• BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 13 °C

Frig Ultra Maratonu koşucuları Afyon Kalesi’ni fethedecekler

Frig Ultra Maratonu koşucuları Afyon Kalesi’ni fethedecekler
Frig Ultra 2019 Koşusu’na katılan 21’ı kadın olmak üzere toplam 60 katılımcı tarihi Afyon Kalesi’ne tırmanacaklar.

ÖZKAN ALTINTAŞ – TÜRKİYE TURİZM
AFYONKARAHİSAR- Frig Ultra 2019 Koşusu, Afyonkarahisar Kale Yarışı ile tamamlanıyor. Afyonkarahisar Valiliği önünden 22 Eylül 2019 Pazar günü saat; 11:30’da start alıyor. Frig Ultra 2019 Koşusu’nda 21’ı kadın olmak üzere toplam 60 katılımcı tarihi Afyon Kalesi’ne tırmanacaklar. Yarış kalenin eteklerinden dönerek zirvesinde son bulacak.

frig-maraton-oduller.JPG
frig-maraton-oduller-001.JPG

ÖDÜLLER VERİLDİ

Frig Ultra 2019 Koşusu’na katılan yaklaşık 1000 koşucu arasında derece alanlara NG Afyon Oteli’nde düzenlenen törenle şiltleri verildi. Limit Sensin Koordinatörü Ali Cem Aktaş’ın sunumuyla ödüller dağıtıldı. 6K Aşk Vadisi Koşus, 12K Gizemli Frigya Koşusu, 22K Göynüş Kral Yolu Koşusu, 54K Frig Ultra koşusunda dereceye girenlere verilen şiltleri Isparta’nın Köylü kadınlarının hazırladığı bildirildi.

frig-maraton-oduller-002.JPG
frig-maraton-oduller-003.JPG

SPOR GRUPLARI KATILDI

Ödül dağıtım töreninde Aytemiz Alanyaspor Kulübü, Vegan Runners, Koşu Dünyamız, Ege, Maraton, Ankarunning, Yarimada Koşu Grubu, Kasımpaşa Sk, Limit Sensin, Salomon Cappadocia, Ultra Çaylak Runners, Hekimspor, Pan Dağcılık, Akut Spor Kulübü, Afyonspor, İstanbul Masterları, Asics Team, Afyonkarahisar Atletizm Gsk, Afyon Spor, Ankarunning, Veganrunners, Başkent Gençler ve Masterler Spor Kulübü gibi grupların sporcularının derecelere girdiği görüldü.

afyonkarahisar-kale.jpgAFYON KALESI HAKKINDA
Afyonkarahisar şehir merkezinde volkanik özellikli, yerden yüksekliği 226 metre olan doğal yükseltili bir kaya kütlesi üzerindedir. M.Ö. 1350 yıllarında Hitit imparatoru II. Murşil zamanında Arzava seferinde mustahkem mevki olarak kullanılmıs olan kale önce Hapanuva; Roma ve Bizans dönemlerinde Akroenos; Selçuklular’dan itıbaren ise Karahisar adı ile anılmıştır.

afyonkarahisar-kale-001.jpgKARAHISAR KALESİ EFSANESI
Yaklaşık 3 bin yıldan daha fazla geçmişe sahip olan Karahisar Kalesi ne kuşatmalar ne hanlıklar ne savaşlar görmüştür. Karahisar kalesi ile ilgili en büyük efsane ise Battal Gazi ile ilgili olan efsanedir.

afyonkarahisar-kale-002.jpg
afyonkarahisar-kale-003.jpgBattal Gazi bu kaleyi alabilmek için her yolu kapamıştır. Ancak Karahisar Kalesi Kralı ise Bizans İmparatoruna bir haberdar göndererek 100 bin kişilik orduyu kaleye kuşatanlardan almak için göndermiştir. Kaleden Battal Gaziyi gören kralın kızı ona aşık olur ve onun kendisini görüp etkilenmesi için kıpırdanır ve yine görmeyen Battal Gaziye karşıya bir taş atar. Ancak attığı taş Battal Gazinin Kulağına gelir ve Battal Gazi hakkın rahmetine kavuşur. Bu sebepten dolayı kralın kızı çok hüzünlenir ve eline aldığı zehirli bir hançeri kalbine saplayarak kendisini öldürür. Bizans tarafından gelen orduda Afyon yakınlarına ulaştığında savaş çıkar ve burada Battal Gazinin tüm ordusu yok olur. Halen Battal Gazinin mezarı Karahisar Kalesinin altında bulunan Ulu Camide bulunuyor.

Bu haber toplam 2998 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.