• BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3338
  • Euro 35.1962
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C
  • Antalya 10 °C

Dövizdeki hareketlilik ulaşıma yansımayacak

Dövizdeki hareketlilik ulaşıma yansımayacak
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, son günlerde döviz kurlarında yaşana aşırı hareketliliğin, havayolu ulaşım ücretlerinde herhangi bir probleme neden olmayacağını duyurdu.

İSTANBUL- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, son günlerde döviz kurlarında yaşana aşırı hareketliliğin, havayolu ulaşım ücretlerinde herhangi bir probleme neden olmayacağını duyurdu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan,  havaalanı gelirleri ile bazı maliyetlerin dövize endeksli olup bu şekilde hesaplanmasından ötürü ortada bir dengenin söz konusu olduğunu, bu nedenle de döviz kurlarında görülen değer artışına paralel olarak havayolu ulaşım fiyatlarında herhangi bir artış yaşanmayacağını söyledi.

ucak-003.jpg Bakan Ahmet Arslan, bu durumun spekülatif bir şişirme olduğunun herkesçe malum olduğunu bildirdi. Hiçbir zaman bir günlük ya da bir aylık rakamlar ile olacak şekilde hareket etmediklerine vurgu yapan Bakan Arslan, uzun vadeli rakamların ortalaması ile hareket ettiklerini, bu nedenle de bu anlamda hiçbir şekilde bir işlem gerçekleştirilmesinin söz konusu olmadığının altını çizdi. Bu durumun tren biletleri için de geçerli olduğunu, hiçbir şekilde fiyatlarda bir zam yapılmasının söz konusu olmadığını ifade eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, kimsenin bu gibi bir beklenti içerisinde dahil olmaması gerektiğini ifade ederek, bahsi geçen bu rakamların şişirme olduğunu döviz kurlarının yeniden eski ve olması gerektiği seviyeye geri döneceğini tekrar etti.

Fiyatlarda Herhangi Bir Artış Söz Konusu Değil

Gerçekleştirilen bu olaylarda istenilen şeyin rakamlara bakarak günübirlik cevap verilmesi olduğunu, büyük bir ülke, ekonomi ve özellikle de ekonomik istikrarı oldukça fazla önemseyen bir hükümet olarak bu beklentiler doğrultusunda hareket etmeyeceklerini herkesin bilmesi gerektiğini dile getiren Bakan Arslan, bu nedenlerle fiyatlarda bir problem yaşanmayacağını belirtti.

Ayrıca açıklamalarında hayata geçirilen bir takım projeler ile alakalı olarak yurt dışından alınan malzeme ile bağlantılı bir fiyat artışının bahsi geçse de, gerçekleştirilen işler ile alakalı ihracatta fiyat artışı yaşanabileceğini de açıklamalarına ekledi.

Bu haber toplam 1429 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.