• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • Antalya 24 °C

Enka, Pimaş'ı Belçika'ya satıyor

Enka, Pimaş'ı Belçika'ya satıyor
Enka İnşaat, Pimaş'ta sahip olduğu toplam yüzde 81.23 oranındaki hissesiyi 57.673.300 TL bedelle Deceuninck NV'ye satıyor.

İSTANBUL- Enka İnşaat, Pimaş'ta sahip olduğu toplam yüzde 81.23 oranındaki hissesiyi 57.673.300 TL bedelle Belçikalı Deceuninck NV'ye satıyor. Cuma günü kapanışına göre Pimaş'ın piyasa değeri 103.23 milyon lira seviyesinde bulunurken, yüzde 81.2'lik payın piyasa değeri 83.9 milyon liraya karşılık geliyor.
Enka Grubu, yapı sektörünün en çok bilinen firmalarından olan ilk PVC borunun üreticisi ve ayrıca Pimapen'in yaratıcısı Pimaş'ı satma kararı aldı. Şirketin KAP açıklamasına göre, devir işlemi Türkiye ve Rusya'daki rekabet kurullarından alınacak izinlere tabi olacak.

İLK PVC BORUYU YAPTI

1963 yılında PVC boru üretmek amacıyla kurulan PİMAŞ Türk yapı sektöründeki en önemli firmalardan. Çünkü O zamana kadar gerek içme suyu getirmek için gerek sıhhi tesisat borusu olarak veya sulama yapmak amacıyla kullanılan borular asbest veya demirden yapılıyordu. Ancak bunlar ağır, taşıması ve döşenmesi zaman alan, tamiri zor ve sağlık açısından olumsuz borulardı. PİMAŞ’ın PVC boruları Türkiye’de imal etmeye başlaması ile, hem köylere hızla içme suyu getirmek mümkün oldu hem de binalarda sıhhi tesisat işleri çok daha kolaylaştı. Hatta PVC borular PİMAŞ adı ile anılmaya başlandı ve jenerik isim oldu.

PİMAPEN'İN ÜRETİCİSİ

PİMAŞ'ın herkes tarafından bilinen bir diğer ürünü ise 1982 yılında piyasaya sürdüğü ilk PVC pencere sistemi, yani PİMAPEN oldu. PİMAŞ,  1988 yılına kadar pazara tek başına hakim oldu. Arkasından bir çok firmanın pazara girmesiyle dev bir PEN sektörü doğdu. PİMAŞ, halen PİMAPEN markasıyla yurt dışında 30’dan fazla ülkede 600’ün üzerinde üretici bayisi ile hizmet veriyor.

TÜRKİYE'DE ÜÇÜNCÜ ŞİRKETİNİ ALIYOR

Avrupa'nın en büyük profil şirketi olan Belçikalı Deceuninck, Türkiye'ye 2000 yılında Ege Profil'i alarak girdi ve Ege Pen Deceuninck markasını yarattı. Şirket 2005 yılında da Sabancı Grubu'ndan Winsa’yı satın almıştı. Deceuninck 77 yıllık bir firma.

KAP’A YAPILAN AÇIKLAMA
Enka İnşaat tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen konu ile ilgili yazı şöyle:  "Yönetim Kurulu'muz 30/05/2014 tarihli 935 nolu kararı ile; söz konusu işlem ile ilgili satış öncesi işlemlerin, şirketimizin meşru çıkarlarının zarar görmemesi ve yatırımcılar nezdinde de yanıltıcı bir intiba oluşturulmaması amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 Özel Durumlar Tebliği'nin 6. Maddesi uyarınca kamuya açıklanmasını ertelemiştir.

Şirketimizin 22/08/2014 tarihinde yaptığı Yönetim Kurulu toplantısında, yapılan müzakereler sonucu, Şirketimizin, %81.23 oranında hissedarı olduğu Pimaş Plastik İnşaat Malzemeleri A.Ş.'de ("Pimaş") bulunan hisselerinin tamamının Deceuninck NV'ye ("Alıcı") devredilmesi yönetim kurulumuzun gündemine getirilmiştir. Şirketimizin, Pimaş'ta sahip olduğu toplam %81.23 oranındaki hissesinin Deceuninck NV'ye satışını teminen Şirketimiz ile Deceuninck NV arasında Hisse Alım Sözleşmesi'nin imzalanmasına ve devir işlemi için gerekli olan Türkiye'deki ve Rusya'daki rekabet kurulları izinlerinin alınması şartına bağlı olarak Pimaş'ın %81.23 oranındaki hissesinin 57.673.300 TL bedelle Deceuninck NV'ye devredilmesine karar verilmiştir. Bunlara ilaveten söz konusu hisse devir işlemi ile ilgili olarak, Sermaye Piyasası Kurulu'nun 24 Aralık 2013 tarihinde yayımlanan II-23.1 No'lu "Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği" ("Tebliğ") in 6.maddesinin 5. fıkrası çerçevesinde değerlendirme yapılmıştır. Bu bağlamda söz konusu hisse devir işlemi, Tebliğ'in 6. maddesinin 5. fıkrasının a, b ve c bentlerinde yer alan "Önemlilik Kriteri"ni sağlamadığı görülmüştür. Bu nedenle, yapılan değerlendirmede önemli nitelikte işlem olarak değerlendirilmemesine karar verilmiştir. Söz konusu Hisse Alım Sözleşmesi dün imzalanmıştır. Sayın Hissedarlarımızın bilgisine sunulur.  "

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.