• BIST 9439.1
  • Altın 2495.274
  • Dolar 32.5958
  • Euro 34.7814
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 20 °C

Dünya film gibi kaçışı konuşuyor! "Tek başıma planladım" 

Dünya film gibi kaçışı konuşuyor! "Tek başıma planladım" 
Japonya'nın Osaka kentinden yasa dışı yollarla Atatürk Havalimanına gelerek buradan Lübnan'ın başkenti Beyrut'a kaçtığı iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı.

İSTANBUL - Eski Nissan Üst Yöneticisi (CEO) Yönetim Kurulu Başkanı Lübnan asıllı Carlos Ghosn Bloomberg'e attığı e-mailde, eşinin ve ailesinin kaçışında hiçbir rolü olmadığını belirterek, 'Ben tek başıma nasıl ayrılacağımı planladım. Ailemin hiçbir rolü olmadı' dedi. 

dunya-film-gibi-kacis.jpg

Ghosn'un, "görevini kötüye kullanma" suçlamasıyla ev hapsinde tutulduğu Japonya'nın Osaka kentinden yasa dışı yollarla Atatürk Havalimanına gelerek buradan Lübnan'ın başkenti Beyrut'a kaçtığı iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı.
Soruşturma kapsamında, özel bir hava yolu şirketinde görevli pilotlar N.P, Ö.B.B, S.K, B.K.S, şirket yöneticisi O.K ve yer hizmetleri şirketinde çalışan F.K, ile İ.M.H. gözaltına alındı.
Yeşilköy Polis Merkezinde bulunan şüpheliler hakkında savcılık tarafından 24 saatlik ek gözaltı süresi verildi.

Valilik açıklaması

İstanbul Valiliğinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Japonya’dan yasa dışı yollarla Atatürk Havalimanına gelen eski NissanCEO'su Carlos Ghosn'un Türkiye üzerinden Lübnan'a kaçmasına imkan sağlandığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, özel bir havayoluşirketinde görevli pilotlar N.P, Ö.B.B, S.K, B.K.S ile şirket yöneticisi O.K ve yer hizmetleri şirketinde çalışan F.K ve İ.M.H. Cumhuriyet Savcılığı talimatlarıyla Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerince gözaltına alınmıştır."

İki uçuş inceleniyor

Bu arada, soruşturma kapsamında 29-30 Aralık'ta, Japonya'nın Osaka kentinden Atatürk Havalimanı'na, buradan da Lübnan'ın başkenti Beyrut'a özel jetlerle icra edilen iki uçuş inceleniyor.

Bu uçuşlardan, Osaka'dan hareket eden uzun menzilli iş jeti, Rusya hava sahası üzerinden Atatürk Havalimanı'na 29 Aralık Pazar günü saat 05.15'te indi. Atatürk Havalimanı'ndan Beyrut'a da "Bombardier Challenger 300" tipi iş jeti 30 Aralık Pazartesi günü saat 06.00'da havalandı. Beyrut uçağının pilotunun kalkış konuşmaları da ortaya çıktı

Ghosn kimdir?

Carlos Ghosn, 1999'da Renault ile sermaye ortaklığı çerçevesinde Japon otomobil şirketinin devrini yönetmek için operasyon direktörü sıfatıyla Nissan'a geçmiş, 2001'de ise hisse sahipleriyle yapılan toplantıda Nissan'ın üst yöneticiliğine getirilmişti. Nissan Motor Yönetim Kurulu, gelirini düşük gösterme suçlamasıyla tutuklanan Nissan, Renault ve Mitsubishi Ortaklığının Başkanı Carlos Ghosn'un görevine 22 Kasım 2018'de son vermişti.

Bu haber toplam 1689 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.