• BIST 9667.71
  • Altın 2497.402
  • Dolar 32.5841
  • Euro 34.8312
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • Antalya 21 °C

EDEP: Evrensel değerlere sahip çıkan Günay'a minnet borçluyuz

EDEP: Evrensel değerlere sahip çıkan Günay'a minnet borçluyuz
EDEP Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay'ın evrensel değerlere sahip çıktığını söyledi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
ANTALYA- Antalya Evrensel Değerler Platformu Derneği (EDEP) Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, insanlık kültür mirasının korunması, gelecek nesillere aktarılması ve evrensel değerlere sahip çıkma noktasında Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay'a minnet borçlu olduklarını söyledi.

ertugrul-gunay.JPGEDEP Başkanı Gündoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, yaptıkları araştırmada, Cumhuriyet tarihi süresince insanlık kültür mirasını koruma gün yüzüne çıkarma, restorasyon, kazı, kaçırılan eserlerin geri getirilmesi, eserlerin korunması ve dünyaya tanıtılması konusunda en fazla çalışma ve duyarlılık gösteren bakanın Ertuğrul Günay olarak gördüklerini kaydetti.

ertugrul-gunay-001.JPG

Gündoğdu,''Sayın Günay, insanlık kültür mirası eserleri gün yüzüne çıkarmada başta Antalya'daki ören yerleri olmak üzere bakanlığı dönemindeki çalışmaları nedeniyle minnet borçluyuz.Günay, aynı zamanda 'bilge ' bir kültür ve turizm adamı.Kendini her alanda yetiştirmiş nadir bir siyasetçi.Başta Burdur Ağlasun'daki Sagalasos Antik Kent'te Roma dönemi eseri olan Antoninler Çeşmesi'ni aslına uygun bir şekilde restore ettirerek insanlık kültür mirasına kazandırarak asırlar sonra tarihi çeşmeden su akıtmıştır.

ertugrul-gunay-002.JPGSide Antik Kent'te tarihi Tüke Tapınağı ve ören yerindeki tarihi eserler restore edilerek turizme kazandırılmıştır. Daha yüzlerce çalışması var.Onun için Günay, insanlık kültür mirasına sahip çıkma ve evrensel değerleri korunmasında hassasiyet  göstermesi nedeniyle kendisine minnet borçluyuz.'' dedi.
Kültür mirasına sahip çıkmada Günay'ı İstemihan Talay'ın takip ettiğini Talay'dan sonrada Namık Kemal Zeybek olduğunu belirten Gündoğdu, Antalya'nın 100'ün üzerinde tarihi ören yeriyle Adeta açık hava müzesi konumunda olduğunu ifade etti.

Bu haber toplam 2151 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.