• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 17 °C

Emin Çakmak: Unutmayalım TÜRSAB Hepimizin

Emin Çakmak: Unutmayalım TÜRSAB Hepimizin
TÜRSAB Hepimizin platformu başkanı Emin Çakmak, acentelerle İskenderun ve Hatay buluşmasında "Kirli oyunlara son vermek istiyoruz" dedi.

ÖZKAN ALTINTAŞ -  TÜRKİYE TURİZM
İSKENDERUN / HATAY -
‘Emin adımlarla temiz ellerle güçlü TÜRSAB oluşturmak için…’ diyerek Türkiye’nin 81 ilinde acentelerle ‘Ortak Akıl’ toplantılarında buluşan TÜRSAB Hepimizin platformu başkanı Emin Çakmak, İskenderun Ticaret Odası’nda Petek Restoran’da ve Hatay’da Antikya Restoran’da diğer muhalif adayın söylemleriyle kendisi hakkında yaptığı çirkin siyasete cevaplar verdi.
emin-cakmak-iskenderun.jpgAcenteler muhalif adayın bölgede yaptığı toplantılarda yaptığı konuşmalarda söylediklerini duyunca şaşıran Emin Çakmak, kendisi hakkındaki iddiaların doğru olmadığını belirterek “Kendilerine çıkar sağlamak, mevcut yönetimle birlikte geçmişteki hatalarını örtbas etmek için, acenteler için yaptıklarımızı kıskandıkları icin gücümüzü ve acentelerin bize olan güvenini bildikleri için yanlış bilgilendirme yapıyorlar. Biz acentelerle birlikte bu kirli oyunlara son vererek Türsab’ı eski saygınlığı ve gücüne kavuşturmak istiyoruz.

emin-cakmak-iskenderun-001.jpg

emin-cakmak-iskenderun-011.jpgDEMOKRATİK MÜCADELE VEREN DİĞER ADAYLARI KUTLUYORUM

Kongre yaklaşırken halen Türsab başkanlığını hedefleyen tek aday olmadığını ve diğer adayların çalışmsına saygı duyulması gerektiğini belirten Emin Çakmak, diğer adaylarında çalışmalarını izlediklerin belirterek şunları söyledi:

Bizim hedefimizde ahlaklı, demokratik, barış ve sevgi dolu bir Türsab yönetimi olması bulunuyor. Ancak düzenlediğim “Ortak Akıl” toplantıları sırasında diğer adayı, benim hakkımda acentelerden duyduğum kötü söylemleri nedeniyle kınıyorum. Türsab’ın birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu dönemde dedikodu ve kavga hepimize zarar veriyor. Daha önce internet üzerinden yapılan hakaret, ve iftira dolu bu söylemlere son verilmesi için sektörden uyarı yapılmıştı. Görüyoruz ki bu söylemler toplantılarda yapılmaya devam ediyor. Acentelerden gelen tepkiler bu gibi söylemlerin fayda yerine zarar getirdiğini gösteriyor. “

emin-cakmak-iskenderun-012.jpg

emin-cakmak-iskenderun-002.jpg

ADAY OLMADAN BENDEN KORKUYORLAR

Benim mevcut yönetimle üyelik ilişkilerim dışında hiçbir alışverişim olmadı ve hiç orada görev almadım. Daha önce mevut yönetimde görev yapan, hatalarına ortak olan, her konuda birlikte yatıp kalkan kişilerin iddialarının hepsi gerçek dışıdır. Daha aday olmadan benden korkuyorlar ve çikin söylemler üretiyorlar, bugün bunu yapan yarın neler yapmaz. Sonra halleri ne olacak merak ediyorum. Biz TÜRSAB’a ve Türk turizmine barış, sevgi, birlik, beraberlik getirmek için çalışıyoruz. Kavga ve yalan, dedikoduyla işimiz olmaz. Yaptıklarımız ortadadır. Türsab ne çekiyorsa yıllardır “ben merkezli” olmaktan ve acentelerin aldatılmasından çekiyor. Bizim hedefimizde “biz” var, ‘ben” yok. Türsab’ı acentelerle birlikte ortak akıl ile yönetmeliyiz. Çünkü Türsab Hepimizin” dedi.

