• BIST 9475.01
  • Altın 2496.579
  • Dolar 32.5995
  • Euro 34.7967
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 22 °C

Dünyaca ünlü sanatçı Bedri Baykam’a “Vatan Evladı’ nişanı verildi

Dünyaca ünlü sanatçı Bedri Baykam’a “Vatan Evladı’ nişanı verildi
Azerbaycan Dede Korkut Vakfı tarafından Dünyaca ünlü rassam Bedri Baykam’a, İstanbul’da yapılan törenle ‘Vatan Evladı’ nişanı ve pasaportu verildi.

ÖZKAN ALTINTAŞ - TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Dünyaca ünlü Türk ressamı ve Dünya Ressamlar Birliği Başkanı Bedri Baykam’a, Dünya Sanat Günü’nde Türk kültürünü yaymak için yaptığı çalışmalar nedeniyle Azerbaycan Dede Korkut Vakfı tarafından İstanbul’da yapılan törenle ‘Vatan Evladı’ nişanı ve pasaportu verildi.

bedri-baykam-nisan.jpgBedri Baykam’a ödülünü Şişli Evlendirme Dairesi yanındaki sergi merkezinde düzenlenen törende Azerbaycan Dede Korkut Vakfı Başkanı Eldar İsmayil “Bedri Başkam’ı bütün dünya tanıyor. Dünya Ressamlar Birliği Başkanı olarak Türk dünyasında heyecan yarattı. Bedri Baykam Türk dünyasının gurur kaynağı oldu. Türk insanının dünyaya tanıtımında ve Türk ülkeleri arasındaki kardeşlik ilişkilerini geliştirdiği için kendisini bu nişana layık gördük. Biz Türk dünyasının tek devlet ve tek bir millet olarak yaşamasını istiyoruz. Büyük Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda Türk dünyasının kalpten bir devlet olduğunu biliyoruz. Bu gibi sanat hareketleriyle Türk dünyasını bir araya getirdiğimiz için mutluyuz” dedi.

bedri-baykam-nisan.JPGBEDRİ BAYKAM: TÜRK SANATÇILARI ADINA ALIYORUM
Bedri Baykam “Dünya Sanat Günü’nde bana verilen nişan Türk sanatçıları için gurur vericidir. Biz dünya sanatçıları ile ve Türk dünyasının değerli temsilcileri ile kalp köprüsü kurduk. Ödülü tüm sanatçı arkadaşlarım adına alıyorum” dedi.

bedri-baykam-001.jpg

bedri-baykam-nisan-001.JPG
bedri-baykam-nisan-002.JPG

ELDAR İSMAYİL: BİRİNCİ NİŞANI ATATÜRK’E VERDİK

Dede Korkut Vakfı Başkanı Eldar İsmayil, Bedri Baykam’ın dünyada ‘Vatan Evladı’ nişanını alan, Türk milletine gurur veren 4’cü kişi olduğunu belirterek “Birinci nişanı Türk milletinin kurtarıcısı ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu eşsiz insan Atatürk’e verdik. İkinci nişanı ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucusu ve lideri Rauf Denktaş’a verdik. Üçüncü nişanı Türkiye başta olmak üzere Azerbaycan ve Türk ülkelerinde yüzlerce çocuğu okutan Bedrettin Dalan’a verdik” şeklinde konuştu.

bedri-baykam-002.jpgTörene Dede Korkut Vakfı üyeleri, Azerbaycan Kültür Bakanlığı’ndan Samir Khalilov, Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi ressam Prof.Dr. Refik Aziz ve Dünya Ressamlar Birliği üyeleri ile çok sayıda sanatçi ve iş dünyasının temsilcileri katıldı.

bedri-baykam-nisan-005.JPGATATÜRK’ÜN ANNESİNE ‘MİHRİBAN ANNE” ÖDÜLÜ
1993’te kurulan ve Türk dünyasının tanıtımı için faaliyetlerde bulunan Azerbaycan Dede Korkut Vakfı Üyesi Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi ressam Prof.Dr. Refik Aziz, nişanın hakiki anlamda vatan evladı olan kişileri verildiğini belirterek “Bedri Baykam Türk dünyasında herkesin takdirini kazanan ve her yaptığıyla bizleri gururlandıran, heyecan veren Türk sanatçısıdır. Bu özellikleri ile nişana layık görüldü. Dede Korkut Vakfı olarak başarılı sanatçılara, hekimlere, işadamlarına verdiğimiz “Altın Kalp” ödülü, kadınlara verdiğimiz “Mihriban Anne’ (Şefkat Annesi) ödülü bulunuyor. ‘Mihriban Anne’ ödülünü Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’a verdik ve nişanı Bakırköy’de Türk Anneler Birliği Başkanı’na teslim ettik.

bedri-baykam-003.jpg
bedri-baykam.jpg

Bu haber toplam 6668 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.