• BIST 9016.2
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

Erdem: TÜRSAB yönetimi toptan istifa etmelidir

Erdem: TÜRSAB yönetimi toptan istifa etmelidir
TÜRSAB seçimi yapılsa da yapılmasa da 2 Aralık Cumartesi sabahı saat 09.00’da kongrenin yapılacağı Lütfi Kırdar’da olacağız.

ÖZKAN ALTINAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
TÜRSAB Başkan Adayı Hasan Erdem, 2-3 Aralık’ta yapılması gereken 23. Olağan Genel Kurulu’nu erteleyen Beşiktaş İlçe Seçim Kurulu’nun gerekçeli kararını İstanbul İl Seçim Kurulu’na taşıyarak itiraz etti. Hasan Erdem, “İlçe seçim kurulunun kararını bir üst kurul olan İl seçim kuruluna taşıyarak itiraz ettik. Ancak bu işte kötü kokular sezinliyoruz. Bizim için önemli olan TÜRSAB’in selameti ve acenteleri geleceğidir” dedi,

hasan-erdem-diekce-001.jpgTÜRSAB YÖNETIMI TOPTAN ISTIFA ETMELIDIR
Hasan Erdem sözerini şöyle sürdürdü: “Birileri koltuğa yapışmış bırakmıyor, bizim ise koltuk sevdamız yok. Hak arıyoruz. Allah her zaman doğrunun yanındadır diye düşünüyoruz. Yaptıkları işer ayaklarına dolanmaya başladı. Bize göre TÜRSAB’a zarar vermek uğruna acentelerin özgür iradesine ipotek koymaya kalkışan TÜRSAB yönetimi toptan istifa etmelidir. Yoksa yapılacak ilk kongrede acenteler onları bir daha çıkmamak üzere sandığa gömecektir. Seçim yapılsa da yapılmasa da 2 Aralık Cumartesi sabahı saat 09.00’da kongrenin yapılacağı Lütfi Kırdar’da olacağız ve acenteler adına hak aradığımızı ortaya koyacağız.”

TÜRSAB YÖNETİMİ KENDİ İPİNİ ÇEKTİ
Hasan Erdem şöyle konuştu: “Biz 81 ili dolaşarak acentelere haklarıı koruyacağımıza dair söz verdik. Biz sözümüzün arkasındayız. Acentelere sürekli yalan söyleyen ve onları aldatan yönetim son oyununu sergiliyor. Ancak korkunun ecele faydası yok. Acenteleri düşünen bir yönetim olsaydı, koltuğa yapışmak yerine onların haklarını düşünerek istifa ederdi. Artık TÜRSAB’ın mevcut yönetimi miyadını doldurmuşur ve kendi ipini çekmiştir. Alın teriyle evine ekmek götürmek için çırpınan acentelerin artık haklarını yiyemeyecektir.

TÜRK TURİZMİNE BU KADAR EZİYET YAPAN GELMEDİ
Alavere dalavere ile iki ay daha kazandılar. Ondan sora ise TÜRSAB’tan sonsuza kadar kazınacaklar.Türk turizmine bu yöntim kadar eziyet yapan gelmedi. Biz sadece acentelerin haklarını savunuyor ve demokratik bir seçim istiyorduk. Haklı mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Genel kurul yapılsa da yapılmasa da 2-3 Aralık’ta Lütfü Kırdar’da olacağız. 5 bin acentaya hesap vermekten kaçmak için çeşitli yollar arayan TÜRSAB yönetimi zafer kutlamaları yerine onurlu davranıp toptan istifa etmelidir” dedi.

SEÇİM KURULU ÇELİŞKİLER İÇİNDE BEYANLAR VERDİ
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin 2-3 Aralık’ta yapılması planlanan 23. Olağan Genel Kurulu’nu “güvenlik” gerekçesiyle erteleyen yönetim kurulunun kararına 2 gün önce sözlü beyanatla “Genel kurul zamanında yapılacak” diyen Beşiktaş İlçe Seçim Kurulu, bugün aldığı bir kararla seçimi erteledi. Beşiktaş İlçe Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Duymaz imzalı gerekçeli kararda şu ifadeler yer aldı: “İlçe Seçim Kurulunun görevi, Seçimi yargı denetimi içinde tamamlamaktır. Seçim yerini tahsis etmek ilgili hazırlıkları yapmak, donanımları sağlamak yönetim kurulunun yetkisindedir. Bu nedenle; sürecin istemleri gibi 29/11/2017 gün ve 2017/57 sayılı kararımızla 2-3/12/2017 tarihinde yapılacak olan TÜRSAB seçimlerinin ertelenmesine karar verilmiştir.”

MÜCADELEMİZE DEVAM EDİYORUZ
Gelinen süreci İstanbul İl Seçim Kurulu’na yazdığı itiraz dilekçesiyle bir üst kurula taşıyan TÜRSAB Başkanı Hasan Erdem, “TÜRSAB yönetim kurulunun aldığı erteleme kararı ve seçim kurulu üzerinden yaptığı hamleler demokrasiden uzak, etik olmayan bir anlayıştır. 5 bin meslektaşımızın karşısına çıkıp hesap vermekten kaçınan Ulusoy yönetimini kınıyorum. Güçlü TÜRSAB Platformu olarak 2 yıldır tüm Türkiye’deki meslektaşlarımıza giderek çalışmalarımızı ve projelerimizi aktardık. Herkesi genel kurula davet ettik. Şimdi gelinen bu noktada görüyoruz ki yönetim kurulu meslektaşlarımızın karşısına çıkmaktan kaçmak adına her türlü yola başvuruyor. Üyelerin karşısına çıkmaya yüzünüz yoksa onurlu davranıp istifa edin” dedi.

ERDEM’DEN LÜTFÜ KIRDAR ÇAĞIRISI
Mücadelelerine sonuna kadar devam edeceklerini ifade eden Erdem, şunları söyledi: “Mevcut yönetim ne yaparsa yapsın. Türlü oyunlar da çevirseler biz yolumuzdan dönmeyeceğiz. TÜRSAB’ı tüm Türkiye karşında bu durumlara getirerek birliğimizi küçük düşüren yönetim her nedense seçim kurulunun erteleme kararını adeta bir zafer edasıyla kutluyorlar. Yazık! Biz buradayız. Mesleğimizin ve sektörümüzün geleceği için mücadeleden kaçmayacağız. Genel kurul yapılsa da yapılmasa da biz 2 Aralık Cumartesi günü Lütfü Kırdar Kongre Salonu’nda olacağız. 5 bin acentaya hesap vermekten bu yönetimi istifaya çağıracağız. Dik duruş sergileyen tüm meslektaşlarımı Lütfü Kırdar’a bekliyorum.”

Bu haber toplam 3205 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.