• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C
  • Antalya 10 °C

Gastro Akademi’de uzman ve usta şefler eğitim verecek

Gastro Akademi’de uzman ve usta şefler eğitim verecek
Gastronomi Turizmi Derneği öncülüğünde, İntema Yaşam Akademi ve Haliç Üniversitesi iş birliği ile birlikte Gastro Akademi başlıyor.

İSTANBUL- Gastro Akademi katılımcılara Türk ve dünya mutfaklarının incelikleri ve püf noktalarını uygulamalı olarak anlatacak. Gastronomi Turizmi Derneği öncülüğünde, İntema Yaşam Akademi ve Haliç Üniversitesi iş birliği ile aralarında Aydın Demir, Hüseyin Altınel gibi tanınmış isimlerin yer aldığı, her biri kendi alanında uzman ve usta şefler tarafından verilecek dersler Ocak 2019’da başlıyor. Ayrıca kahve yapmanın, sunmanın hünerlerini sergileyen Barista ve servis elemanı kalitesini artırmayı hedefleyen program, günübirlik kısa eğitimlerin dışında 40’ar saatten oluşuyor.gastro-akademi-006.jpgGastro Akademi’nin tanıtımına Vali Yardımcısı İsmail Gültekin ile Adalar Kaymakamı Mustafa Ayhan katıldı.

gastronomi-turizmi-derne.jpg

gastro-akademi-004.jpgDÜNYA MUTFAKLARINA YOLCULUK
Gastro Akademi eğitimleri, İtalyan, Meksika, Peru, Özbekistan ve Uzak Doğu gibi dünyanın önemli mutfaklarını da tanımak isteyen mutfak meraklılarını bir kıyas ve karşılaştırma yapabilmeleri için bilgilendirmeyi amaçlıyor.

İçeriğinde pek çok söyleşi ve hikâyelerin yer aldığı kültürel etkinliklerle Gastro Akademi eğitimleri, Kanyon Alışveriş Merkezi'ndeki İntema Yaşam Mağazası başta olmak üzere yurt içinde ve yurt dışındaki pek çok farklı mekanda yapılacak. “Mutfağın Her Hâli”ni tek çatı altında birleştirerek misafirlerine benzersiz mutfak deneyimleri sunan İntema Yaşam mağazası içindeki eğitimler İntema Yaşam Akademi mutfağında sunulacak. Uygulamalı olarak yapılacak eğitimleri başarıyla bitirenlerin sertifikaları da Haliç Üniversitesi tarafından verilecek.

gastro-akademi-001.jpgÇAĞI YAKALAYACAĞIZ
Gastro Akademi Başkanı Dr. Mesut İnan, İntema ve Haliç Üniversitesi ile birlikte hayata geçirdikleri bu programın sektörün ihtiyaçlarını ve artan ilgiyi ilk ke karşılayacak program olduğunu belirterek “Eğitim ve proje çalışmalarımızla turizm sektöründeki meslektaşlarımızı günümüz teknolojileriyle de buluşturarak gelecek yıllara yatırımlar yapılmasını sağlamak durumundayız. Eğitim ve proje çalışmaları yardımıyla bu çağı, tüm sektör temsilcilerimizle birlikte hem eğlenerek hem de öğrenerek yakalama olanağı sağlayacağımıza inanıyorum. Bunu da ancak lezzet mirasımıza, bilime ve gastronomiye gönül verenlerin desteği ile başarabiliriz” dedi.

Bu haber toplam 4925 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.