• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 19 °C

Dominik’in turizmi İstanbul’da Türk turizmcilere tanıtıldı

Dominik’in turizmi İstanbul’da Türk turizmcilere tanıtıldı
Ünlü kaşif Kristof Kolomb’un Amerika’da ilk ayak bastığı yer olan Hispanyola adasında bulunan Dominik Cumhuriyeti İstanbul’da tanıtıldı.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL- Ünlü kaşif Kristof Kolomb, 1492 tarihinde Atlantik Okyanusu'nu aşarak Kuzey Amerika Kıtasına ilk ayak bastığı yer olan Karayiplerdeki Hispanyola adasında bulunan Dominik Cumhuriyeti’nin turizmi İstanbul’da Türk turizmcilere tanıtıldı. Dünya Turizm Özgütü, Dominik Cumhuriyeti’ni Karayipler bölgesinin en önemli turizm bölgesi olarak kabul ediyor. 

dominik-cumhuriyeti-009.jpg
dominik-cumhuriyeti-003.jpgdominik-cumhuriyeti-002.jpg
dominik-cumhuriyeti-001.jpgTanıtımda Dominik Cumhuriyeti Turizm Bakanlığı temsilcisi ülkenin turizmi hakkında bilgiler verdi. Barcelo Hotel Group, Hard Rock Hotel ve Casino Punta Cana, Iberostar Hotels ve Resorts, AClub DMC temsilcileri hizmetleri ile otelleri tanıttı.

dominik-cumhuriyeti.jpgdominik-cumhuriyeti-004.jpg

BÜYÜKELÇİ SERULLA: HAVAYOLU ÜLKELERİ YAKINLAŞTIRIYOR
Dominik Turizm Bakanlığı ve Ankara Büyükelçiliği ev sahipliğinde Fairmont Quasar İstanbul Oteli’nde Ponderfair Tourism Consultant’ın düzenlediği tanıtımda Dominik Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Elias Serulle, Türkiye ile Dominik arasında havayolu bağlantısı kurulduğu zaman iki ülkenin daha da yakınlaşacağını söyledi.

dominik-cumhuriyeti-005.jpg

Dominik Cumhuriyeti'nde 8 adet uluslararası havaalanı bulunuyor. Ülkeye ulaşımda genellikle ülkenin başkentindeki Santo Domingo Havalimanı ve Dominik Cumhuriyeti’nin en ünlü tatil bölgelerinden olan Punta Cana Havalimanı kullanılır. Halen Türkiye'den direkt uçak seferinin bulunmadığı için Dominik”e Avrupa’nın birçok büyük şehrinden tarifeli hava yolları firmalarının aktarmalı uçak seferleriyle ulaşılıyor.

dominik-cumhuriyeti-006.jpg
dominik-cumhuriyeti-008.jpg

NE ZAMAN GİDİLİR?

Tropikal iklimin hâkim olduğu Dominik Cumhuriyeti’nde vadi ve kıyı ovalarında ortalama sıcaklık 24-27 derece arasındadır. Ülkede günlük ve yıllık sıcaklık ortalamaları büyük bir değişiklik göstermezken, sıcaklıklar mevsimsel olarak değil bölgesel olarak değişir. Dominik Cumhuriyeti'ne her mevsim gidilebilir. Ancak ağustos ve ekim ayları arasında kasırgalar yaşandığından bu aylarda gidilmez.
Atlas Okyanusu'ndan esen alizeler iklimi yumuşatır. İki yağmurlu dönemin olduğu ülkede, ekim-mayıs aylarında kuzey kıyıları, mayıs-ekim aylarında güney kıyıları yağmurlu olur. Yarım gün süren yağışlar serinletici etkilidir. En fazla yağış ise mayıs ve kasım ayları arasında görülür. Ülkede sıcaklığın en bunaltıcı olduğu dönem ise ağustos ayıdır.

dominik-cumhuriyeti-012.jpg

DOMINIK HALKıNıN %73’Ü MELEZ
Tanıtımda verilen bilgilere göre Başkenti Santo Domingo olan Dominik Cumhuriyeti 31 eyaletten oluşuyor. Ülke nüfusunun en yoğun olduğu şehirlerin başında başkent Santo Domingo'nun ardından Santiago, La Vega, San Cristobal ve San Pedro de Macoris geliyor. Ülkenin en önemli şehirleri başkent Santo Domingo başta olmak üzere Punta Cana, Saona Adası ve Cabarete olarak yer alıyor.
Dominik Cumhuriyeti Karayiplerdeki Hispanyola adasında yer alıyor. Porto Riko’nun batısında, Küba ve Jamaika’nın doğusunda yer alan ülkenin Venezuela'yla deniz sınırı bulunuyor. Kuzeyinde Kuzey Atlantik Okyanusu ve güneyinde Karayip Denizi bulunan adanın batı kısmında Haiti bulunuyor.
Yüzölçümü yaklaşık 48,7 bin kilometre olan ülkenin en önemli özelliği Kristof Kolomb'un yeni dünyayı keşfi sırasında ilk ayak bastığı yer olması olarak görülüyor. Dominik halkının %73’ünü melezler, %16’sını Avrupa kökenliler %11’i ni ise Afrika kökenliler oluşturuyor.
Dominik Cumhuriyeti'nin resmi dili İspanyolca'dır. Halkın %99’u İspanyolca konuşuyor. oÖzellikle turistik bölgelerde İngilizce kullanılıyor. Ayrıca Haiti’den gelen ve şekerkamışı işletmelerinde çalışanlar Fransızca konuşuyor
Dominik Cumhuriyeti'nde din özgürlüğü anayasal güvence altındadır. Nüfusun %95'ini Hıristiyanlar %2,6'sını herhangi bir dine inanmayanlar oluştururken nüfusun %2,2'sini ise Protestanlık, Musevilik ve Budizm gibi diğer dinlere inananlar oluşturuyor. Haiti sınırı ve uzak bölgelerde doğal Afrika dinlerine bağlı nüfus da yaşıyor.

