• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

Dünya teyakkuzda! İran, ABD üslerini vurdu!

Dünya teyakkuzda! İran, ABD üslerini vurdu!
İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed hava üssünü onlarca füzeyle vurduğunu duyurdu.

TAHRAN / BAĞDAT / LONDRA / WASHINGTON - Son dakika haberine göre; ABD'nin Kasım Süleymani'yi öldürülmesinden sonra dünyayı titreten ve ABD-İran savaşına doğru giden gerilimde sıcak gelişmeler yaşanıyor. Gelen son dakika bilgisine göre, İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed hava üssünü onlarca füzeyle vurduğunu duyurdu.
iran-fuze.jpg

İran devlet televizyonu füze sırasında 80 'Amerikalı teröristi' öldürüldük diye açıklama yaptı

İran Devlet TV'sine göre, ülkenin füze programını kontrol eden İran Devrim Muhafızları, geçen hafta İranlı general Kasım Süleymanı’nin öldürülmesine misilleme yaparak roketleri ateşlediklerini doğruladı. Operasyonun adının 'Şehit Süleymani' olduğunu ve katledilen generalin cenazesinden sadece birkaç saat sonra gerçekleştiğini bildirdiler.

UKRAYNA UÇAĞI DÜŞTÜ
Öte yandan İran'ın füzelerinin operasyon başladıktan bir kaç dakika sonra Ukrayna yolcu uçağına isabet ettiği ve düşen uçakta 170 kişinin öldüğü ileri sürüldü. Uçakta 82 İranlı, 3 İngiliz, 63 Kanadalı, 11 Ukraynalı yolcu bulunduğu belirtildi.

iran,-abd-uslerini.jpgBeyaz Saray Sözcüsü Grisham, Irak'taki ABD üslerine saldırı konusundaTrump'ın bilgilendirildiğini ve durumun yakından takip edildiğini açıkladı. İran medyası, ABD'nin Irak'taki üssüne yönelik "ikinci dalga" füze saldırısının başladığını duyurdu. Pentagon, İran’ın ABD askerlerinin konuşlandığı Irak'taki el-Esed ve Erbil üslerine 12’den fazla balistik füze ile saldırı düzenlediğini açıkladı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü'ne balistik füzelerle gerçekleştirilen saldırıya ABD'nin yanıt vermesi halinde, "çok daha sert ve ezici" karşılık verileceğini açıkladı. ABD Başkanı Trump kurmaylarını acil toplantıya çağırdı. ABD Başkanı Donald Trump, "Her şey yolunda. Irak'ta bulunan iki askeri üsse İran'dan füzeler fırlatıldı. Şimdiye kadar yapılan kayıp ve hasarların değerlendirilmesi çok iyi. Yarın sabah açıklama yapacağım" dedi.

iran-fuze-002.jpgGelen son dakika bilgisine göre; İran devlet televizyonu, Amerikan üslerine füze saldırılarında 80 ABD'li askerin öldüğünü duyurdu. Televizyonun verdiği bilgiye göre, ateşlenen 15 füzenin tamamı ABD hedeflerine isabet etti, üslerdeki helikopterler ve askeri ekipmanlar ciddi hasar gördü. Televizyon ayrıca, ABD'den gelecek muhtemel bir misillemeye karşılık İran'ın 100 diğer hedefi vuracağını da bildirdi.

Gelen son dakika bilgisine göre, İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed hava üssünü onlarca füzeyle vurduğunu duyurdu. Beyaz Saray Sözcüsü Grisham, Irak'taki ABD üslerine saldırı konusunda Trump'ın bilgilendirildiğini ve durumun yakından takip edildiğini açıkladı.

Ayn el-Esad üssüne yönelik saldırının ardından Erbil'de de patlama seslerinin duyulduğu bildirildi. ABD'li askeri yetkililer, yalnızca Ayn el-Esad'ın değil, Irak topraklarındaki tüm Amerikan üslerinin ateş altında olduğu bilgisini verdi. İran medyası, ABD'nin Irak'taki üssüne yönelik "ikinci dalga" füze saldırısının başladığını duyurdu.

