• BIST 9524.59
  • Altın 2490.463
  • Dolar 32.5466
  • Euro 34.7015
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 18 °C

Erciyes, Yunan turistlerin gözde kayak merkezi

Erciyes, Yunan turistlerin gözde kayak merkezi
Radisson Blu Hotel KayseriSatış Müdürü: Menderes Karaküçük: Kayak sezonunda Erciyes Kayak Merkezi’ne Yunan turistler gelecek.

KAYSERİ- Radisson Blu Hotel Kayseri Satış ve Pazarlama Direktörü Menderes Karaküçük, Kayak sezonunda Erciyes Kayak Merkezi’ne Yunan turistlerin geleceğini söyledi. Selanik Turizm Fuarı'nda Yunanlıların, Erciyes Kayak Merkezi’nin Yunanlıların ilgisini çektiği bildirildi.

radisson-blu-hotel-kayseri--001.jpgKaraküçük, "Kayak merkezinin benzerlerinden çok daha yüksek irtifası, teleferiklerde sıra beklenmemesi, dünyanın en güvenli kayak pistleri arasında bulunması, tesisin büyüklüğü ve modernliği gibi unsurların yanında, Erciyes’te bulunan termal su sayesinde gelecek sene, hem kayak, hem de kaplıca imkanlarının birlikte sunulacak olması yer alıyor” dedi.

Artaş Grubu bünyesinde yer alan Radisson Blu Hotel Kayseri ve İstanbul’daki BW PLUS The President Hotel’in yöneticileri, 10- 12 Kasım 2017 tarihleri arasında, Yunanistan’ın Selanik şehrinde düzenlenen 33.Philoxenia Uluslararası Turizm Fuarı’na katıldılar. Fuarı, Kayseri turizmi açısından değerlendiren Menderes Karaküçük, Yunan turistlerin ilgisini en çok kayak merkezi ve eski bir Rum Mahallesi olan Talas’ın çektiğini söyledi.

radisson-blu-hotel-kayseri-.jpgKış, kültür ve kaplıca turizmleri bir arada olacak

Kültür kayağı projesinin büyük sinerji oluşturacağını ifade eden Menderes Karaküçük, konuşmasına şöyle devam etti:

“Kayseri ve Kapadokya çevresinin, kültür kayağı projesiyle birlikte sunulması, hem kayak için Kayseri’ye gelenleri Kapadokya’ya; hem de Kapadokya’ya gelen turistleri Kayseri’ye çekerek iki destinasyon arasında güçlü bir sinerji oluşturuyor. Türkiye ve Avrupa’daki nerdeyse tüm kayak merkezleri sadece kış turizmi sunabilirken; Erciyes’te hem kış sporu, hem de kültür turizmi imkanları bir arada sunuluyor. Gelecek yıl bunlara kaplıca turizmi de eklenecek” diye konuştu.

radisson-blu-hotel-kayseri--002.jpgYunanistan’dan Kayseri’ye ulaşım soruldu

Yunanlıların, fuar sırasında standa yaptıkları ziyaretlerde en çok ulaşım konusunu sorduklarını anlatan Menderes Karaküçük, şunları belirtti:

“Yunanistan’dan Kayseri’ye gelmek için İstanbul aktarmalı ulaşım sırasında havaalanında ne kadar süre aktarma bekleyeceklerini sordular. Bizde, İstanbul’dan Kayseri’ye özellikle THY’nin yoğun uçuşları olduğunun altını çizerek, Yunanistan içerisindeki aktarmalı uçuşlarda beklediklerinden fazla beklemeyeceklerini kendilerine anlattık” şeklinde konuştu.

Bu yılki fuarın geçtiğimiz yıllara oranla katılım açısından biraz zayıf kaldığına da değinen Menderes Karaküçük, Yunanlıların son yıllarda yaşadığı ekonomik krizin etkisinin azalmakta olduğunu ve önümüzdeki yıl daha fazla Yunan misafirlerin ülkemize gelebileceğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 3354 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.