• BIST 9693.46
  • Altın 2506.054
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.7401
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 21 °C

Emin Çakmak: TÜRSAB'ta seferberlik hareketi başlattık

Emin Çakmak: TÜRSAB'ta seferberlik hareketi başlattık
Emin Çakmak: TÜRSAB’ın sahipsiz olmadığın görtermek ve acentelerle birlikte soruna çözüm üretmek üzere yollara düştük

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
BODRUM-
Türkiye’nin 81 ilinde “Ortak Akıl” toplantıları düzenlemek üzere başlattığı “TÜRSAB’ta Seferberlik Hareketi”ne Bodrum’da acentelerle buluşarak devam eden Türsab Hepimizin platformu başkanı Emin Çakmak “Acentelerin bize ihtiyacı olduğu zaman varız ve göreve hazırız. Türk turizminin güzide kuruluşu TÜRSAB’ı 50 yıllık tarihinde görülmeyen şekilde içinden çıkılmayacak kaosa sürükleyenler yüzünden Türsab Hepimizin diyerek sahaya çıkmak zorunda kaldık.

emin-cakmak-bodrum.jpgTÜRSAB’ın sahipsiz olmadığını göstermek ve acentelerle birlikte soruna çözüm üretmek üzere yollara düştük. Bizim hareketimizde ve arkadaşlarımız arasında eski yönetimin kalıntılarına yer yok. Yaptıkları hataları örtbas etmek için yalanlar üreten ve çirkin siyaset algı yaratmaya uğraşanlara inanmayın. 2013’ten bu yana mevcut yönetim ve kalıntıları bizi yıpratmak için uğraştı. Ama bizim en büyük güvencemiz kutsal oylarını doğru kullanan acentelerdir” dedi.

emin-cakmak-bodrum-002.jpgHEDEF BELİRLİYORUZ
Bodrum, Bodrium Otel’de beraberinde Türsab Hepimizin ekibinden arkadaşları ve danışma kurulu üyeleri olduğu halde bölgedeki acentelerle buluşan Emin Çakmak, “2017 seçimlerinde aday olmayacağız dedik. Ama meydana gelen olayların yarattığı oloğanüstü şartlar bizim acentelerin geleceği için arayış içinde olmamızı gerektirdi. Artık sahaya çıktık ve Türkiye’nin 81 ilinde acenteleri dinleyerek iki ay sonra yapılacak genel kurul için hedefimizi belirliyoruz” şeklinde konuştu.

emin-cakmak-bodrum-004.jpgKARARI ACENTELER VERECEK
Emin Çakmak konuşmasında son dönemde TÜRSAB’ta meydana gelen olayları ve Bakanlığın kongreye el koymasının getireceği gelişmeleri anlattı. Daha sonra acentelerin gündeme ilişkin ve hedefleri hakkında soruları yanıtladı.
Toplantıya katılan acentelerin “Aday olmalısınız” şeklindeki talebine ise “Buna sizler karar vereceksiniz. Bundan sonra tek adamlık olmasın, tek yönetim olmasın. Acentelerin yönettiği, söz hakkı olduğu, itibarı olan bir TÜRSAB istiyoruz”dedi.

emin-cakmak-bodrum-006.jpgTÜRSAB HEPİMİZİN EKİBİ OLARAK HALA BİRLİKTEYİZ
Emin Çakmak toplantıda şunları söyledi: “Türsab Hepimizin ekibi olarak geçen genel kuruldan bu yana daha da güçlenerek hala birlikteyiz. Artık biz bir aile olduk ve sabırla bekledik. Biz belli amaçlar hedefler uğruna birbirine inanmış insanlar olarak omuz omuza vererek acentelerin menfaatine projeler geliştirme hedefini kazanmak üzere yola çıktık. Birbirine saygı çerçevesinde duruyoruz. ‘Görev bizi bekliyor arkadaşlar’ diyerek 2 Aralık’ta istanbul’da buluştuk. Çok olağanüstü olaylar yaşanıyor. Bizler onun için buradayız, Bodrum’dayız ve Türkiye’deyiz”

emin-cakmak-bodrum-007.jpgBİZE OY VERENLERİN SORUMLULUĞUNU TAŞIYORUZ
Sözlerini “Geçen genel kurulda her türlü dalavereye rağmen yüzde 44 oy aldık” diyerek sürdüren Emin Çakmak Türsab Hepimizin ekibine güvenerek oy verenlerin sorumluluğu taşıdıklarını belirterek “Bekliyoruz ve izliyoruz.Acentelerin bize ihtiyacı olduğu an ortaya çıkacağız” dedi.

emin-cakmak-bodrum-010.jpgTÜRSAB HEPİMİZİN OLARAK ACENTELERE CESARET AŞILADIK
Emin Çakmak, geçen kongreye kadar sesi soluğu çıkmayadan büyük sıkıntılara göğüs geren acenteleri harekete geçirdiklerini ve Türsab Hepimizin hareketi ile acentelere cesaret aşıladıklarını belirterek şöyle devam etti:
“Geçen kongre öncesi Türkiye’nin 81 ilinde acente acente dolaşarak projelerimizi anlattık ve onlara dokunarak artık dik durma zamanın geldiğini söyledik. Onlar bizim bu yaşlaşımmıza çok değerlioylarıyla cevap verdiler. Kongrede kazandık ama koltuğa oturamadık. Ama yine de birşeyler kazandık.

