• BIST 9524.59
  • Altın 2495.13
  • Dolar 32.5957
  • Euro 34.7784
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 20 °C

Galip Öztürk'ün Sampi'sini Euro Yatırım Holding aldı

Galip Öztürk'ün Sampi'sini Euro Yatırım Holding aldı
Galip Öztürk'ün 11 milyon lira sermayeli "Sampi Pide" restoran zincirinin tamamını Euro Yatırım Holding ​​​​​​​55 milyon liraya aldı 

İSTANBUL- Galip Öztürk'ün 11 milyon lira sermayeli "Sampi Pide" restoran zincirinin tamamını Euro Yatırım Holding 55 milyon liraya aldı  Hisseleri, Metro Holding’in sahibi Galip Öztürk’e ait olan Sampi Gıda’nın tamamı 2017 yılının Aralık ayında iki kızının başında olduğu Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş’ye geçmişti.
Sampi Gıda Üretim Pazarlama ve Tic. A.Ş’nin yüzde 99,99 hissesi Galip Öztürk’e aitti. O dönem yapılan açıklamaya göre, anılan hissenin tamamı 41 milyon 402 bin 170 TL bedelle Avrasya Terminal’e geçti. Bu şirketin yönetiminde ise, Galip Öztürk’ün kızları Ayten Öztürk Ünal ve Çağla Öztürk bulunuyor.

sampi-pide-restoran-.jpg​​​​​​​EURO YATIRIM HOLDİNG SATIN ALDI

KAP'a yapılan yeni açıklamaya göre ise 3 ay önce Avrasya Terminal İşletmeleri'ne satılan Sampi Pide şimdi de Euro Yatırım Holding'e 55 Milyon Liraya satılıdı. Sampi'ler 41 milyon 402 bin 170 TL bedelle Avrasya Terminal’e geçmişti. Bu satıştan Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş, 3 ay gibi kısa bir sürede 13 milyon 600 Bin TL gibi kar etti.

Euro Yatırım Holding, 11 milyon lira sermayeli "Sampi Pide" restoran zincirinin tamamını 55 milyon liraya Avrasya Terminal İşletmeleri'nden satın aldığını açıkladı.

Satın alma son bilançodaki aktiflerin yüzde 79,57'sine denk geliyor ve bu açıdan hissedarlara ayrılma hakkı doğacak. Satın alma koşulları ayrıca açıklanacak.

Sampi Pide'nin 1'i Tekirdağ'da geri kalanı İstanbul'da olmak üzere 21 şubesi bulunuyor.

EURO YATIRIM HOLDİNG KİMDİR

Euro Yatırım Holding A.Ş. çatısı altında iştirakleri olan Eurocity Bank A.G., Euro Finans Menkul Değerler A.Ş., Euro Portföy Yönetim A.Ş, Yatırım Ortaklıkları bünyesinde Euro Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş, Euro Trend Yatırım Ortaklığı A.Ş. ve Euro Kapital Yatırım Ortaklığı A.Ş bulunmakta. Holding'in Yönetim Kurulu Başkanlığını Mustafa Şahin yürütüyor.

Bu haber toplam 15538 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.