• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 16 °C

Erken seçim rezervasyon iptalleri getirdi

Erken seçim rezervasyon iptalleri getirdi
Erdoğan’ın erken seçim tarihini 24 Haziran olarak açıklaması sonrasında daha önce yaptıkları rezervasyonlarının tarihlerini değiştirmek için harekete geçti.

ANTALYA- Tatilciler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın erken seçim tarihini 24 Haziran olarak açıklaması sonrasında daha önce yaptıkları rezervasyonlarının tarihlerini değiştirmek için harekete geçti. Oluşturdukları çağrı merkezi ile yıllardır tatilcileri istedikleri ve arzuladıkları tatil ile buluşturan Welcome Tours çalışmalarına devam ediyor. Merkezi Antalya Lara'da bulunan ve Ukrayna ve Alanya'da ofisleri ile Kapadokya'da iki Butik Otel'e sahip olan Welcome Tours'un Genel Müdürü Alpaslan Ünsal, büyük şehirler dışında tüm ülkeden olduğu gibi daha çok Anadolu’dan Konya, Kayseri, Antep, Urfa gibi şehirlerden oldukça yüksek tatil çağrıları aldıklarını belirterek, başta Antalya olmak üzere Bodrum’un da tatilciler tarafından tercih edilen ilk bölgeler olduğunu söyledi.

alpaslan-unsal.png
Seçim kararı sonrası rezervasyonlarda durum ne?

24 Haziran'da yapılması kararlaştırılan seçimlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmasının ardından rezervasyonlarda son durumu da değerlendiren Ünsal, “Seçim tarihinin Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanmasının ardından çağrı merkezimizde bir hareketlilik yaşamaya başladık. Şu anda kadar tatilin bu tarihlere alan çok sayıda tatilci ya tatillerini iptal etmeye ya da bir başka tarihe kaydırmak istediklerini iletiyorlar. Çağrı merkezimiz bu konuda tatilcilerimizin her konuda düşüncesine saygı ile gereken işlemleri yapmakta. Süreci takip ediyoruz” dedi.

Tatilci en çok Antalya ve Bodrum tercih ediyor

Alpaslan Ünsal, “Tatillerde en çok tercih edilen bölgelerden biri uygun fiyat aralığı ve ürün çeşitliliği sebebiyle öncelikle Antalya ve sonrasında da nemsiz iklimi sebebiyle Bodrum oluyor. Ege bölgesinin rezervasyonları genelde Nisan sonu mayıs başı gibi hareketlenmeye başlayacak. Antalya’ya büyük ilgi var” dedi.

Tatil satışları en çok en çok 16:00-22:00 saatlerinde gerçekleşiyor!

Çocuklu ailelerin, çocuk yaşı avantajının olduğu tesisleri ve aile konsepti olan tesisleri daha çok tercih ettiğini ifade eden Ünsal, tatilcilerin kesin rezervasyonlarını en çok 16.00-22.00 saatleri arasında gerçekleştirdiklerine dikkat çekti. Ünsal, “Çocuklu aileler genelde okullar kapandıktan sonra okulların açıldığı döneme kadar geliyorlar. Çocuk yaşı avantajının olduğu tesisler ve aile konsepti olan tesisler tercih sebebi oluyor. Kids Club veya Lunapark’ın bulunduğu tesislerde aile rezervasyonlarının daha fazla olduğunu gösteriyor. Tatil almak isteyen müşterileri çağrı merkezlerine taleplerini ve kesin satışlarını en çok 16:00-22:00 saatlerinde gerçekleştiriyorlar” dedi

Konya’dan Antalya’ya ve özellikle Kemer’e hafta sonu tatil için bay akını var!

Özellikle Konya şehrinden genelde tek gece hafta sonu bay taleplerinin oldukça yoğun olduğuna dikkat çeken Alpaslan Ünsal, Kemer Bölgesinin bu konuda çok tercih edildiğine dikkat çekti. Ünsal, “Kemer merkezdeki oteller genelde genç gruplar tarafından tercih ediliyor. Kemer merkezdeki eğlence merkezleri bu konuda etkili.  Özellikle bay rezervasyon taleplerinin Kemer bölgesinde yoğun olduğunu söyleyebilirim. Örneğin, Konya şehrinden genelde tek gece hafta sonu bay talepleri oldukça fazladır. Bu talep kış aylarında da açık olan tesislerde yoğun bir şekilde çağrı merkezimizde mevcuttur” dedi.

Otele giriş çıkış saatlerinde sıkıntılar bitmiyor

İç Pazar’da yaşanan en büyük sıkıntı otel giriş ve çıkış saatlerinin misafirler tarafından tam olarak bilinmemesi olduğuna da söyleyen Alpaslan Ünsal, “Misafirlerimiz maalesef, 14:00’de giriş yapılacağı satış sırasında belirtilmiş olmasına rağmen sabah erken saatlerinde geldiklerinde ve oda alamadıklarında otelde sıkıntıya sebep olmaktadırlar. Bu konuya dikkat çekmek isterim” diye konuştu.

Kaynak: Halil Öncü
Bu haber toplam 1935 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.