• BIST 8718.11
  • Altın 2244.297
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.1686
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • Antalya 13 °C

Emirates NBD Denizbank'ı 3.2 milyar dolara satın aldı

Emirates NBD Denizbank'ı 3.2 milyar dolara satın aldı
Rus Sberbank, Denizbank’taki yüzde 99.85 hissesinin 14.6 milyar TL’ye ($3.2 mlyr) eşit değer üzerinden Emirates NBD’ye satmak için anlaştı.

İSTANBUL- Rus Sberbank, Denizbank’taki yüzde 99.85 hissesinin 14.6 milyar TL’ye ($3.2 mlyr) eşit değer üzerinden Emirates NBD’ye satmak için anlaştı.

Sberbank ve Emirates NBD tarafından yapılan açıklamalarda anlaşmanın ülkelerin düzenleyici kurumlarının onaylarına bağlı olmakla birlikte bu yıl tamamlanması beklendiği belirtildi.

emirates-nbd-denizbanki.jpgSberbank’tan yapılan açıklamada, “Sberbank ve Emirates NBD Denizbank’ın yüzde 99.85’inin satışı için nihai anlaşmayı imzaladı” denildi.

Emirates NBD’den yapılan açıklamada ise anlaşmaya göre Denizbank’ın yüzde 99.85 hissesinin 14.6 milyar TL’ye eşit değerde olduğu belirtildi.

Anlaşmanın sonuçlanmasının ardından Sberbank Denizbank’taki tüm hisselerini Emirates NBD’ye devredecek.

emirates-nbd-denizbanki-001.jpgHAKAN ATEŞ MAYIS AYINDA SONUÇLANACAĞINI SÖYLEMİŞTİ

Denizbank CEO’su Hakan Ateş geçen hafta bankanın satış sürecinin Mayıs ayında sonuçlanacağını umduğunu söylemişti.

Dubai’nin en büyük bankası olan Emirates NBD, Rus Sberbank’ın Denizbank’taki hisselerini almak için stratejik görüşmelere başladığını Ocak sonunda duyurmuştu.

emirates-nbd-denizbanki-002.jpgHİSSELERDE YÜZDE 9.57 DÜŞÜŞ

Satış fiyatı ucuz bulunduğu için Denizbank hisseleri saat 10:05’te yüzde 9.57 düşüşle 7.18 liradan işlem görüyor. Denizbank’ta yüzde 99.85 hissenin satışı için anlaşma sağlanırken; fiyatın “piyasa değerinin altında” bulunmasının ardından hisse yüzde 10’a yakın satıcılı seyrediyor.

denizbank-001.jpgEmirates NBD'den KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Emirates NBD Bank PJSC (Emlrates NBD} ve Sberbank of Russia (Sberbank), Sberbank'm, sahibi olduğu Denizbank A.Ş/nin (Denizbank) hisselerinin %99,85'inin Emirates NBD'ye satışı konusunda kesin bir sözleşme imzalamıştır. İşlemin tamamlanmasıyla birlikte, Sberbank'ın Denizbank'daki hissedarlığı sona erecektir.

İmzalanan sözleşme doğrultusunda, %99,85'lik hissenin satış fiyatı Denizbank'ın 31 Ekim 2017 itibarıyla sahip olduğu konsolide özkaynak büyüklüğüne dayalı olarak, fiyat sabitleme mekanizmasıyla birlikte 14,609 milyon TL olarak belirlenmiştir. Söz konusu tutara ek olarak, Emlrates NBD, 31 Ekim 2017 ile işlemin kapanış tarihi arasındaki dönem için devir bedeli üzerinden Sberbank'a faiz ödeyecektir. Denizbank'ın 31 Ekim 2017'den işlemin kapanış tarihîne kadar sürecek dönemde elde ettiği kar Emirates NBD'nln hesabına yazılacaktır. Devir işleminin bir parçası olarak, işlemin kapanışıyla birlikte, Emirates NBD, geçmişte Sberbank tarafından Denizbank'a verilmiş olan sermaye benzeri kredilerin sahipliğini de üstlenecektir.İşlemin kapanışı, Türkiye, Rusya ve Birleşik Arap Emlrliklerl'nin ve Denizbank'ın faaliyet gösterdiği diğer ülkelerin düzenleyici kuruluşlarının onayına tabidir. İşlemin 2018 yılı İçinde tamamlanması beklenmektedir."

Bu haber toplam 14512 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.