• BIST 8745.38
  • Altın 2240.79
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1653
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 14 °C

Emektar gazeteci Adem Aydın Kaş'ı dünyaya tanıtıyor

Emektar gazeteci Adem Aydın Kaş'ı dünyaya tanıtıyor
Kaş belediyesi'nden emekli olan Adem Aydın, uzun yıllar Kaş'ta uzun yıllar bir çok ajansın muhabirliğini yaptı.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
ANTALYA- Antalya'nın Kaş ilçesinde yaşayan gazeteci Adem Aydın, çıkardığı gazete ile Kaş'ı dünyaya tanıtıyor. Kaş belediyesi'nden emekli olan Adem Aydın, uzun yıllar Kaş'ta uzun yıllar bir çok ajansın muhabirliğini yaptı.

adem-aydin.JPGEmekli olduktan sonra Kaş Aydın Haber Gazetesi'nin sahibi olan Aydın, fotoğraf arşiviyle Kaş'ın son 35 yılına ışık tutuyor. Aynı zamanda yağlı güreş yazarı olan Aydın, Kaş sevdalısı olduğunu Kaş'i Türkiye turizminin göz bebeği olduğunu söylüyor. Fırsat buldukça dış basına Kaş ile ilgili fotoğraflı haberler yapıyor. Anılarla dolu geçmişinde bir çok olaya şahit olan Adem Aydın, unutamadığı bir olayı şöyle anlattı.

adem-aydin-001.JPGKAÇAKLARIN FOTOĞRAFI
Adem Aydın gazetecilik hayatında kendisini üzen olayların başında 18 yıl önce Kaş'ın üç mil ötesinde bulunan Yunanistan'ın Meis adasına kaçak tekne ile giderken devrilmesi sonrası ölen 14 kuzey Iraklı'nin fotoğrafını çekerken 13-14 yaşlarında ölen gençlerin fotoğrafını çekerken gözyaşlarını tutamadığını anlattı.

adem-aydin-002.JPGCESETLERİN FOTOGRAFI AVRUPA’DA YAYINLANDI
Aydın olayı şöyle anlattı: 'Boğularak ölen Kuzey Iraklılarin denizden çıkarılırken ve kaş limanında sıra halinde dizilen cesetlerinin fotoğraflarını Avrupa baskısı olan bir gazeteye gönderdim. Ölenlerin fotoğrafları Avrupa basınında yayınlandı. Fotoğrafı gören yakınlari Kaş Devlet Hastanesi morgundan cenazelerini göz yaşı içinde alarak Kuzey Irak'a taksi tutarak götürdü.

adem-aydin-003.JPGSAHİBİ ÇIKMAYAN GENCİN CENAZESİ
Bir gencin cenazesinin sahibi çıkmadı. Belediye uzun süre morgta bekleyen gencin cesedini Kaş mezarlığına defnetti. Definden bir hafta sonra gencin ağabeyi elinde gazetede yayınlanan fotoğrafla Kaş'a gelerek beni buldu. Fotoğraftaki genç Kaş Mezarliği'na sahibi çıkmadığı için gömülen gençti. Ağabeyin cenazesinin mezardan çıkarılmasını istedi. Mezardan çikarılan gencin ağabeyi cenazenin boynuna sarılarak 'gardaşim' diyerek ağlaması halen gözümün önünden gitmiyor. Ağabeyi kardeşini Kuzey Irak'ta Süleymaniye şehrine bir taksiye cesedini koyarak götürdü.Fotoğraftan ötürü boynuma sarılarak teşekkür etti'dedi.

Bu haber toplam 2344 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.