• BIST 9524.59
  • Altın 2502.068
  • Dolar 32.5481
  • Euro 34.6336
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 18 °C

Etihad Havayolları, Hindistan'da 15. yılını kutladı

Etihad Havayolları, Hindistan'da 15. yılını kutladı
Etihad Havayolları, Hindistan'ın en büyük ve en yoğun pazarı olan 15 yıllık hizmetini kutlamaya hazırlanıyor.

ABU DABİ - Birleşik Arap Emirlikleri'nin ulusal havayolu şirketi olan Etihad Havayolları, Hindistan'ın en büyük ve en yoğun pazarı olan 15 yıllık hizmetini kutlamaya hazırlanıyor. Havayolunun kilometre taşı, iki ülke arasındaki ortaklığın önemini vurgulayan, Hindistan BAE'nin Başbakanı Narendra Modi'nin üçüncü ziyaretine denk geliyor.

Etihad, BAE'nin başkenti Abu Dabi ile Hindistan'ın Mumbai kenti arasında Eylül 2004'te havayolu şirketinin ilk faaliyet yılında günlük uçuşlar başlattı. Üç ay sonra, Abu Dabi ve Yeni Delhi arasında da uçuşlar başlatıldı.

etihad-hava-yollari-002.jpgEtihad, Abu Dabi ile 10 ana Hint kapısı arasında, Ahmedabad, Bengaluru, Chennai, Cochin, Delhi, Hyderabad, Kolkata, Kozhikode, Mumbai ve Thiruvananthapuram arasında haftalık 159 dönüş uçuşu gerçekleştiriyor ve her biri Abu Dabi merkeziyle bunlar Orta Doğu, Avrupa, Amerika ve Afrika'daki uluslararası varış noktalarına açılan kapılardır. Etihad kıtada faaliyete geçtiğinden beri, Hindistan rotalarında 16,5 milyondan fazla yolcu taşıdı.

Etihad Havayolları Grubu CEO'su Tony Douglas, "Hindistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, uzun ve güçlü bir ekonomik, kültürel ve diplomatik ilişkiyi paylaşıyor ve Etihad Airways bu ülkeleri birbirleriyle ve ötesiyle birleştiriyor. Hindistan'da ağımızdaki herhangi bir ülkeden daha fazla ülkeye hizmet veriyoruz ve Hindistan'ı Abu Dabi üzerinden dünyaya bağlıyoruz. Küresel olarak, işgücümüzün yaklaşık %25'ini oluşturan 4.800'den fazla Hint vatandaşını istihdam ediyoruz. Her iki ekonomiye de güçlü katkı sağlıyoruz ve geçen yıl Hindistan'da 480 şirketle 151 milyon ABD doları harcadık. Taahhüdümüz önemli ve büyümeye devam edecek." dedi.

Etihad'ın Hindistan pazarındaki teklifleri gelişmeye devam ediyor. Havayolu sürekli olarak uçuşları arttırıyor ve en yeni eklediği Bombay, Delhi ve Haydarabad gibi şehirlere hizmet veren Boeing 787 Dreamliner de dahil olmak üzere daha yeni ve daha büyük uçaklar ekliyor.

Havayolunun sadakat programı Etihad Guest, kısa bir süre önce Hindistan'ın en büyük kredi kartı sağlayıcılarından biri olan SBI Card ile Hintli seyahat edenlere eşsiz bir seyahate özel Visa kredi kartı sunmak için ortak oldu. Etihad'ı Hindistan'dan Amerika Birleşik Devletleri'ne taşıyan konuklar için, Abu Dabi Havalimanı'ndaki Gümrük ve Sınır Koruma tesisi, ABD göç, gümrük ve tarım işlemlerinin Abu Dabi'de ayrılmadan önce tamamlanmasını sağlıyor.

etihad-002.jpgHindistan, Etihad Kargo için önemli bir stratejik kaynak pazarıdır. Etihad Cargo, Abu Dabi ve Hindistan arasındaki haftalık 159 yolcu uçağındaki karnaval kargo kapasitesine ek olarak, Delhi, Bombay, Bengaluru ve Chennai'ye özel uçak seferleri gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz on yıl içerisinde Etihad, genel kargodan hazır giyim, bozunabilir ürünler, eczacılık ve elektronik ürünler de dahil olmak üzere Hindistan'dan genel ihracattan Hindistan'a ve yurtdışına 560.000 tondan fazla kargo taşıdı.

Etihad, Hindistan'a yeni eğitim tesisleri ve gereçleri için fon sağlamak veya arttırmak için Küresel Eğitim Projesi de dahil olmak üzere bir dizi kurumsal sosyal sorumluluk girişimi yoluyla destek vermeye devam ediyor. Havayolu ayrıca kadınların becerilerini geliştirmek ve kadınların güçlendirilmesini desteklemek için atölye çalışmaları yürütüyor, eyaletteki bir yardım kampında bulunan 1.000'den fazla kişiye temiz su, kıyafet, battaniye, mutfak eşyaları ve hijyen kitleri sağlayadı ve Kerala'daki seller gibi doğal afetlerden sonra yardımcı olmak için yardım sağlıyor.

Jet Airways'in azınlık hissedarı ve kilit ortağı olan Etihad, Abu Dabi aracılığıyla Hindistan ile uluslararası bağlantıyı geliştirmeyi başardı. Jet'in uçuşları bu yılın başlarında askıya alındıktan sonra bile, Etihad, Hint taşıyıcısını canlandırmaya yardımcı olmak için tutarlı ve yapıcı bir şekilde çalıştı ve bu hızla genişleyen pazara hizmet vermek için diğer yerel ortaklarla işbirliği yapma fırsatlarını keşfetmeye devam ediyor.

Kaynak: WAM, Emirlik Haber Ajansı / Esmeralda Angun.
Bu haber toplam 1979 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.