• BIST 9679.8
  • Altın 2487.394
  • Dolar 32.4222
  • Euro 34.4463
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C
  • Antalya 16 °C

Emin Çakmak: 25 Şubat Türsab’ın istiklal günüdür

Emin Çakmak: 25 Şubat Türsab’ın istiklal günüdür
Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak: Türsab Hepimizin ekibiyle Türsab kurumsallaşacak ve profesyonel bir yönetime kavuşacaktır.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
NVŞEHİR / KAPADOKYA-
Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak, Kapadokya Hanedan Restoran’da “Türsab Hepimizin” ekibinin katılımıyla acentelerle yaptığı “Ortak Akıl” toplantısında “Türsab’ı batak noktadan çıkarmayı acenteler adına bir cihat ve ibadet olarak görüyorum. 24-25 Şubat Türsab’ın istiklal mücadelesidir. Türsab yönetimine aday olan 30 kişilik listemize bağımsız denetim adaylarını ilk alan olduk. Bizim gizli saklı işimiz olmaz. Şeffaf ve adil bir yönetimi ancak böyle sağlayacağımızı düşünüyoruz" dedi.

emin-kapadokya-013.jpg

emin-kapadokya-004.jpgTÜRSAB İLE GURUR DUYACAKSINIZ
Emin Çakmak şöyle devam etti:"Bize yıllardır hakettiğimiz hizmeti vermediler. Bu yapacağımız fedakarlık için son fırsattır. Türsab başkanlığına evlatlarımızın geleceğini teminat altına almak için talip oldum. Elinizi vicdanınıza koyarak , geleceğinizi ve evlatlarınızı düşünün. Bu dönem Türsab ve Türk turizmi için çok kritik bir dönemdir.
Türsab Hepimizin ekibiyle Türsab kurumsallaşacak ve profesyonel bir yönetime kavuşacaktır. Sizler Türsab gibi büyük bir ailenin üyesi olmaktan gurur duyacaksınız. Onur duyacaksınız ve aidiyet duygusunu yaşayacaksınız. Kurumsal Türsab’la bütün sorunların çözüleceğine inanıyorum. Ateşten bir gömlek giymeye talip olduğumuzu biliyorum. BYK’lara aylardır ödenmeyen paralar var. Göreve gelince önce bunarı gerekirse cebimizden ödeyerek çalışanları mağdur etmemeyi düşünüyoruz.”

emin-kapadokya-014.jpg

emin-kapadokya-001.jpgTÜRSAB İÇİN SON ŞANSIMIZDIR
Emin Çakmak, Türkiye’nin cari açığının kapanması için geleceğin turizmde ve seyahat acentelerinde olduğunu belirterek şöyle devam etti: “Başka kurtuluş yolu yoktur. Türsab kongresi acenteler ve  Türk turizmi için son şansımızdır. Ben 3’üncü kez Türsab başkan adayı olarak mücadele ediyorum. Ama artık 4’üncü kez mücadele etmeyeceğim. 3’üncü kez sizlere hizmet için ayağınıza gelip projelerimi anlatıp, dertlerinizi dinliyorum. 3’üncü kezde olmazsa yapacak bir şey yok. Yeniden eskiden beri yönetimde yer aldıkları halde hiçbirşey yapmayan denenmişleri seçerseniz benim söyleyecek bir şeyim kalmaz. Yeniliğe karşı olduğunuzu ve eskiye razı olduğunu kabul ederim.”

emin-kapadokya-015.jpg

emin-kapadokya-002.jpgKAÇAK TUR KOVALAMA EZIYETI BITECEK
Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak, dijital Türsab ile Türsab’ın 1972 model halinden çağdaş dünyaya taşınacağını belirterek şunları anlattı: “Kapadokya’nın tek başına hakettiği turist 5 milyondur. Ancak sadece Uzakdoğulu ve yerli turistlere kaldı. Kapadokya’yı dünyaya ve yeni pazarlara açılmasına sağlamak için djital Türsab’ı hazırladık. Kapadokya başta olmak üzere diğer bölgelerin dünyaya tanıtımını ve pazarlamasına e-Türsab yapacaktır. Plastik plakaların yerini GPRS sistemleri alacaktır. Türsab genel merkezi Türkiye’nin en uç bölgesindeki acenteye bile kolayca ulaşacaktır. Kaçak acente, kaçak tur kovalama eziyeti son bulacaktır.”
Emin Çakmak, göreve geldiklerinde bölge tanıtımlarını yapmak için, hedef ülkelerde en etkili sistem olarak workshoplar, b2b’ler düzenleyeceklerini, Kapadokya etkinlik günleri yapacaklarını sözlerine ekledi.

