• BIST 9524.59
  • Altın 2491.508
  • Dolar 32.5147
  • Euro 34.7419
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • Antalya 20 °C

Devremülklerin kanuni düzenlemelerle denetim altına alınmalı

Devremülklerin kanuni düzenlemelerle denetim altına alınmalı
Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Murat Demirören, devremülk ve devre tatil sistemlerinin gereği gibi işletilmesini sağlayacak kanuni düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyledi.

ANKARA- Aldatıcı ilanlarla vatandaşların mağdur edildiği devremülk ve devre tatillerle ilgili bir açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Murat Demirören, tüketicilerin mağduriyet yaşamayacağı, devremülk ve devre tatil sistemlerinin gereği gibi işletilmesini sağlayacak kanuni düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyledi.

-murat-demiroren,-.jpgKonut ya da apart otel şeklinde yapılan binaların, “devremülk veya devre tatil” şeklinde satıldığına dikkat çeken Demirören, vatandaşlara tatil siteleri veya binalar yapılmadan, kağıt üzerinde veya henüz tamamlanmadan satış yapıldığını ifade ederek ayrıca teslim edilip işletme zaafiyetinin oluştuğunu, bunlarla ilgili yoğun şikayetler olduğunu dile getirdi. -murat-demiroren,--001.jpgAldatıcı ilanlarda vatandaşlara bunlar satıldığını kaydeden Demirören; “Bu tür yerler konut olarak yapılırsa bizim haberimiz olmuyor. Bunu sıkı kurallara bağlamamız lazım. Tüketicinin mağdur olmayacağı, devremülk ve devre tatillerin gereği gibi yapılıp, işletilmelerini sağlayacak kanuni düzenlemeleri yapmamız gerekiyor. İyi olanları istisna tutarak söylüyorum, bu tesisler kötü örnek olduğu ve dışarıdan turizm tesisi olarak bakıldığı için turizmi de olumsuz etkiliyor. Herkes otelde kalacak değil, devremülk ve devre tatili tercih edenler de olacaktır ama bunları denetim altına almak gerekiyor. Bunun için de mevzuatta bazı değişiklikler gerekiyor. Bunların büyük kısmı ‘konut’ diye belediyeden alınıp, sonradan devremülke çevriliyor. Termal oteller anlamında Türkiye’nin bir sıkıntısı yok, buralarda denetleme yapabiliyoruz. Ancak konutlara denetleme yapamıyoruz, belediyelere gönderiyoruz. En büyük sıkıntımız buralarda denetim yapamamak.” dedi.

Bu haber toplam 2673 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.