• BIST 9479.47
  • Altın 2503.351
  • Dolar 32.5935
  • Euro 34.7997
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 20 °C

Ersoy: "Rus turistlerin Türkiye’yi tercih etmeleri için çalışıyoruz"

Ersoy: "Rus turistlerin Türkiye’yi tercih etmeleri için çalışıyoruz"
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye-Rusya Kültür ve Turizm Yılı’nın önemini, bu kapsamda gerçekleşecek etkinlikleri ve bunların iki ülke ilişkilerine katkısını değerlendirdi.

MOSKOVA, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye-Rusya Kültür ve Turizm Yılı’nın önemini, bu kapsamda gerçekleşecek etkinlikleri ve bunların iki ülke ilişkilerine katkısını değerlendirdi.

Rusya için çok özel planlarımız var

Sputnik’e konuşan ve Türkiye’nin turizm açısından Rusya için çok özel ve nitelikli planları olduğunu belirten Ersoy şu ifadeleri kullandı: " Yeni yatırımlar yapılabilmesi için yeni turizm alanları oluşturuyoruz. Burada Rus ve Türk yatırımcıların, hatta iki devletin, ortak yatırım yapmalarına fırsat verecek yeni formüller geliştiriyoruz. Avrupa’dan büyük oranda turizm yatırımcısı şu anda Türkiye’ye gelmeye, yatırım yapmaya başladı. Bizim arzumuz Rus yatırımcıların da Türkiye’de Türklerle veya doğrudan kendi organizasyonlarıyla yatırımlarına ağırlık vermesi ve Türkiye’nin çok çeşitli turizm değerlerini Rus turistlerin dikkatine sunarak bu potansiyeli değerlendirmeleridir."

-mehmet-nuri-ersoy,.jpgAvrupa yerine Türkiye’yi tercih etmeleri için çalışıyoruz

2017 yılında Türkiye’deki Rus turizm hareketinde çok ciddi bir hızlanma olduğunu ve Rusya’nın Türkiye’ye en çok turist veren ülke konumuna geldiğini belirten Ersoy, Türkiye’nin ağırladığı 46 milyon ziyaretçinin yaklaşık 6 milyonunun Rusya’dan geldiğini belirtti. Ersoy şöyle konuştu: " Rus turistler bizim açımızdan hem nicelik hem nitelik anlamında önemli. Türkiye’nin nitelikli turizme geçişi için çalışırken, aslında mevcut olanı kaybetmekten değil, bunun yanı sıra konaklama dışı harcaması ve gelir grubu yüksek turisti kazanmaktan söz ediyoruz. Bu kategorideki Rus turistlerin de artık Avrupa yerine Türkiye’yi tercih etmeleri için gerekli altyapıyı ve imkânları hazırlıyoruz. Antalya, Bodrum, İzmir, Dalaman havalimanlarına business class ve tarifeli seferleri başlattık. İstanbul’un yanı sıra bu havalimanlarımızdan da karşılıklı business class ve tarifeli seferler olacak. Rus turistlerin seçimi çoğunlukla Antalya’dan yana oluyor. Biz Bakanlık olarak büyüttüğümüz hedeflerimiz kapsamında turizmi bilinen merkezlerin dışına çıkarmayı, 81 şehrimize yaymayı planlıyoruz. Akdeniz’de de, özellikle Mersin bölgesinde, yeni turizm alanları yaratacağız. Yatırımlar gerçekleştiğinde, birkaç yıl içinde burası çok daha popüler olacak. Ek olarak, Rus turistlerin henüz tanışmaya başladığı, Türk misafirler tarafından çok talep gören Ege Bölgesi var. Başta Bodrum olmak üzere, bu bölgede de Rus turist sayısında önemli oranda artış bekliyoruz."
 

Kaynak: sputniknews
Bu haber toplam 799 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.