ACENTELERİN VARLIĞINI YÖNETİME FARKETTİRDİK
Acentelerin varlığını mevcut yönetime hissettirdik. Üyenin ayağına giderek ona saygı gösterilmeyi ve yanında olmayı hatırlattık. Eskiden TÜRSAB yönetimi yerinden kakmazdı. Adana’ya gitmezdi ve Ankara’yı geçmezdi. Trabzon’a gider, diğer illere gitmezlerdi.Toplantılar için herkesi Trabzon’a toplarlardı. 350 kilometrlik sahildeki illeri Trabzon’a davet ettirirdi. Acentelerin varlığı ise seçimden seçime hatırlanırdı.

emin-cakmak-bodrum-012.jpgARKAMIZDAN NAL TOPLADILAR
Ne zaman ortaya dinamik bir şekilde çalışan ve acentenin kapısını çalan, onların yanına giden Emin Çakmak ve Türsab Hepimizin ekibi çıktı herşey değişti. Bartın’dan girip Şavşat’tan çıktık ve bu işin renginin ne olduğunu gördüler. Onun üzerine mevcut yönetimde arkamızdan nal toplamaya başladı. Ama geç kalmışlardı. Acentelerin çok değerli oylarını le geçirmek için çaresiz kalarak kongre salonunda çeşitli oyunlar yapmak zorunda kaldılar.
2013 genel kurulunda sahte oylar kullanıldığını tespit ederek kürsüde kazandık ama kaybettik dedik.Seçim kuruluna itiraz ettik. Ama Türkiye’de ilçe seçim kurulu yapılan itirazı reddederse diğerleri de zincirleme reddediyor. Burada bile bir gariplikler olduğunu sezdik. Ama yapacak bir şey yoktu.”

TÜRSAB’TA BUHAR OLAN 50 MİLYONU KİM SAVUNDU?
İki yıl çabuk geçti. O tarihte TÜRSAB’ta kaybolan 50 milyonun hesabını sorduk. TÜRSAB’ta buhar olan 50 milyonu kürsüde savunan o zaman ki TÜRSAB başkan yardımcısı şimdi TÜRSAB başkan adaylığına soyundu. Biz bu gelişmeleri izleyip durduk. Bu arada hesap sormayı sürdürdük. Genel kurulda sorduğumuz buhar olan 50 milyonun hesabını bu kez bakanlığa sorduk. Emin Çakmak imzasıyla delege olarak sordum ve genel kurulda hesabın verilemediğini söyledim.

GÖREV BİZİ BEKLİYOR ARKADAŞLAR
Türsab Hepimizin ekibi olarak bugüne kadar sabırla bekledik. Şimdi ise belli amaçlar ve hedefler uğruna birbirine inanmış insanlar olarak omuz omuza bu hedefi kazanmak üzere yola çıktık. Birbirimize saygı çerçevesinde duruyoruz. “Görev bizi bekliyor arkadaşlar” diyerek 2 Aralık’ta İstanbul’da buluştuk, birlikte karar verdik ve İzmir’den yola çıktık.

MUHALEFET BEKLENTILERIMIZI YERINE GETIRMEDI
Geçen kongrede 90 dakikanın bitişine 3 ay kala mevcut yönetimden istifa ederek aday olan kişilerin samimiyetine güvendik. Ama olmadı. Böylece oylar bölündü. Yapılanlar mevcut yönetime yaradı. 1069 oy almamıza rağmen kaybettik. Acentelerin bize teveccüh göstermediğini düşünerek yol arkadaşlarımla birlikte aday olmaya ara vermeye karar verdik. Hatta bu dönem çıkan muhalefete 2 Aralık’ta yapılacak kongreye kadar birleşmeleri ve listelerini açıklamaları kaydıyla destek verdik. Ancak beklentilerimiz gerçekleşmedi. Son güne kadar mevcut sistemin benzeri olan “tek” adam sistemi vardı ve yönetim kurulunda kimlerin olduğu belli bile değildi.

emin-cakmak-bodrum-014.jpgACENTELERIN GÖRÜŞLERINI ALMAK ÜZERE YOLA ÇıKTıK
Muhalefetin baskısı ve 5 bin acentenin hazurina katılmasıyla tepkisi mevcut yönetimi korkuttu. Koltuğu korumak isteyen mevcut yönetim yeni bir oyuna girdi ve acentelerin mukaddes oylarını hiçe sayarak kongreyi erteledi. Arkasından mevcut başkan adaylıktan çekildiğini açıkladı. Sürprizler devam ediyordu. Arkasından itirazmar yapıldı. Ama kongreye bakanlık el koydu. TÜRSAB’a hükmet el koydu ve TÜRSAb birdnbir sahipsiz kaldı.TÜRSAB 50 yıllık tarihinde olmayan bir kaos oramına sürüklendi. Bizim için artık görev zamanıydı. Türsab Hepimizin ekibi olarak TÜRSAB’ı sahipsiz bırakmama kararı aldık. Önce acentelerin bize görev vermesi ve teveccühü lazımdı. Bunun üzerine onları dinlemek üzere iki yıl önce olduğu gibi yeniden 81 ile doğru yola çıktık. Hedefimizde TÜRSAB’ı yeniden acentelere kazandırmak var.

TEK ADAMLIK YOK, ‘BEN’ DEĞİL ‘BİZ’ DİYORUZ
Türsab Hepimizin ekibi olarak tek adamlık sistemine karşıyız. “Ben” değil “biz” demeyi biliyoruz. 30 kişilik yönetim kurulu ve 30 kişilik uzmanlardan oluşan danışma kurulu ile sağlam bir ekibiz. 30 kişinin görev yapmasını, diğer 30 kişinin ise bizleri denetleyerek doğru yapmamız için ışık tutmasını hedefledik. İki yıllık süre içinde TÜRSAB’ın acentelerin geleceği için doğru yönetilmesi adına bekledik. Şimdi görev zamanı diyoruz.“

Bu haber toplam 4333 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.