• BIST 9055.34
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 21 °C

Doğrudan Pazarlama Ödüllerinin Yıldızı DİMES oldu

Doğrudan Pazarlama Ödüllerinin Yıldızı DİMES oldu
 DİMES Beşiktaş Kahvaltıcılar Sokağı Projesi, Gecenin En Başarılısı Oldu 

İSTANBUL- Türkiye’nin yerli sermayeli ilk meyve suyu ve önde gelen içecek markası DİMES, Hayata Başka Bak! sloganı ve farklı disiplinleri bir arada kullanan iletişim çalışmalarıyla, reklam ve pazarlama dünyasının ödül programlarında başarısını sürdürüyor.

dogrudan-pazarlama-odullerinin-yildizi-dimes.JPG

DİMES, Doğrudan Pazarlama İletişimcileri Derneği (DPİD) tarafından düzenlenen Doğrudan Pazarlama Ödülleri’nde, 3 farklı alanda toplam 7 ödülle en fazla ödül kazanan marka oldu. Reklam, pazarlama ve iş etkisi alanlarında bu yıl tüm prestijli ödülleri toplayan DİMES Beşiktaş Kahvaltıcılar Sokağı projesi, ticari etkinliği yüksek, ölçülebilir, sonuç getiren doğrudan pazarlama projelerini seçerek ödüllendirmeyi hedefleyen Doğrudan Pazarlama Ödüllerine de damgasını vurdu ve başarısını bir kez daha somutlaştırdı.

Ödül töreninde DİMES, Standby Creative Group eşliğinde farklı kategorilerde podyumun tüm basamaklarında yer aldı. 

DİMES, Etkinlik Pazarlaması Kategorisinde Özel Projeler ve Entegre Etkinlik Pazarlaması Kampanyaları alanlarında 1.lik ödülünün sahibi oldu. 

dogrudan-pazarlama-odullerinin-yildizi-dimes-001.JPG

Satış Noktasında ve Sahada Pazarlama kategorisinde Sahada Pazarlama Uygulamaları (Ambient) 1.lik ödülünü kimseye bırakmayan DİMES, Entegre Uygulamalar, Yerel Odaklı Satış Noktası İçi Promosyonel Aktiviteler, Satış Noktası/Tüketim Noktası İçi Promosyonel Aktiviteler alanlarında da 2.lik ödüllerinin sahibi oldu. 

DİMES’in Doğrudan Pazarlama Ödülleri’nde aldığı yedinci ödül ise, En Yaratıcı Doğrudan Pazarlama Kampanyası 3.lük ödülü oldu.

dogrudan-pazarlama-odullerinin-yildizi-dimes-001.jpgDİMES Pazarlama Direktörü Duygu Süleymanoğlu’na, birincilik ödülünü kendisi veren Okan Bayülgen, markanın geceye damga vuran başarısına, kendine has esprili bir dille dikkat çekti. 

DİMES Beşiktaş Kahvaltıcılar Sokağı projesi daha önce, pazarlama iletişiminin diğer önemli platformları PRİDA, Kristal Elma, Felis ve Smarties programları kapsamında da ödül kazanmıştı. DİMES bu projesiyle ayrıca, mobil pazarlama kampanyalarının işe etkisini küresel ölçekte ölçümleyen MMA Smarties İş Etkisi Endeksi (MMA Smarties Business Impact Index) çalışmasında, 50 küresel lider marka arasında yer almıştı.

Markanın bu başarısının, uzun dönemli bir strateji ile elde edildiğini belirten DİMES Pazarlama Direktörü Duygu Süleymanoğlu, “Stratejik hedeflerimize olduğu kadar, kahvaltı geleneğine, sokağın tanıtımına, esnafın iş hacmine ve insanların hayatına değer kattığına inandığımız bu projenin, iletişimin markaya ve topluma kattığı ölçülebilir değerleri ödüllendiren Türkiye’nin bu önemli platformunda ödül almasından gururluyuz” dedi.

Projeyi öneren ve stratejisini yazan PRactice Communication Management’in stratejik danışmanlık ve operasyonel halkla ilişkiler hizmetleri desteği ve Standby Creative Group iş birliğinde gerçekleştirilen DİMES Beşiktaş Kahvaltıcılar Sokağı projesine katkı veren diğer ajanslar, Reklamania ve MediaMarcom, oldu.

dogrudan-pazarlama-odullerinin-yildizi-dimes-002.JPGHayata Başka Bakan, Sosyal Yaşama Dokunan Strateji

