• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

Emin Çakmak: TÜRSAB’ta süre doldu

Emin Çakmak: TÜRSAB’ta süre doldu
Emin Çakmak: TÜRSAB’ın sorunlarına seyirci kalmayacağız, duyarsız kalmayacağız. Artık süre doldu ve yola çıktık.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
UŞAK-
Türkiye turuna çıkarak acentelerle “Ortak Akıl” toplantılarında buluşan TÜRSAB Hepimizin platformu başkanı Emin Çakmak, Uşak Ezo Gelin Restoran’daki buluşmasında”TÜRSAB’ın sorunlarına seyirci kalmayacağız, duyarsız kalmayacağız. Artık süre doldu ve yola çıktık” dedi.

emin-usak.jpgToplantıda acentelerin sorunlarının çözülmesi için geçen dönemde ortaya koyduğu 154 başlık halindeki projeleri hatırlatan Emin Çakmak “İstenirse sorunlar çözülür. Ancak eski yönetimler sorunları çözmek için gayret göstermediler” şeklinde konuştu.

emin-usak-002.jpgemin-usak-005.jpgMEVCUT BAŞKAN 18 YILDA BİR KEZ GELMİŞ
Acentelerin korsan acentecilik, korsan taşımacılık ve uçak bileti sorunlarına ilişkin şikayetlerini dinleyen Emin Çakmak “TÜRSAB yönetiminin çok kolay çözmesi gereken sorunları çözmediği görülüyor. Ben Uşak’a 4’üncü kez geiyorum. TÜRSAB başkanı Uşak’a geldi mi?” diye sordu.
Acenteler “TÜRSAB başkanı 18 yıllık iktidarında bir kez geldi. Siz hariç başkan adayı olanlar hiç gelmedi. TÜRSAB'ın mevcut başkanı bir kez acenteler için değil bir açılış için geldi. Protokola katıldı, yemek yedi ve çekip gitti. Hiçbir acenteyle görüşmedi, kimsenin dertlerini dinlemedi” dediler.

emin-usak-006.jpg

emin-usak-003.jpgUÇAK SAATLERİ UYGUN DEĞİL
Acenteler Uşak Havalimanı’na yapılan uçak seferlerinin tarife nedeniyle boş gidip geldiğini belirterek “Saat 15.00’te gelip 16.00’da giden uçağın iş adamlarına faydası yok. İşadamları İstanbul’a sabah gidip akşam dönmek istiyorlar. Ama böyle bir uçak seferi konulmuyor” dediler.

emin-usak-007.jpg

emin-usak-004.jpgOKUL TURLARıMıZı ENGELLEMEK IÇIN BASKı YAPıYORLAR
Toplantıya katılan Sözler Turizm’den Ahmet Gündüz, acentelerin okul turlarında büyük sıkıntı çektiklerini belirterek şunları anlattı: “Ne zaman okul turu yapsak Kültür ve Turizm Bakanlığı kokartlı profsyonel turist rehberlerinden sabıka kaydı isteniyor. Resmi  kurumlardan alınan evraklar önce emniyete, sonra valiliğe en son ise Ohal’e gönderiliyor. Bu uygulama araç şoförü dahil tüm personelimizden ve götüreceğimiz öğrencilerden isteniyor. Bir defasında 2otobüslük okul turumuz son anda iptal edildi. Araya milletvekili ve savcıyı sokarak zorla hareket edebildik. Okul turlarımızı engellemek için baskı yapıyorlar. Ne yapacağımızı şaşırdık. Ancak korsan tur yapanlardan belge falan isteyen yok.”

Bu haber toplam 3548 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.