dominik-cumhuriyeti-013.jpg

dominik-001.jpgDOMINIK CUMHURIYETI TARIHINDE IŞGALLER BULUNUYOR
Dominik Cumhuriyeti Avrupalıların Amerika kıtasında oluşturduğu ilk yerleşimdir. Ülkenin bulunduğu Hispaniola Adası 1492'de Kristof Kolomb tarafından keşfedildi. 18. yüzyıl sonlarına kadar İspanya'nın sömürgesi olarak kalrı.1821'de Dominik Cumhuriyeti ilan edildi. Daha sonra ülkeye giren Haiti birlikleri yönetime el koydu. 1844'te Haiti'nin işgaline son verilmesinin ardından ülke yeniden bağımsızlığına kavuştu. ABD’nin 1905 yılında Dominik'in gümrük yönetimine el koymasının ardından 1916'da ülke işgal edildi. 1930'da Rafael Leonidas Trujillo Molina diktatörlüğünü ilan ederek yönetime el koydu. Bu tarihten itibaren siyasi buhran yaşayan ülke 1961'de diktatör Rafael Leonidas Trujillo Molina'nın ölümünden sonra temsili demokrasiye geçti.

dominik-cumhuriyeti-014.jpgFESTİVALLER, BEYZBOL VE DANS
Dominik Cumhuriyeti toplumu partiyi, sporu, eğlenceyi seviyor. Günün her saati bir yerlerde bir parti görülür ve dansedenlere rastlanır. Ülkede özellikle beyzbola çok önem verillyor. Beyzbolda en üst seviyedeki oyuncuların büyük bir kısmı Dominikli'dir. Ortalıkta pek polis görülmez, polis yerine tüfekli özel güvenlikler bulunur.
Her yıl temmuzun son haftası veya ağustosun ilk haftasında yapılan bir hafta süren Santo Domingo Merengue Festivali ülkenin en önemli müzik festivallidir.

dominik-007.jpgHer yıl ekimin üçüncü haftasında Puerto Plata'da düzenlenen Puerto Plata Merengue Festivali'de önemlidir. Kuzeyde Cabarete, Sosua ve Puerto Plata olmak üzere 3 bölgede her yıl ekim ayında yapılan ünlü sanatçıları ağırlayan Dominican Republic Jazz Festivali de önemlidir.

dominik.jpg
dominik-002.jpg
dominik-003.jpg
dominik-004.jpg
DOMİNİK MUTFAĞI

Orta ve Güney Amerika mutfaklarıyla benzerlik gösteren Dominik Cumhuriyeti mutfağı bölgeye göre farklılık gsterse de ana malzemelerini deniz mahsülleri, siyah fasulye, pirinç, sebze ve et oluşturur. Geleneksel yiyeceklerinden biri kahvaltıda servis edilen peynir, bacon ve yeşil muzla hazırlanan mangodur. Pirinç, fasulye, et, sebze ve kızarmış muzdan oluşan La Bandera Dominicana denilen yemek ise en ünlü öğlen yemeğidir. Diğer bir yemek İspanyol tarzı yapılan ve pirinç ile servis edilen Sancocho'dur. Sancocho yeşil muz, avokado, çeşitli kökler ve tavuk ya da etten oluşan bir yemektir. Bazen 7 çeşit et karıştırılarak yapılır
dominik-006.jpg

dominik-005.jpg
Dominik’te alınacak hediyelik eşyalar arasında otantik tablolar, takılar, el yapımı purolar, kakao, özel içecek Mamajuana bulunur.

Dominik Cumhuriyeti’ndeki Tatiller / Bayramlar / Önemli Günler

Yeni Yıl (1 Ocak)
Epifani (6 Ocak)
Altagracia Leydisi Günü (21 Ocak)
Duarte Günü (26 Ocak)
Bağımsızlık Günü (27 Şubat)
Kutsal Cuma (Mart ayının son Cuma günü) İşçi Günü (1 Mayıs)
Corpus Christi (26 Mayıs)
Ulusal Restorasyon Günü (16 Ağustos) Mercedes Leydisi Günü (24 Eylül) Kuruluş Günü (6 Kasım)
Noel (25 Aralık)

Bu haber toplam 4706 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.