emin-cakmak-iskenderun-003.jpg

SİYASİ GÖZLE DEĞİL DEVLET GÖZÜYLE BAKARIM

Emin Çakmak, geçen kongreden sonra hiç durmayarak düzenlediği etkinliklerle başta seyahat acenteleri olmak üzere turizmin bütün katmanlarına fayda getiren işler yaptıklarını belirterek şunları söyledi: ‘Eskiden Türsab’ta seçim bitince muhalefet ile yönetimdekiler bir araya gelerek çalışırlar, normal işlerine dönerlerdi. Biz kavgayı tercih etmedik birilerine ağır eleştiriler yaparak kafamızı kuma gömerek kenarda durmadık. Bazı arkadaşlarımıza fayda sağlamak için kongre ve fuar turizmi için, aidat ödediğimiz Türsab’a ve sektöre yardım için çalışmalar yaptık. Bu her turizmcinin yapması gereken işlerdi. Biz kimseyle kavga etmeyiz. Yaptığımz işlerde Türkiye’yi kim idare ediyorsa onlara siyasi gözle değil devlet gözüyle bakarım. Sorunları çözmeye gayret ederim. Bazı işleri yapmak için benim Türsab’ta olmam gerekmiyor. Sadece Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi-THTC Başkanı olarak sektöre faydalı işler yaptım. Önemli olan bizim üyelerimizin menfaatidir.

emin-cakmak-iskenderun-004.jpgemin-cakmak-iskenderun-005.jpg

EMIN ÇAKMAK NEDEN ORTAYA ÇıKTı?

Acentelerden gelen Emin Çakmak neden ortaya çıktı şeklindeki soruyu ise şöyle cevaplandırdı: “Geçen kongreden bu yana elekten dökülen bir kaç kişi dışında Türsab Hepimiz ekibi hala görevi başındadır. Nitekim 2 Aralıkta İstanbul’a yol arkadaşlarımla buluştuk. ‘Genel Kurul yapılırsa muhalefete desteğimize devam edelim’ dedik. Erteleme kararı sonrası yeniden çağrı yaptım, Kongre olmazsa ne yapacaktık? Bu süreçte kimin ne yaptığını konuştuk.

emin-cakmak-iskenderun-013.jpgYÖNETİMİN VE MUHALEFETİN HATALARI

Bu arada Türsab’ın 250 milyon liralık borcu olduğu ortaya çıktı. Bu 18 yıllık yönetimin hatasıydı. Bu hatalarda mevcut yönetimin yüzde 60 ise muhalefetin yüzde 40 sorumluluğu vardı. Muhalefet birlikte protokol imzalamışlardı. Devlet onlara ‘bir araya gelin ortak liste yapın, 6 ay içinde batan gemiyi kurtarın. Sonra kaptan köşküne kimin oturacağını secersiniz’ dedi. Ancak bu arkadaşlar koltuk sevdası nedeniyle bu fırsatı değerlendiremediler. Sonunda hep birlikte Türsab’ı bu noktaya sürüklediler.

emin-cakmak-iskenderun-014.jpgYIPRANMIŞ, AYNI KİŞİLERDEN DOĞRU IŞLER ÇIKMAZ

Biz TÜRSAB Hepimizin ekibi olarak bu durumda duyarsız ve seyirci kalamazdık. 4 Aralık’ta yeni bir süreç başladığını düşündük. Mevcut yönetimi, muhalefeti ve herkesi 7 Aralık’ta İzmir’ta Travel Turkey Fuar sırasında soruna birlikte çözüm bulmak için genişletilmiş aile toplantısına çağırdık. Mevcut yönetim gelmedi. Muhalif adayın taraftarlaından katılanlar oldu. Toplantıya 250 acenta katıldı. Orada neden son güne kadar bekleyerek ortak liste yapmayarak fırsatı kaçırdıklarını değerlendirdik. Toplantıya katılanlar açıkca konuşarak kafalarındaki soru işaretlerine cevap aradılar. Herkes konuştu ve Türsab hakkında bilinmeyenleri öğrendi. Ancak bu çözüm arayışı tarafların hepsi gelmediği için yetmezdi. Bu toplantıyı ‘ortak akıl’ arayışı haline getirerek tüm Türkiye’ye yaymak gerekirdi.
Türsab Hepimizin ekibine geçen kongrede oy verenlerin sorumluluğu ile üyelerin hakkını korumak ve kollamak zorunda olduğumuzu düşünerek Türkiye’nin 81 ilini hedefledik ve yola çıktık.

