• BIST 8748.65
  • Altın 2242.596
  • Dolar 32.3344
  • Euro 35.1496
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 14 °C

Dünyada 99 turizm fuarında tema Troia olacak

Dünyada 99 turizm fuarında tema Troia olacak
Armağan Aydeğer, 2018’de uluslararası 99 fuarda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından seçilen temanın Troia olduğu müjdesini verdi.

İZMİR-  Turistik Otelciler Derneği Başkanı Armağan Aydeğer, 11. Travel Turkey İzmir Fuarı’nda gösterilen faaliyetler ve fuarın katkıları hakkında bilgileri paylaştı.
armagan-aydeger,.jpgAydeğer, Çanakkale’nin fuarda güçlü şekilde var olduğuna dikkat çekerek, 2018’de uluslararası 99 fuarda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından seçilen temanın Troia olduğu müjdesini verdi. Aydeğer bu vesileyle bölgeye yapılacak olan yatırımların artacağını ifade etti. 7 Aralık itibariyle açılışı yapılan 11. Travel Turkey İzmir Fuarı 4 gün boyunca kültürleri bir araya toplamaya devam ediyor.

ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer 2018 Troia Yılı temasıyla fuarda Çanakkale adına önemli hamleler yapıldığını ifade ederek düşüncelerini gazetemizle paylaştı. Aydeğer, “Ülkemizdeki önemli iki uluslararası fuardan bir tanesi şu an sürüyor. Bu çerçevede İzmir’de gerçekleşen Travel Turkey Fuarı da her geçen gün büyüyen hacmi ile Türkiye turizmi için önemli iletişim noktalarından biri haline geldi.” Bilgisiyle başladığı konuşmasını şöyle sürdürüyor: “Bu yıl fuarın Çanakkale açısından çok farklı özellikleri var. Bunların başında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2018’in Troia Yılı ilan edilmesi geliyor. Burada fuarın tematik partneri olarak Çanakkale, daha doğrusu 2018 Troia Yılı var. Açılış konuşmasında bakanımızın da konuşmasında yer aldı. Açılış resmi töreninde de Troia yılı ile ilgili 5 dakikalık bir güzel video gösterisi sergilendi. Yine ana girişte fuaye alanında Troia Yılı ve Çanakkale’yi anlatan ayrı bir stant alanı kuruldu. Burada da 300 metre kare içerisinde yer alan stant ile Çanakkale 2018 Troia Yılı yoğun bir şekilde işleniyor.”

ÇANAKKALE HAMLESİNİ GÜÇLÜ YAPTI

Aydeğer, yurtiçinin yanı sıra asıl hedefin yurtdışı olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Bizler ÇATOD olarak aynı zamanda ayrı bir noktada 65 metre karelik bir alanda Çanakkale’mizi, Troia Yılı’nı ve değerlerimizi tanıtmak için gayret gösteriyoruz. Özel işletmelerimizin de ayrı noktalarda tanıtım alanları bulunuyor. Bu anlamda Çanakkale bu fuarda hamlesini güçlü şekilde yaptı. Umuyoruz ki dört günlük bu fuarda bölgemiz iç pazarda da önemli bir talebe karşılık bulur. Çünkü Travel Turkey İzmir Fuarı daha fazla yurt içinden gelen seyahat acentelerinin yoğunlukta bulunduğu bir fuar. Ancak bu sene artan sayıda yabancıyı da ağırlamaya başladı. Bizlerin buradaki birinci amacı iç pazardaki acentelerle ilişkilerin güçlendirilmesi, ardından yurt dışında da Çanakkale’nin farkındalığının arttırılarak talebin yoğunlaşması.”

UKRAYNALI TURİSTLER ÇANAKKALE’YE ÇEKİLECEK

Fuardaki partner ülkenin Ukrayna olmasına dikkat çeken Aydeğer, iş geliştirme toplantısının turist rotasını Çanakkale’ye çevirme anlamında çok değerli olduğunu ifade etti. Aydeğer, Ukrayna Turizm Bakanlığı ve Büyükelçilerinin de katılımlarıyla gerçekleşecek toplantıda, Çanakkale’nin tanıtımının yapılacağına dikkat çekerek şu sözleri söyledi: “Bu yıl Ukrayna’dan gelen ve sayısı 1 buçuk milyona yaklaşan turistin belli bir oranda Çanakkale’ye çekilmesi için yoğun bir faaliyet yürütülecek. Tüm kurumlarımız başta Çanakkale Valiliği koordinatörlüğündeki Çanakkale standımız olmak üzere olağan üstü bir gayret içerisindeyiz. Bölgemizin Çanakkale’mizin değerlerini anlatmaya çalışıyoruz.”

99 FUARDA TROİA

Aydeğer, konuşmasında tüm bu çalışmalara ek olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın önemli katkılarından söz ederek, yurt dışı proje-planları hakkında şu ifadeleri kullandı: “2018 Troia Yılı’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı’mız yurtdışında gerçekleştirilecek olan 99 fuarda Troia’yı ana tema olarak kullanacak. Bu çok büyük bir güç bu gücü mutlak suretle kullanıyor olmamız lazım. Çünkü böylelikle bölgemize olan ilginin güçlendirilmesi için bir fırsata sahibiz.”

TROİA YILI ALT VE ÜST YATIRIMLARI BERABERİNDE GETİRECEK

Troia Yılı ile birlikte bölgeye yapılacak yatırımların artacağını söyleyen Aydeğer konuşmasının sonunda, var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz diyerek şöyle konuştu: “Troia Yılı sadece tanıtım anlamında değil ayrıca bölgeye yapılacak başta Troia Yılı Müzesi ve Troia Milli Parkı olmak üzere alt ve üst yapı yatırımlarını da beraberinde getirecek. Yeni kültür yürüyüş yolları oradaki turist rotalarının iyileştirilmesi oradaki var olan bazı turistik alanların, cazibe noktalarının ihya edilmesi gibi çok önemli konular konuşulacak. Bunun yanında birçok kurumun katkı ve destekleriyle yıl boyunca kültür, sanat, eğitim, bilim alanında etkinlikler gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bizler Çanakkale turizminin önemli STK’ları olarak, ÇATOD olarak elimizden gelen her şekilde ve gücümüzün yettiği her noktada Çanakkale’mizi en iyi şekilde temsil etmek için var gücümüzle savaşıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz.”

Bu haber toplam 3400 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.