• BIST 9439.86
  • Altın 2495.274
  • Dolar 32.5958
  • Euro 34.7814
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 20 °C

Fazla bagaj ücretlerinden kurtulmanın sırları

Fazla bagaj ücretlerinden kurtulmanın sırları
Uçuş görevlileri, düşük maliyetli havayolları ile uçarken bagaj ücretlerinden kaçınmak isteyen yolcular için en iyi sırrı ortaya çıkardılar.

LONDRA – Havayollarının kabin ekibi, biniş yaparken fazla bagaj için ödeme yapılmasını engellemenin sırlarını açıkladı. Uçuş sırlarında koltuk rezervasyonlarından, ücretsiz koltuk değiştirmeye kadar uzanan çeşitli yollar bulunuyor. Bir uçuşun en pahalı bir kısmı, şu anda bunun için ekstra ücret alan birçok havayolunda uygulanan bagaj ücretleridir.
Bir kabin ekibi üyesi, gizli bir hile ile fazla bagaj ücretinden kurtulmanın yollarını şöyle açıkladı.
“Bagajlarınızı uçağa götürmek ve fazla bagaj ücreti ödemek istemezseniz, çantanızı güvenlik kapısına götürün ve içindeki fazlalıkları boşaltmak için bagajınızı kapıda kontrol etmek istediğinizi söyleyin. Kapı görevlisi her zaman ücretsiz kontrol edecek ve uçağa gönderecektir.”

fazla-bagaj-icin-odeme--001.jpg

BAGAJ MALIYETLERI BIR UÇUŞU DAHA PAHALI HALE GETIREBILIR

Ryanair, kabine ücretsiz valizlere izin vermeyen tek İngiltere havayolu şirketidir. Uçuş görevlisinin engellemesi, bagaj alımı öncesi çantaların ücretsiz kontrol edilmesine izin için kurallarını değiştiren Ryanair için işe yaramayacaktır. Bunun yerine, yolcular bagajlarını küçük bir sırt çantasına yerleştirebilir ve bu şekilde ücretsiz olarak kabine girebilir.

fazla-bagaj-icin-odeme-.jpg

YOLCULUK BAŞINA £ 9 TASARRUF
Ryanair ile bir çift olarak seyahat eden kişiler, bagajları için ödeme şekillerini değiştirerek yolculuk başına £ 9 tasarruf edebilirler. 20 kg ağırlığındaki bir poşet almak yerine, 25 sterline malolacak, 10 kg için iki poşet almalı. Bunlar her biri £ 8, aynı kilo için 16 sterline geliyor.

Yeni Ryanair kuralları şu anda İtalyan watchdog Antitrust tarafından araştırılıyor. Bagajı ile seyahat etmek isteyen yolcular için “haksız ticari uygulama” olduğunu iddia ediyorlar. ABD havayolları çantalarını kendi kontrol etmek isteyen yolcular için maliyetleri artırdı.

Bu haber toplam 5597 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.