• BIST 8718.11
  • Altın 2246.928
  • Dolar 32.3334
  • Euro 35.1703
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 13 °C

En iyi yemek Paris, Tokyo ve Roma da…

En iyi yemek Paris, Tokyo ve Roma da…
Hotels.com'un araştırmasında Y kuşağı gezginlerin üçte ikisinden fazlası (%61), tatil yapacakları noktaları ‘ne görüp ne yapacaklarına’ göre değil; ‘ne yiyeceklerine’ göre seçiyor.

İSTANBUL - Hotels.com™ Lezzetli Seyahatler* raporuna göre yemek tutkunları için dünya üzerindeki en popüler şehirler listesinin ilk sıralarında Paris (%27), Tokyo (%23) ve Roma (%22) yer alıyor.

Bu lezzet şehirleri şerefine Hotels.com, şehrin ünlü yemek malzemelerini kullanarak yemek tutkunlarının favori mekânlarını canlandırmak için yemek sanatçısı Carl Warner ile özel bir çalışma yaptı: Peynirden yapılmış Paris tarzı binalar, makarnadan yapılmış Panteon, deniz yosunundan yapılmış Fuji Dağı. Yani aslında her şehir, ‘yenilebilecek kadar iyi…

hotels.com™-lezzetli-seyahatler.jpgYEMEK TUTKUNLARI IÇIN

En İdeal 7 Şehir

1.Paris (%27)

2.Tokyo (%23)

3.Roma (%22)

4.Londra (%21)

5.New York (%16)

6.Barselona (%16)

Madrid (%14)
 

hotels.com™-lezzetli-seyahatler-001.jpg

hotels.com™-lezzetli-seyahatler-002.jpg

Y kuşağının yarısından çoğu (%61), nerede tatil yapacaklarına karar verirken, gidecekleri yerin mutfağının en büyük etken olduğunu kabul ediyor ve onlar için harika barlar ve gece kulüpleri (%15), güzel kumsallar (%45) ve alışveriş merkezleri (%12) pek de iştah açıcı görünmüyor. Genç kuşak tatilde artık plaja gitmekten (%40) ve açık mekânları keşfetmektense (%43); gittikleri yerlerin yerel yemek ve lezzetlerini tatmaya (%54) daha fazla odaklanmış durumda.


hotels.com™-lezzetli-seyahatler-003.jpgSEYAHATTE ÇEKİLEN FOTOĞRAFIN DÖRTTE BİRİ YEMEK
Ankete katılanların %76'sının Instagram #üzgünümüzgündeğilim (#sorrynotsorry) paylaşımlarında kendi fotoğraflarındansa (selfie) (%40) yemeklerini anında paylaşmayı tercih ettiği düşünülürse, bugünlerde yemek çekimleri selfie’lerden (özçekim) daha popüler. Araştırma, sosyal medyadaki yemek fotoğraflarında ciddi bir yükseliş olduğunu da ortaya çıkardı. Y kuşağı seyahat tutkunlarının bir haftalık tatillerinde çektikleri ortalama 149 fotoğrafın neredeyse dörtte biri yemek fotoğraflarından oluşuyor.

Hotels.com araştırması, Y kuşağının sosyal medyada en çok paylaştığı yemeğin pizza (%39) olduğunu bunu da donut ve freakshake (%24) gibi cazip tatlılar ve biftek/et (%23) yemeklerinin takip ettiğini ortaya çıkardı.


hotels.com™-lezzetli-seyahatler-004.jpgBENZERSIZ BIR SANAT ESERİ
Lezzetli Seyahatleri oluşturan ‘leziz yemekler ve şehirler’ konsepti kapsamına ünlü yemek sanatçısı Carl Warner da ‘Zirvedeki gurme destinasyonları’ hayata taşıyan benzersiz bir sanat eseri koleksiyonu yarattı. HD olarak fotoğraflanan her şehrin manzarası, her bir şehre ait ünlü lezzetlerle yeniden yaratıldı. Paris’in pazarları ve Eyfel Kulesi çikolata ve rokfor ile yeniden inşa edildi. Roma’nın Panteonu ve parke taşlı arka sokakları makarna, jambon ve parmesan ile canlandırıldı. Uzakdoğu’nun gözde şehri Tokyo için ise Warner, maki roll, zencefil ve shiitake mantarları ile Fuji Dağı’na bakan, sakin bir zen bahçesi ve çay seremonisi hazırladı.

hotels.com™-lezzetli-seyahatler-005.jpgNASIL YAPILDIKLARINI IZLEMEK ISTERSENIZ: #LEZZETLISEYAHAT

Yemek sanatçısı ve fotoğrafçı Carl Warner, projeyle ilgili olarak ise şunları söyledi: "Hotels.com, bana bu fikir ile geldiğinde bu projenin tam da benim bezelye taşlı, rokfor sokaklarıma göre olduğunu düşündüm. Bu son derece popüler gurme destinasyonların görüntülerine ve manzaralarına heyecan verici ve modern bir şekilde hayat vermek, benim için harika bir fırsattı. Umarım bu görüntüler, insanların aklını başından almakla kalmayıp aynı zamanda internete girip rezervasyon yaparak sadece ‘görerek gezmelerini’ değil ‘tadarak gezmelerini’ de sağlayacak."


