• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

Dünya Türk Kahvesi Günü Washington’da kutlanıyor

Dünya Türk Kahvesi Günü Washington’da kutlanıyor
Turkish Coffee Lady, UNESCO koruması altında olan 500 yıllık tarihe sahip Türk kahvesi kültürünü tanıtmak için ‘5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü'nü kutluyor

WASHINGTON D.C. – ABD’nin ilk otantik Türk kahvesi kafesi olan Turkish Coffee Lady, UNESCO koruması altında olan 500 yıllık tarihe sahip Türk kahvesi kültürü hakkında Amerikalıları bilgilendirmek ve Türk kahvesinin yabancı toplumların hayatına kattığı değeri farkettirebilmek için ‘5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü’ne özel bir kutlama düzenliyor.

16 Aralık tarihinde ABD’nin en prestijli avmlerinden biri olan Tysons Corner Center’da gün boyu devam edecek çeşitli kültür tanıtım etkinlikleri, Türk kahvesinin ve kültürünün bilinirliğinin arttırılması için kumda kahve gösterisi, fal sanatı ve Türk kahvesi tarihine ilişkin sunumları içeriyor.

dunya-turk-kahvesi-gunu.jpg2012 yılından beri gönüllü bir ekiple beraber dünyayı Türk kahvesi kamyonu ile gezen ve Turkish Coffee Lady olarak bilinen Gizem Şalcıgil White “Türk kahvesi dünyaca bilinen ve sevilen önemli kültürel bir değerimizdir. Ancak dünya kahve kültürleri arasında görkemli ama tarihsel önemi az bilinen bir gelenektir. Amerika’da günde 400 milyon bardak kahve tüketildiği halde Türklerin tüm dünyaya kahve kültürünü yaydığının bilinmediğini gözlemledik ve otantik kafemiz dedüzenlenen kültürel ve eğitici etkinliklerle Türk kahvesi kültürünün ve mutfağının zenginliğini Amerikalılarla paylaşıyoruz.”diye konuştu. White,Türk kahvesinin dünyanın ilk kahve pişirme yöntemi olduğunu, geleneksel sunumunun ve edebiyatının anlaşılmasının tarihsel değerini arttırmak için çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

dunya-turk-kahvesi-gunu-002.jpgKültürel mirasımız Türk kahvesini yurtdışında daha ulaşılabilir kılmak için bu önemli misyonu hayata geçirdiklerini belirten White, ortakları Erdem Uen ve Ahmet Şerif İzgören ile beraber başlattıkları Turkish Coffee Lady otantik kafesi üzerinden şu ana kadar 20 bine yakın kişiye Türk kahvesi servis ettiklerini belirtti. 16. yüzyılda kahvehane kültürünün gelişmeye başladığı şehir olan İstanbul’un havasını ziyaretçilere yaşatmayı amaçlayan kurucular, güçlü bir ekip ve Kurukahveci Mehmet Efendi, Arzum Okka, Karaca gibi önde gelen Türk markalarının desteği ile Türk kahvesini Amerika’nın dört bir köşesine yaymak için büyük çaba sarfediyorlar.

Daha fazla bilgi için: www.turkishcoffeelady.com

Bu haber toplam 5431 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.