keşfi
Okan Üniversitesi ile Prontotuor işbirliği kapsamında gastronomi bölümü öğrencileri Mudurnu’yu keşfetti.

İSTANBUL- Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nde Prontotour’un sponsorluğunda bu yıl verilmeye başlanan “Gastronomi ve Seyahat Yazarlığı” dersinin saha çalışması Bolu’nun turistik ilçesi Mudurnu’da yapıldı. Düzenlenen geziye Prontotour’u temsilen İçerik ve Kurumsal İletişim Müdürü Mehmet Güneli, dersin öğretim görevlisi Funda Aydeniz ile 10 öğrenci katıldı.

mudurnu-pronto-.jpgMelek Hotels’in bir butik otele dönüştürdüğü tarihi Tekkeliler Konağı’nda konaklayan grup ilçenin turizm ürünlerini yerinde görme, yerel lezzetleri deneyimleme fırsatı buldu. Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl tarafından da kabul edilen öğrenciler, proje kapsamında Mudurnu’yu tüm yönleriyle tanıtacak yazılar kaleme alacaklar. Öğrenciler tarafından yazılan yazılar daha sonra seyahatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği Prontotour’un dijital seyahat mecralarında yayınlanacak.

mudurnu-pronto--001.jpgProntotour İçerik ve Kurumsal İletişim Müdürü Mehmet Güneli, üniversite ile yürütülen işbirliği ve gezi hakkında şu değerlendirmelerde bulundu: “Prontotour olarak bu yıl ProntoAkademi’yi hayata geçirdik. Bu kapsamda çeşitli projeler gerçekleştiriyoruz. Okan Üniversitesi ile birlikte yeni bir derse imza attık. Gastronomi Bölümü’nde bu dönem verilmeye başlanan “Gastronomi ve Seyahat Yazarlığı” dersine sponsor olduk. Öğrencilerin hem yazma hem de araştırma yeteneklerini geliştiren bu dersin meslek hayatlarına önemli katkılar sunacağını düşünüyorum. Bu bağlamda Mudurnu’ya özel bir gezi düzenledik. Burada hala yaşatılan Ahilik Geleneği’ne tanık olma ve her cuma düzenlenen Ahilik Duası’nı deneyimleme şansı yakaladık. Saat Kulesi, Pertev Naili Boratav Kültür Evi, Armutçular Konağı, Yıldırım Beyazıd Camii ve Hamamı gibi tarihi ve kültürel yapıları inceledik. Sakin Şehir konseptine aday olan Mudurnu, 2017’de bu unvanı kazanırsa Göynük ve Taraklı’dan sonra Bolu’nun üçüncü ilçesi olacak. Bu bölge turizm açısından önemli bir sakin şehir koridoruna dönecek. ” dedi.

mudurnu-pronto--002.jpgMelek Hotels Genel Müdürü Uğur Zeren de öğrencilere bölgenin turizm potansiyeli hakkında bilgiler verdi. Sabah kahvaltısında otelin mutfağına giren ve yumurta pişiren öğrencilere “Yumurta Pişirme Sertifikası” da veren Zeren, Melek Hotels bünyesinde yer alan ve ilki Londra’da açılan Melek Kitchens’ın hedeflerini de anlattı.

Bu haber toplam 4300 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.