YEREL MEKÂNLAR TERCIH EDILIYOR
Lezzetli Seyahatler araştırması, aynı zamanda konunun artık neredeyse bir ev depozitosuna mal olan beş yıldızlı yemek deneyiminden ibaret olmadığını da gözler önüne serdi. Araştırma Y kuşağının Michelin yıldızlı restoranlardansa (%13) kitap veya dergilerde bahsi bile geçmeyen yerel mekânları (%15) bulmayı tercih ettiğini de ortaya çıkardı. Aslına bakılırsa yemek deneyimi, Y kuşağının seyahat listesinde o kadar öncelikli bir sırada ki; seyahat severlerin %45'i tatil ve seyahat anılarında en öne çıkan konunun yemek deneyimleri olduğunu söylüyor. Bunu, seyahat arkadaşlarıyla zaman geçirmek (%20) ve heyecan dolu bir adrenalin aktivitesi (%21) izliyor. #LezzetliSeyahat (#TastyTravels)


ILHAM ARAYAN LEZZET TUTKUNU GEZGINLER
Hotels.com markası Başkanı Johan Svanstrom ise şu açıklamaları yaptı: "Hotels.com olarak #LezzetliSeyahat (#TastyTravels) olarak etiketlendirdiğimiz, Y kuşağı gezginleri arasındaki bu sevgi; yemeğin dünyadaki en bağlayıcı ve cazip değerlerden biri olduğu gerçeğinden doğuyor. Artık deneyimler zenginliğin yeni tanımı. Seyahat sırasında her zaman denenecek yeni bir şeylerin olduğunu hatırlatan yemek ise, gezginlere yaşamın en keyifli deneyimlerini yaşatıyor. Bu nedenle de genç gezginlerin tatillerini ne yedikleri, nasıl yedikleri ve paylaşımlarının ne kadar iyi olacağı gibi başlıklarla tanımlamaları oldukça anlaşılır bir durum."

Bir sonraki #LezzetliSeyahat’leri için ilham arayan lezzet tutkunu gezginler, Carl Warner'ın üç leziz sanat çalışmasının nasıl hayat bulduğunu görmek isterlerse Hotels.com’un Facebook sayfasını ziyaret edebilirler. Bu leziz şehirlerde yemek yemeye hemen başlamak için konaklayabileceğiniz yüz binlerce alternatif arasından seçim yapmak için ise Hotels.com mobil uygulamasını indirebilirsiniz.


Hotels.com Ödül Programı ile her 10 gecelik otel konaklamasında 1 gece ücretsiz konaklama kazanabileceğinizi unutmayın! Ki siz, bu ücretsiz geceyi büyük ihtimalle dünyanın en harika sokak lezzetlerini tadarak geçirirsiniz!


ARAŞTIRMA METODU

* Lezzetli Seyahatler araştırması, Mart 2018 tarihinde One Poll tarafından 29 ülkeden 9.000 katılımcı ile gerçekleştirilmiştir.

-*-

Daha fazla bilgi için:

Mehtap Halıcı – Cohn & Wolfe- mehtap.halici@geometry.com- GSM: 0549 806 17 88


HOTELS.COM™ HAKKINDA

Hotels.com, konaklama için rezervasyon yaptırmanın en ödüllü hali. Seyahat etmeyi gerçekten seviyoruz ve sizin de sevdiğinizi biliyoruz. Bu nedenle bizimle rezervasyon yapmanızı kolaylaştırıyoruz. Dünyanın dört bir yanında yüz binlerce konaklama seçeneği ve 41 dilde 90 yerel site ile aradığınız her şey Hotels.com’da. Vegas’ta konfor, Tayland’da ağaç ev ya da Venezuella’da villa mı arıyorsunuz? Aradığınız konaklama seçeneği parmaklarınızın ucunda. Ayrıca “Ödüllü” müşteri sadakat programımız sayesinde uyurken ücretsiz** gece kazanıyor ve Gizli Fiyatlar*** gibi anında kazançlara ulaşıyorsunuz... Bundan daha iyi ne olabilir? Rezervasyon yapmak da artık daha kolay. 25 milyonun üzerinde gerçek misafir görüşü ve 70 milyondan fazla kez indirilmiş, kullanımı kolay uygulama sayesinde aradığınız mükemmel oteli bulacağınızdan kuşkunuz olmasın.

Bu haber toplam 12958 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.