• BIST 8718.11
  • Altın 2248.012
  • Dolar 32.3309
  • Euro 35.1876
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 13 °C

Dünyanın en sevilen mezeleri festivalde

Dünyanın en sevilen mezeleri festivalde
Antalya, 12-13 Ekim tarihlerinde dünyada bir ilk olarak gösterilen 2. Uluslararası Meze Festivali’ne bir kez daha ev sahipliği yapıyor

ANTALYA- Akdeniz’in gözbebeği Antalya, 12-13 Ekim tarihlerinde dünyada bir ilk olarak gösterilen 2. Uluslararası Meze Festivali’ne bir kez daha ev sahipliği yapıyor. Şehrin muhteşem manzarasını kucaklayan Akra Otel, festival süresince yerli ve yabancı lezzet müdavimlerini ağırlamaya hazırlanıyor.

meze-festivali-akra-barut.jpgGastronomide önemli bir yeri olan meze kültürü, 12-13 Ekim tarihlerinde Akra Otel’de görkemli bir festivalle tanıtılacak. Türkiye’den ve yurtdışından yoğun katılımla gerçekleşecek festival; Ortadoğu, Asya, Avrupa ve Türkiye’den en iyi 18 şefi bir araya getirerek dünyaca ünlü mezeleri, uzman şeflerin eşsiz sunumlarıyla Antalya’da gastronomi meraklılarıyla buluşturacak.

meze-festivali-akra-barut-005.jpgANTALYA DÜNYACA ÜNLÜ ŞEFLERI AĞIRLIYOR

Dünyaca ünlü şefler; İspanya’dan Ruben Arnanz, Lübnan’dan Joe Barza, Suriye’den Mohamad Orfali, Girona’dan Pere Planaguma ile Prin Polsuk ve Mısır’dan Mustafa Seif; festivalde birbirinden farklı mezeleri sunacaklar.

12-13 Ekim tarihlerinde Akra Otel’de gerçekleşecek 2. Uluslararası Meze Festivali’ne Türkiye’yi temsilen katılacak isimler arasında yer alan Ali Ronay, Doğa Çitçi, Emre Çapa, Erhan Görücüoğlu, Hazer Amani, Mehmet Akdağ, Umut Karakuş ve Volkan Bekit; kendilerine özgü dokunuşlarla hazırlayacakları mezeleri lezzet tutkunları ile buluşturacaklar.

Festival Öncesi Düzenlenecek Workshop İle Meze Tarifleri Paylaşılacak

12 Ekim Cuma günü şeflerin sunumlarıyla gerçekleşecek workshopa katılan misafirler festival öncesi meze yapımı ve sunumuyla ilgili önemli bilgiler edinecek.

meze-festivali-akra-barut-002.jpgUSTA ELLERDEN ÇIKAN FESTIVAL

Gastronomi tarihi uzmanı ve uzman şef Vedat Başaran, önemli gastronomi etkinlikleri ile adından sıkça söz ettiren gastronomi elçisi organizatör Gökmen Sözen ve Barut Otelleri’nin gastronomi yüzü Şef Tolga Atalay’ın katkıları ve organizasyonu ile gelişen 2. Uluslararası Meze Festivali gastronomiye verdiği değeri bir kez daha festival katılımcılarına aktaracak.

AKRA OTEL HAKKINDA:

1971 yılında Side’de ‘’Cennet’’ ile turizm yolculuğuna başlayan Barut Otelleri, bugün 12 oteli, on bini aşkın yatak kapasitesi ve üç binin üzerinde çalışanı ile ‘‘mutlu çalışan-mutlu misafir’’ felsefesi doğrultusunda Akdeniz ve Ege bölgelerinde yatırımlarını sürdürmektedir. 2014’te Antalya’nın merkezinde yer alan AKRA ile şehir otelciliğine kendine özgü yorum ve deneyimlerini katan Barut Otelleri, AKRA tarafından düzenlenen AKRA Caz, Tour of Antalya ve Uluslararası Meze Festivali ile şehrin tanıtımında gönüllü bir rol üstlenmiştir.

Bu haber toplam 5440 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.