iran-fuze-003.jpg
iran-fuze-004.jpg
ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü'ne balistik füzelerle gerçekleştirilen saldırıya ABD'nin yanıt vermesi halinde, "çok daha sert ve ezici" karşılık verileceğini açıkladı. Pentagon, İran’ın ABD askerlerinin konuşlandığı Irak'taki el-Esed ve Erbil üslerine 12’den fazla balistik füze ile saldırı düzenlediğini açıkladı. ABD Başkanı Trump ve İran Dışişleri Bakanı Zarif saldırı sonrası kritik açıklamalarda bulundu. =

trump.jpegTRUMP'TAN SALDIRI SONRASI İLK AÇIKLAMA

ABD Başkanı Donald Trump, Irak'taki 2 ABD üssüne İran tarafından yapılan saldırılara ilişkin, "İran'dan fırlatılan füzeler Irak'taki 2 askeri üssü hedef aldı. Zayiat ve hasar tespit çalışmaları yapılıyor. Şu ana kadar her şey yolunda." değerlendirmesinde bulundu.

ABD Başkanı Trump, İran'ın Amerikan üslerine yönelik saldırısı sonrasında Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Saldırı sonrasında Beyaz Saray'da Ulusal Güvenlik Konseyi ile bir toplantı yapan Trump, paylaşımında seçtiği ifadelerle rahat bir tavır ortaya koymaya çalıştı.

Sabah bir açıklama yapacağını belirten Trump, "Her şey yolunda. İran'dan fırlatılan füzeler Irak'taki 2 askeri üssü hedef aldı. Zayiat ve hasar tespit çalışmaları yapılıyor. Şu ana kadar her şey yolunda. Dünyadaki en güçlü ve donanımlı orduya sahibiz" dedi.

zarifi-trump.jpgİRAN DıŞIŞLERI BAKANI JAVAD ZARIF: BIZ SAVAŞ ISTEMIYORUZ
İran dışişleri bakanı Javad Zarif , tweet atarak Irak'taki Amerikan birliklerini barındıran iki askeri üsse bir düzine balistik füze ateşledikten sonra savaş istemediklerini belirterek “İran'ın kendini savunmak için orantılı tedbirler aldığını ve sonuçlandırdığını' bildirdi.
Javad Zarif, İran'ın 'tırmanış veya savaş aramayacağı' konusunda uyardı, ancak ABD misilleme yapmayı seçerse kendilerini savunmaya devam edeeklerini belirtti.
Salı günü füzelerin ateşlenmesi, İran ve ABD arasında büyük bir yükselişti ve ikisinin savaşa yaklaştıklarından hemen korkuyor
Dışişleri bakanının yanıtı, her iki tarafta daha fazla misilleme yapılmayabileceğine dair birkaç göstergeden biri - en azından kısa vadede
Başkan Donald Trump'ın füze saldırılarından kısa bir süre sonra 'her şey yolunda' diye sakin şekilde tweet atmasından sonra geliyor
İran dışişleri bakanı Javad Zarif, Irak'taki iki askeri üssüne Amerikan askerlerini barındıran bir düzineden fazla balistik füze ateş etmesine rağmen savaşmak istemediklerinde ısrar etti.

ukrayna-ucagi.png

İRAN FÜZELERİ UKRAYNA UÇAĞINI MI VURDU?

İran’ın ABD üslerine füze saldırısı sırasında Ukrayna Havayolları’na ait Boeing 737 tipi uçağına füze isabet ederek düştügü ileri sürüldü. Tahran İmam Humeyni Uluslararası Havaalanı yakınındaki bir tarlaya düşen uçakta 170 yolcu ve mürettebatın öldüğünü bildirildi. Yolcular arasında 3 İngiliz, 73 Kanadalı bulunduğu belirtildi.
İran haber ajansı, uçağın, İran’ın “Şehit Süleymanı” harekatı için füze saldırısından bir kaç saat sonra düştüğü bildirilen uçağın teknik sorunlar nedeniyle düştüğünü açıkladı. İran Haber Ajansı, uçağın yerel saatle 06.00’da harekat başladıktan üç dakika sonra düştüğünde teknik sorunlar yaşadığını söyledi. Uçağın düşme haberi İran'ın Devrim Muhafızları General Kasım Süleymanı’nin öldürülmesine misilleme olarak Irak'ta ABD kuvvetlerini barındıran iki üs hedefleyen balistik bir füze saldırısı başlatmasından saatler sonra geldi.

Kaynak: Daily Mail, Daily Express, Fars Haber Ajansı, Ajanslar
Bu haber toplam 3085 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.