Türsab Hepimizin ekibi olarak muhalefetin ateşini yakarak 2013’te mevcut yönetimin her türlü numaralarına karşı yüzde 45 oy almıştık. Halbuki o kongrede kazanmıştık. O kongrede 370 kişiye sahte oy kullandırmışlardı. İşte bize o günlerde oyun oynayan aynı kişiler yeniden koltuk peşindeydiler. Sürekli olarak hakkımızda yalan söylemlerle çamur atmaya çalışıyorlardı. Biz aradan geçen iki yıl boyunca acentelere iş yaratmak için çalıştık. Onlar ise çamur atmayı sürdürdüler. Türk turizminin güzide kuruluşu Türsab’ı yerden yere vurdular. Bu durumda biz Türsab Hepimizin ekibi olarak o çirkin çarktan doğru işler çıkmayacağını düşünerek yola çıktık.”

emin-cakmak-iskenderun-015.jpgDİĞER ADAYIN ÇİRKİN SİYASETİ TEPKİ ÇEKİYOR

İskenderun ve Hatay’da toplantıya katılan acenteler muhalefet adayının kendilerine bizzat Emin Çakmak hakkında yalan bilgiler verdiğini belirterek “Biz TÜRSAB’ta temiz eller göreve gelsin, birlik olsun diye beklerken karşımıza çirkin siyaseti tercih eden muhalif adayı geliyor. Anladığımız kadarıyla diğer muhalif aday Emin Çakmak’ın yaptığı işleri kıskanıyor ve onun gücünden korkuyor. Hiçbir şey yapmada sadece laf üreterek bulanık suda balık avlamaya çalışıyorlar. Anladığımız kadarıyla acentelerin Türsab’tan beklentileri hakkında en küçük bilgileri yok. Emin Çakmak’ın geçmiş dönemdeki ciddi tutumu,samimi yaklaşımı, projeleri ve söylemleri ile bu günkü söylemleri çelişmiyor. Doğru bildiği yolda ilerleyenlerin Türsab’a fayda getireceğini düşünüyoruz.” dediler.

KONGREDE ULUSOY’UN BUHAR OLAN 50 MİLYONUNU SAVUNMUŞTU

İskenderunlu acenteler Emin Çakmak’ın iki dönem Ulusoy’a karşı çıkarak TÜRSAB başkan adayı olduğunu, Türkiye’yi dolaşarak acentelere cesaret veren kampanyasını hatırlatarak şöyle konuştular:

“Diğer aday her yerde ‘Emin Çakmak’ı Başaran Ulusoy destekliyor’ diyerek Türsab’a yakışmayan yalan siyaset yapıyor. Geçen kongrede diğer aday Ulusoy’un 50 milyon liralık yolsuzluğunu kürsüye çıkıp canla başla savunduğunu unutuyor. Ayrıca son kongrede ibra etmeyeceğiz dedikten sonra salondan kaçarak Ulusoy yönetimini ibra edilmesine sebeb olmuştu. Halbuki ibra olmasaydı Ulusoy yönetimi bir daha aday olamayacaktı. Şimdi karşımıza çıkarak yalanlarla bizi kandırmaya çalışıyorlar. Yalancının mumunun ne kadar yandığını herkes bilir” dediler.

KONGREYE 3 AY KALA ADAY OLUP ULUSOY’U BAŞKAN YAPTI

Acenteler toplantıda diğer muhalif adayın söylemlerinin ve davranışlarının kendilerini rahatsız ettiğini belirterek eleştirmeyi şu şekilde sürdürdüler:

“Mevcut yönetimin 18 yıllık anlayışı hala sürüyor. İş yapmayıp sadece konuşuyorlar. Ulusoy’un başkan yardımcılığını yapan diğer aday ve denetim kurulu başkanlığını yapan kişi ile kongreye 3 ay kala TÜRSAB yönetiminden istifa ederek bizim inancımıza göre ‘proje aday’ oldular. Kimse onlara inanmadı. Ancak aday olduktan sonra, Emin Çakmak’ın kazanacağı kongrede oyları bölerek Başaran Ulusoy’un yönetimde kalmasını sağladılar. Bunları unutup şimdi karşımıza çıkıp Türsab’a yakışan gerçek muhalefet yapan, acentelere cesaret veren, Türsab yönetiminin değişmesini isteyen Emin Çakmak’ı karalamaya çalışıyorlar. Diger aday İskenderun’da yaptığı toplantıda sorularımaza cevap vermekten kaçtı. Söylediklerini ispat etmesini istediğimizde ‘Ben söylüyorum’ diyerek nasıl yanlış bir insan olduğunu ortaya koydu. Bu Emin Çakmak korkusundan başka bir şey değildir. Bu gibi insanların mevcut yönetimin devamı olduğunu düşünyor ve biz Emin Çakmak’ın aday olmasını istiyoruz”

