• BIST 9112.89
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 23 °C

Emin Çakmak: Antalya Expo, ‘Sağlık Şehri’ olmalı

Emin Çakmak: Antalya Expo, ‘Sağlık Şehri’ olmalı
Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak “ Expo 2016’nın tamamını kür merkezleri ve basit operasyonların yapıldığı serbest sağlık bölgesi haline getirmek istiyoruz.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
ANTALYA-
Hestourex Danışma Kurulu Başkanı, Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Kurucu Başkanı ve Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak, Antalya Kanal V’de Ahmet İstek’in “Soru ve Yorum” programında bu yıl Cumhurbaşkanlığının destek verdiği Hestourex Fuarı için “Sadece Antalya’nın değil hepimizin ve turizm sektörünün fuarıdır Antalya'ya yıllarca sürecek katkı getiriyor” dedi.

kanal-v.jpgKanal V’de Antalya Expo 2016’nın dünyadan bir çok hastayı çeken Serbest Sağlık Bölgesi ve tam anlamıyla bir ‘Sağlık Şehri’ olması için çalışmaları sürdürdüklerin belirten Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak “ Expo 2016’nın tamamını kür merkezleri ve basit operasyonların yapıldığı serbest sağlık bölgesi haine getirmek istiyoruz. Böylece Antalya’daki tüm oteller 12 ay boyunca konaklayan misafirlere kavuşacak. Antalya turizmi farklı bir değere kavuşacak, dünya sağlık için Antalya’ya akın edecek” dedi.

KANAL V CANLI YAYIN LİNKİ



kanalv-emin.jpgTÜRSAB BAŞKANLIĞINA 154 PROJE İLE GELİYORUZ
Emin Çakmak Türsab Başkan Adayı olarak Türkiye’nin 81 ilinde acente ziyaretlerini ve Ortak Akıl toplantılarını sürdürerek, turizmin tüm paydaşları ile turizmin geleceğini hazırlama hareketini sürdürdüğünü belirterek “Türsab yönetimine geldiğimizde hayata geçireceğimiz projelerle başta Türkiye’nin doğal ve kültürel değerlerini dünyaya pazarlayan acenteler olmak üzere turizmin tüm paydaşları işbirliğinde turizmde birlik sağlayacağız” şeklinde konuştu.
Dünya turizminin teknolojiyi kullanarak büyük bir hızla geliştiğini, ancak Türsab’ın bu konuda geri kaldığını belirten Emin Çakmak” Türsab dijital ortama taşınacak. Turizmde ortak bir kontrol mekanizması getirilecek. Türkiye turizmini dünyanın lideri yapmak için arkadaşlarımla birlikte yola çıktık” dedi.

kanalv-emin-001.jpgHESTOUREX DEVLET VE ÖZEL SEKTÖRÜN ELELE OLDUĞU FUARDIR
Emin Çakmak, geçen yıl Antalya’da Dışışleri Bakanlığı desteğiyle birincisini yaptıkları Hestourex - Dünya Sağlık, Spor, Alternatif Turizm Fuarı ve Kongresi'nini dünyada büyük dikkat çektiğini sağlık, spor ve alternatif turizmi bir araya toplayan fuarın yankılarının hala devam ettiğini belirterek şöyle devam etti: “Hestourex sadece Antalya’nın değil hepimizin fuarıdır. Tüm turizm sektörünün faydalandığı bir fuardır. Dışişleri Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen 1. Hestourex çok başarılı olunca bu yıl Cumhurbaşkanlığı sahiplendi. Bir yıl boyunca dünyanın bir çok ülkesindeki televizyonlarda, internet medyasında, yazılı basında Hestourex yazılıp çiziliyor ve Türkiye’nin büyük reklamı oluyor. Hestourex, devlet ile özel sektörün elele buluştuğu önemli bir fuardır. Turizm artık bir devlet politikasıdır. Cari açığı kapatan en önemli kaynaktır. Biz turizmin bütün segmentlerini kullanarak Türkiye turizmini dünyanın zirvesine taşımayı hedefledik. Bugüne kadar unutulan kamp ve karavan derneğini fuara çağırarak tanıttık. Bunun yanında bisiklet kulüplerini Alanya’ya getiren Kemal Canfedai adlı arkadaşımız bölgenin 12 ay turizme açık olmasını sağlıyor. Hala bisiklet kulüpleri Alanya’da kamp yapıyor. “

kanalv-emin-004.jpg

kanalv-emin-002.jpg2017’DE 767 BİN HASTA İLE 7.1 MİLYAR DOLAR GELİR GETİRDİK
Emin Çakmak, Türkiye’de sağlık turizminin başlamasında büyük payı olduğunu belirterek şunları anlattı: “Sağlık turizmine 12 yıl önce başladığımızda 10 tane hastane vardı. Sağlık turizmi yaparak yabancı hasta getireceğimizi söylediğimde biz kendi hastamıza yetişemiyoruz diyerek bazı engellemeler oldu. Israr ettik samimiyetimizi ortaya koyduk ve başardık 765 bin yabancı hasta getirip 7.1 milyar dolarlık getiri sağladık. Türkiye’de en ağır hastaların tedavi edilmesine aracı oluyoruz. Saç ekimi yapılanlar bu ameliyatlar karşısında çerez gibi kalıyor.
Şimdi Türkiye’nin bazı bölgelerinde kür merkezleri oluşturmaya başladık. Pamukkale Karahayıt’ta böyle bir tesis yapılıyor. Karahayıt’taki Nobel Tıp Merkezi’ne sandalye ile girip yürüyerek çıkarak tedavi olarak suyla tedavi oldular. Sağlıklarına kavuşanlar Türkiye’de tedavi olup Almanya’ya faturaları götürüp Türkiye’de tedavi masraflarını almak için dava açtılar ve kazandılar. Şimdi Almanya bizim tedavi merkezlerimiz tanımak zorunda kaldı. Almanlar Karahayıt’a geliyor. Geçen yıl Ekonomi Bakanlığı destekli olarak Valilik ve Belediye Başkanlığı ile işbirliği içinde Pamukkale Üniversitesi’nde düzenlediğimiz 2. Termal Sağlık Turizmi Kongresi ile Karahayıt dünyada tanınan bir kür merkezi haline geldi ve ziyaretçi sayısı şaşırtacak derecede arttı.

kanalv-emin-003.jpg
DOKTOR BALIKLARIN MERKEZİ SİVAS’I DÜNYA TANIYACAK
Sivas Valisiyle görüştük. 19-21 Eylül 2018’de Sivas’ta dünyaca ünlü doktor balıkların bulunduğu yere 50 ülkeden 150 alım heyeti getirerek 3.Termal Sağlık turizmi Kongresini yapacağız. Böylece Türkiye’nin en önemli sağlık şehirlerinden biri olan Sivas’ı dünya sağlık turizmi pazarına sunacağız. Türkiye’nin özel bölgelerini dünyanın keşfetmesi için bu çalışmalara durmadan devam ediyoruz. Türsab Başkan Adayı oldum. Seçildiğimiz zaman acentelerle birlikte yapacaklarımızla herkesi şaşırtacağız. Türkiye’nin mücevherlerini ortaya çıkararak Türk turizminin 2050 yılında 10 milyon turist ve 100 milyar dolar gelire ulaşması için çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

Bu haber toplam 5210 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.