DİMES’in marka sloganı olarak da kullandığı Hayata Başka Bak! felsefesinin, meyvenin mucizesinden ilham alan bir markanın, küçük tercih ve seçimlerin hayata büyük değer katma gücünü ifade ettiğini söyleyen Duygu Süleymanoğlu, “Herkese hayata başka bakmaları için ilham vermek istiyoruz. Bu doğrultuda, meyvenin yalın ve küçük görüntüsünün altındaki beklenmedik ‘iyi’leştirici gücünü, tüketicilerimizin hayatına daha fazla katmak, iletişim stratejilerimizin temel odağı ve çıkış noktası. Sıkma Meyve Suyu iletişiminde de, ülkemizde bu ürünün en çok tüketildiği kahvaltı öğününü sahipleniyoruz; ilk akla gelen marka olmak hedefiyle, kahvaltıda sıkma meyve suyu tüketme alışkanlığını arttırmayı ve herkesin kahvaltıya başka bakmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda, DİMES’in kahvaltı denilince ilk akla gelen marka olmasını sağlamanın ve yüksek erişimin yanı sıra, kahvaltıda Sıkma kategorisi meyve suyu tüketme alışkanlığını arttıracak ve herkesin kahvaltıya başka bakacağı; yaşayan ve sürekliliği olan, bir platform oluşturmayı öngördük” dedi.

DİMES’in, marka ruhu ve karakteri doğrultusunda kahvaltı geleneğine ve iletişimine de başka baktığını vurgulayan Süleymanoğlu, şunları söyledi: “Genç ve genç yetişkinleri iletişim stratejimizin, ürünlerimizi ve markamızı da sosyal yaşamın merkezine konumlamayı hedefledik. Bu yol bizi, Sıkma Meyve Suyu tüketiminin yüzde 67’sine sahip İstanbul’da, kentin adı kahvaltıyla bütünleşmiş sosyal yaşam cazibe merkezi DİMES Beşiktaş Kahvaltıcılar Sokağı’na getirdi. Yılda 3 milyon tekil ziyaretçiye sahip, gençlerin kahvaltı okazyonuna en yoğun olarak katılım gösterdiği bu noktayı, DİMES’in deneyim sahasına dönüştürüp, farklı iletişim disiplinlerini bir arada kullanacağımız platformun, fiziksel mecrası olarak kullanmaya karar verdik. DİMES Beşiktaş Kahvaltıcılar Sokağı’nda her gün, sadece sabah değil, günün her saatinde yeniden kurulan, Türkiye’nin en büyük kahvaltı sofrasında yerimizi aldık.”

Farklı İletişim Disiplinlerinin Bir Arada Kullanımı, Sokağın Yoğunluğunu yüzde 25 Artırdı

DİMES Beşiktaş Kahvaltıcılar Sokağı projesinde hem sokak esnafı, hem de tüketiciler için fayda yaratıldığını vurgulayan DİMES Marka Müdürü Ayşenur Desportes “Farklı iletişim disiplinlerini bir arada kullanan çalışmalarımız, sokağın yoğunluğunda yüzde 25 oranında artış olmasını sağladı” dedi.

dogrudan-pazarlama-odullerinin-yildizi-dimes.jpgSokağın kendine has ruhu ve kentsel dokusu korunurken, tüm sokağı kapsayan mimari yenileme ve dış cephe çalışmaları gerçekleştirildiğini ifade eden Ayşenur Desportes, “Bir buçuk yıla yayılan bir zamanda, 13 farklı mimari proje, 20’ye yakın mimar ve 300 kişilik bir ekiple, sokağa yeni bir atmosfer kazandırıldı. Özel tasarımlarla hazırlanan tente ve diğer markalama çalışmalarının yanı sıra, 17 farklı renkle gerçekleştirilen boya uygulaması, meyvelerin enerjisini sokağa yansıttı. 1.100 metrekare yol ve kaldırım yenilemesiyle sosyal ve sağlıklı bir kahvaltıya giden bir yol oluşturuldu; 500 masa ve sandalye yenilemesiyle zindelik taşındı” şeklinde konuştu. 

İş Sonuçlarına Olumlu Yansıma 

Yılda 3 milyon tekil ziyaretçiye sahip, Türkiye’nin en büyük kahvaltı sofrası olarak kabul gören DİMES Beşiktaş Kahvaltıcılar Sokağı’nı, markanın iletişim ve PR platformu haline getiren DİMES, sosyal, sağlıklı, hayatı ve hayata başka bakışını tüketicisiyle paylaştığı bir deneyim sathı kazandı.

Öte yandan, DİMES Sıkma Meyve Suyu ürünleri tek noktalarda yüzde 34’lük, tonaj bazında yüzde 11’lik bir artış gösterirken, Sıkma Meyve Suyu kategorisinde 9 puanlık pazar payı artışı sağlandı.

Bu haber toplam 5593 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.