• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 19 °C

Disneyland Paris'e Yıldız Savaşları bölgesi geliyor

Disneyland Paris'e Yıldız Savaşları bölgesi geliyor
Walt Disney Company, Disneyland Paris'e, 2 milyar avroluk (2.5 milyar dolarlık) yatırımla Yıldız Savaşları bölgesi ekliyor

PARIS- Walt Disney Company, Paris eğlence parkının geniş bir alana yeni bir Star Wars (Yıldız Savaşları) bölgesi temalı bölge katarak 2 milyar avroluk (2.5 milyar dolarlık) genişleme yapacağını bildirdi. Disney, Fox film ve TV varlıklarını 52 milyar dolara satın alıyor. Disney-Fox Birleşmesinin yeni bir çıkış yaratması bekleniyor.

disneyland-paris,.jpgDisneyland Paris, birkaç yıl sürecek makyajının bir parçası olarak hit animasyon filmi "Frozen" ve Marvel çizgi roman franchiseine (Örümcek Adam, The Hulk, X-Men) ayrılmış yeni alanlar da inşa edecek.
Çalışmalar 2021'de başlayacak ve 1992'de açılmasından bu yana 320 milyon ziyaret ile Avrupa'nın en popüler özel turizm bölgesi olan parkı önemli ölçüde genişletecek.Paris'in banliyölerinde Marne-la-Vallee'de bulunan yeni bir yapay göl, canlı eğlence şovlarının merkezi haline gelecek.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yatırımları Disney başkanı ve CEO Bob Iger'le yaptığı görüşmeler sonrasında Fransa'ya "çok güçlü bir kazanç" olarak değerendirdi.

macron-001.jpgFRANSA’YA GÜVEN GÖSTERGESI
Ekonomiyi yeniden canlandırmayı hedeflediğini belirten Cumhurbaşkanı "Güveniniz, Fransa'nın geri döndüğünü gösteriyor!" diye tweet attı

Genişletme planını park tarihinin "en iddialı kalkınma projelerinden biri" olarak nitelendiren Walt Disney Company'ye göre Disneyland Paris, Fransa'nın turizm gelirinin sadece yüzde 6,2'sini oluşturuyor.

ABD'li eğlence devi, sahip olmadığı payların yüzde 14'ünü satın alarak geçen yıl parkın tam kontrolünü ele geçirdi.

Popülerliğine rağmen, Disneyland Paris, Eylül 2016 mali yılında bir milyar avroyu aşan ağır borçlarla yükümlü ve neredeyse her yıl bir kayıp verdi.

Fransa'daki bir dizi cihad saldırısı sonrasında düşen ziyaretçi sayısındaki artış sayesinde 2016-17 yılının ilk yarısındaki kayıplarını azaltmayı başardı.

Bu haber toplam 16964 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.