emin-kapadokya-021.jpg

emin-kapadokya-003.jpgTEŞVİKLER TURİST BAŞINA 30 DOLAR OLMALI
Türkiye’deki 5 büyük tur operatörü dışında acentelerin faydalandığı teşvik bulunmadığını anlatan Emin Çakmak, “Büyük tur operatörleri yüzde 50 teşvik, yakıt desteği ve 6 bin dolar alıyorlar. Bu 6 bin doları kaldırıp bütün acentelere getirdikleri turist başına başına 30 dolar verseler daha iyi olur. Böylece acenteler bu paralarla yurtdışına giderek daha çok turist getirme imkanı bulurlar. Bu şekilde verilen teşvikler yanlıştır ve milli menfaatlere aykırıdır. Teşvikler 5-10 tur operatörüne verileceğine, yaklaşık 1500 incoming yapan acentelere yaygınlaştırılmalıdır. Küçük ve orta ölçekli acentelerde bu teşvikten yararlanmalıdır”dedi.

emin-kapadokya-017.jpg

emin-kapadokya-byk-coskun-kirtil-001.jpg
KAPADOKYA TÜRSAB BYK BAŞKANI ÇOŞKUN KIRTIL: TEKELLEŞME VAR
Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak’ın işyerinde ziyaret ettiği Türsab Kapadokya BYK Başkanı Çoşkun Kırtıl, beraberinde yönetim kurulu üyeleri ve eski başkan Muammer Sak olduğu halde katıldı. Emin Çakmak açış konuşmasından sonra Türsab Kapadokya BYK Başkanı Çoşun Kırtıl’a söz verdi. Kırtıl, Emin Çakmak’ın ofisine kadar gelerek kendisini yemeğe davet etmesinin Türsab’ta uyum ve aile kavramının göstergesi olduğunu belirterek teşekkür etti. Başkan Çoşkun Kırtıl konuşmasına, Türsab Hepimizin ekibinin acentelerin menfaatine oluşturduğu bu projelerden Türsab’ın yararlanması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

ÇOK SIKINTILI GÜNLER YAŞADIK
“Kapadokya bölgesi sit alanı olduğu için kıpırdayamıyoruz. Buradaya tüm bakanlıklar karışıyor, dar alanda 250 acente hizmet vermeye çalışıyor. Bu durum Kapadokya turizmine büyük hasar veriyor. Çok sıkıntılı günler yaşadık.

emin-kapadokya-byk-coskun-kirtil-002.jpgKAPADOKYA TURİZMİNDE TEHLİKE VAR
Bunun yanında 2018 yılında yeni uygulamalar ve tekelleşme ile karşı karşıyayız. Tekelleşme Kapadokya turizmini bitirecek ciddi bir tehlikedir. Zaten yerli turist, birazda uzakdoğulu turist var. Ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Birbirimize saygı ve sevgiyle sarılıp doğru yolu bulmalıyız. Bunu yaparsak en iyisini yapacağımıza inanıyorum.

emin-kapadokya-020.jpgDEVLET KAPADOKYA’Yı TANıMıYOR
Kapadokya’da devletten hiçbir yardım gelmiyor. Devlet Kapadokya’yı tanımıyor. Çevre Kanunu Kapadokya’dan daha önemli durumdadır. Devlet Kapadokya’yı ciddiye almıyor. Burada yollar çok kötü. Buna örnek verirsek yollardaki asfaltlama bile kötü. Ihlara kavşağından Kapadokya merkeze kadar yollarda en kötü asfalt bulunuyor.

Bütün bunlara rağmen arkadaşlar inanılmaz gayret içindeler. Ancak bireysel çalışmalarımız yetmiyor. Kapadokya devlet tarafından ihmal edildi. Halbuki İstanbul’dan sonra Türkiye’nin en önemli kültür turizmi merkezi Kapadokya’dır. Kapadokya şu an bulunduğu noktayı haketmiyor. Bunu birlik ve beraberlik içinde düzeltmenin yollarını aramalıyız. “

emin-kapadokya-acente.jpgemin-kapadokya-acente-001.jpgemin-kapadokya-acente-002.jpgemin-kapadokya-acente-007.jpg

emin-mahzen.jpgACENTELERİ ZİYARET ETTİLER

Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak gün boyu beraberinde Türsab Hepimizin ekibi olduğu halde Kapadokya acentelerini ofislerinde ziyaret ederek hem akam yemeğine davet etti hem de onların dertlerini dinledi.
 

Bu haber toplam 4504 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.