ONLAR ÇAĞIRMADI BİZ GİTTİK

Türsab Hepimizin başkanı Emin Çakmak, acenteleri aydınlatmak için akıl karıştırmaya çalışanların söylemleri üzerine şu açıklamaları yaptı.
Başta diğer muhalif adayın geçen kongreden kendisine pay çıkarmak ve hatalarını örtbas etmek için uydurduğu senaryonun doğru olmadığını belirterek “Gerçeği VİP Turizm’in sahibi Ceylan Pirinçcioğlu izmir toplantımızda anlattı” diyerek şöyle devam etti:

“Muhalif aday yaptığı toplatılarda ‘Emin Çakmak birleşmeden kaçtı’, “Çağırdık gelmedi’, ‘Telefona çıkmadı” gibi iftiralarla kendine çıkar sağlamak istiyor. Öncelikle bu yalan ve kirli oyunların sahibine zarar vereceğini düşünüyoruz.
Emin Çakmak kongre akşamı birleşme görüşmesi için kimsenin kendilerini çağırmadığını ve kendilerinin onlara gittiğini belirterek “Gerçekleri öğrenmek isteyen VİP Turizmin sahibi Ceylan Pirinçcioğlu’nu dinleyebilir” diyerek şunları anlatı.

KONGRE GECESİ BİRLEŞME TEKLİFİMİZİ SABOTE ETTİLER
“Biz kongre akşamı muhalif gruba halen diğer adaya destek veren VİP Turizm’in sahibi Ceylan Pirinçcioğlu’nun talebi üzerine biz onlara gittik. Yani bizi onlar çağırmadı ve biz gittik. Görüşmede önerilerimizi söyledik. Masadan kaçmadık, onlar hiç bir öneri sunmadı. Aksine toplantının sonuçlanmaması için yıllarca Türsab denetim kurulu başkanlığı yapan kişi “Türsab’ı siz mi yöneteceksiniz?”diye bizleri hafife alarak sözleriyle birleşmeyi sabote etti. O gün iyi niyetli yaklaşım olsaydı belki birleşme olabilirdi. Biz Türsab’a çok değer veriyoruz. Bu gibi birleşmelerin önceden, şeffaf, adaletli ve üyelerin menfaatine kadroların oluşması için doğru şekilde yapılmasından yanayız. Türsab bir gecede yapılacak birleşmelerle oldu bittiye getirilecek bir kurum değildir. Ciddi ve özenli çalışma gerektirir. İyi kadrolaşma gerekir. Yoksa yapılacak her türlü çalışma hüsranla sonuçlanır.

İBRA’DA SALONDAN KAÇIP ULUSOY’U YENİDEN BAŞKAN YAPTILAR

Ayrıca geçen kongrede divanda birleşip ibra etmeyecektik. İbra olmayan yönetim aday olamayacaktı. Ancak diğer aday söz verdiği halde kongrede oylama sırasında grubuyla salondan kaçarak Ulusoy yönetiminin ibra edilmesini ve yeniden kazanmasını sağlayarak projelerinde yer aldığı gibi görevini yaptığını düşünüyoruz . Daha sonraki söylemlerinde ise bir arkadaşımızın ‘ 3 ay kala neden aday oldunuz?” şeklindeki sorusuna ‘Emin Çakmak kazanacağına Ulusoy kazansın istedim’ diyerek proje olduğu hakkında itirafta bulunması yapılanlar hakkında kuşkularımızı doğruluyor. Bizim en çok üzüldüğümüz güzide kuruluşumuz Türsab’ın bu gibi davranışlarla bu hale düşürülmesidir. Biz acentelerin desteği ve gücüyle Türsab’ın bu çikin oyunlardan kurtulacağına, yeniden eski gücüne kavuşacağına inanıyoruz.“

Bu haber toplam 4852 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.