• BIST 8718.11
  • Altın 2245.94
  • Dolar 32.3321
  • Euro 35.1754
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 13 °C

Emirates, bayramda yolculara tatlı ikram edecek

Emirates, bayramda yolculara tatlı ikram edecek
İnsanları ve şehirleri birbirine bağlayan Emirates Havayolu, Şeker Bayramını, uçakta yolcularına tatlı ikram ederek kutlayacak.

DUBAI- İnsanları ve şehirleri birbirine bağlayan Emirates Havayolu, Şeker Bayramını, uçakta yolcularına tatlı ikram ederek kutlayacak. Emirates Havayolu, Ramazan ayı boyunca yolcularına, uçakta özel olarak hazırlanmış iftar yemekleri, uçak içi eğlence sistemi ice’ta özel Ramazan program yayınları sunuyor.

emirates-seker-bayrami.jpgEmirates, oruçlarını uçakta açan müşterileri için ise, besin değeri yüksek iftar yemeklerini içeren kutular sunuyor. Kutular, bu sene, yerel ev ürünleri uzmanı Silsal Design House adlı şirket tarafından yeniden tasarlandı. Tasarımlarda, Ortadoğu ve kültüründen esinlenildi. Silsal ayrıca, Emirates Resmi Mağazalarında bulunan Emirates Kahve Kupalarını da tasarladı.

İftar kutuları, oruç tutan yolculara yönelik besin değeri yüksek yemekler de temin ediyor ve kuskus salata & ızgara tavuk ya da mudardara & kızarmış tavuk, sandviçler, ıspanak ya da domatesli soğanlı fatayer, çeşitli tatlılar, hurmalar, laban ve sudan oluşan menüler, Ramazan ortasında yenilenecek.

emirates-seker-bayrami-001.jpg
Bu özel yemekler, iftar saatlerine denk gelen Emirates uçuşlarındaki, tüm sınıflarındaki yolculara sunulacak. Bu, Körfez bölgesinden olan uçuşlar ve Ramazan ayı boyunca, Cidde ve Medine’ye seyahat eden Umre guruplarına yönelik uçuşları da içeriyor. Kutsal ay boyunca, günlük Umre uçuşları da dahil, Cidde ve Medine’ye olan tüm uçuşlarda, sıcak yerine soğuk yemekler servis edilecek.

Emirates, uçuş sırasında (orucun başladığı zaman olan) imsak ile iftar saatlerine yönelik doğru zamanın hesaplanması için özgün bir araçtan yararlanıyor. Hava taşıtının, enlem, boylam ve irtifasından yararlanarak kesin Ramazan saatlerini, uçakta mümkün olan en yüksek kesinlik düzeyi ile hesaplıyor. Güneş battığında, yolculara, kaptan pilot tarafından, iftar zamanı ile ilgili bilgi veriliyor.

emirates-seker-bayrami-002.jpgRamazan sembolü olan hurma kutuları ve su, yolcuların uçağa binmesi öncesinde ya da binerken oruçlarını açmaları için, Emirates’in Dubai Uluslararası Havaalanı Terminal 3 ve diğer belirli Emirates uçuş noktalarında da da ikram edilecek. Havaalanındaki lounge’larında, yolcularına özel tahsis edilmiş ibadet odaları sunan Emirates ayrıca, Arap kahvesi, hurma ve tatlı ikramı da yapıyor.

Emirates’in ödüllü uçak içi eğlence sistemi ice’da, A’aelat Ramadan Kareem, Fa Esalo ahil il thekir ve Al Baqeyat Al Salehat gibi dini programların yanı sıra, Bou Tbei, As-hab Al Hemam ve Hayat Thaneya gibi Ramazan eğlence programları da bulunuyor. Özel Ramazan programları, film, TV, müzik ve ses yayını yapan 238 Arap kanalı da dahil olmak üzere, 3,500 kadar kanaldaki çeşitli içeriğin bir parçası.

emirates-seker-bayrami-004.jpgBayram kutlamaları uçakta başlayacak

Emirates, ilk kez Bayramı yolcuları ile uçakta kutlamak üzere, özel hizmetini genişletiyor. Bayram için alışveriş yapma arayışında olan yolcular, 11 ve 15 Haziran tarihleri arasında 95 dolar üzerindeki, gümrük vergisine tabi olmayan alışverişlerinde, %20 indirimden yararlanabilecekler.

14- 17 Haziran tarihleri arasında ise yolcular, belirli uçuşlarındaki tatlı ikramlarını dört gözle bekleyebilirler. Economy Class’ta, Bayram kurabiyeleri servis edilirken, First ve Business Class’ta ise, yolcular çikolata kutuları alacaklar. Ek olarak, First Class müşterileri, Lakrids şekerlemelerinin Bayrama özel versiyonlarının tadını çıkarabilecekler. Lakrids Crispy Gül tadı olan meyan kökü şekerlemesi, Ramazan ve Bayram boyunca, tüm bölgelerde sunulacak.

Bu haber toplam 2496 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.