• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 21 °C

Dedeman’dan 'Dünya Çevre Günü'ne destek

Dedeman’dan 'Dünya Çevre Günü'ne destek
Dedeman Otelleri Genel Müdürü Emrullah Akçakaya, Daha yeşil bir gelecek için otellerimizde verimliliği artıran uygulamalarla Türk turizminde öncü olmayı hedefliyoruz.

İSTANBUL , Çevrenin korunması hakkında farkındalık yaratmak ve bu konuda eyleme geçilmesini sağlamak amacıyla kutlanan 5 Haziran Dünya Çevre Günü’ne Dedeman LEED Gold sertifikalı otelleri ve çevre dostu hizmetleriyle destek oluyor. Dedeman Otelleri Genel Müdürü Emrullah Akçakaya, ”Daha yeşil bir gelecek için otellerimizde verimliliği artıran uygulamalarla Türk turizminde öncü olmayı hedefliyoruz” dedi

emrullah-akcakaya,.jpgKüresel ısınmanın etkilerinin artmasıyla kaynakların verimli kullanılmasına verilen önem artarken, çevreci uygulamalara yer veren işletmeler daha çok tercih ediliyor. Isı, elektrik ve su tasarrufu sağlayan hizmetleri ile ön plana çıkan Dedeman Otelleri, Türkiye’nin pek çok ilinde doğal kaynakların en verimli şekilde kullanılmasına odaklanıyor. Uluslararası derecelendirme sistemlerinden çevreye duyarlı yapı sertifikası LEED Gold’a sahip Park Dedeman Levent, Park Dedeman Bostancı ve Park Dedeman Denizli çevre dostu hizmetler sunuyor.

Havalandırmada en düşük enerjiyi harcayan ısı geri kazanım cihazları ile Denizli, Eskişehir, Gaziantep otelleri, karbon salınımı en düşük VRF ısıtma-soğutma sistemleri ile Elazığ, Tokat otelleri ve güneş kollektörü kullanan Trabzon, Şanlıurfa otelleriyle sektördeki güncel çevre dostu uygulamaları takip ediyor. Ayrıca tüm tesislerde otomasyon ile enerji yönetimi yaparak gereksiz kaynak kullanımın da önüne geçiliyor.

Dünya Çevre Günü’nün önemi üzerine Dedeman Otelleri Genel Müdürü Emrullah Akçakaya, ” Tüm dünyanın çevre dostu uygulamaların sürdürülebilirliği üzerine çalıştığı günümüzde, biz de bu konudaki dünya trendlerini takip ederek Türkiye’de bunlara en üst seviyede yer vermek için çalışıyoruz. Daha yeşil bir gelecek için otellerimizde verimliliği artıran uygulamalarla Türk turizminde öncü olmayı hedefliyoruz” dedi.

Bu haber toplam 2802 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.