• BIST 9474.29
  • Altın 2495.998
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.7838
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 22 °C

Curio Collection by Hilton, Bodrum için imzalar atıldı

Curio Collection by Hilton, Bodrum için imzalar atıldı
Bodrum’daCurio Collection by Hilton oteli imza töreninde BESA Grup Başkanı Salih Bezci “Türk turizmi için elimizi taşın altına koyduk

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKIYE TURIZM
İSTANBUL
- Hilton, Türkiye’deki ilk Curio Collection resort otelini BESA Grup ile Bodrum Küçükbük’te toplam 350 milyon dolarlık “The BO Vue” yatırımı içinde 85 odalı oteli hizmete açıyor.

curio-bodrum-001.jpg

curio-bodrum-002.jpg
curio-bodrum-003.jpgHilton İstanbul Bomonti Hotel'de yapılan imza töreninde Hilton ailesi ile Besa Grup bir araya geldi.

curio-bodrum.jpg Hilton Bomonti Hotel’de yapılan basın toplantısında BESA Grup Başkanı Salih Bezci “Türk turizmi için Elimizi taşın altına koyduk. Bodrum’a 5 milyar dolarlık turizm yatırımı bekleniyor. Turist sayısında rekor artış bekleniyor. Bodrum henüz dünyada tam yerine ulaşmadı. Akdeniz’de Cannes iyi tanıtım yapıyorlar. Fuar ve kongre turizmini Türkiye’ye getirmek lazımdır. Türkiye’de aynı gün içinde hem doğu hem batı ile ticaret yapılabiliyor. Bu büyük bir özelliktir. Bunların hepsini artı kara geçirip, iyi pazarlamamız gerekiyor. Turizm bakanı içimizden biridir bunlara önem verip ülkenin tanıtımını ön plana çıkarmasını bekliyoruz” dedi.

curio-bodrum-005.jpgSalih Bezci şöyle devam etti: Türkiye’deki ilk Curio Collection Oteli'nin açılışı bizim için çok heyecan verici bir dönüm noktası” derken şöyle devam etti: “The BO Viera projesi ile büyük bir hayalimizi gerçekleştirmiştik. Şimdi, dünyanın da en önemli tatil destinasyonları arasında yer alan Bodrum’un değerine değer katacak “The BO Vue”, Türkiye’de ilk kez hayata geçiriyor. “The BO Vue”, gerçek bir unutulmaz konaklama deneyimi arayan meraklı gezginlerin Bodrum’daki vazgeçilmez adresi olacağından eminim. Değerli Hilton yöneticilerine, bu lüks markayı Türkiye’ye getirmek için BESA Grup’u tercih ettiklerinden dolayı teşekkür ederim. Alanlarında uzmanlaşmış iki grubun, Bodrum’un daha da gelişmesi için güçlerini birleştirecek olmasından mutluluk duyuyorum.”

The BO Vue’in tamamıyla entegre olacağı The BO Viera, villa ve rezidanslardan oluşan 330 yaşam ünitesi ile misafirlerine özel plaj, spor merkezi, spa ve diğer tesislerden yararlanma olanağı sunuyor. Otelin 2021 yılında ilk misafirlerini ağırlaması bekleniyor. İstanbul’da düzenlenen imza töreninde BESA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, Hilton MENA (Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye) İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Carlos Khneisser ve Hilton Türkiye İş Geliştirme Direktörü Nida Sözügeçer, “The BO Vue” ile ilgili bilgi verdiler.

TOPLAM 350 MİLYON
BESA Grup Turizm Koordinatörü Yunus Gürkan’ın açış konuşmasından sonra projenin toplam bedelinin 350 milyon dolar olduğunu bildiren Bezci, Projenin yatırım “Projede otel 25 bin metrekarede yer alıyor ve m2 fiyatın 2 bin dolar civarındadır. Toplam 1540 bin m2 arazide 1200 m sahil şeridi var. Ayrıca konutlarda 330 anahtar daha var ticari üniteler var kafeler olacak” şeklinde konuştu
Toplantıya Besa Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, Hilton MENA Başkanı Hilton MENA Başkanı Rudi Jagersbacher, Hilton MENA İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Carlos Khneisser, Hilton Türkiye İş Geliştirme Direktörü Nida Sözügeçer katıldı.

curio-bodrum-006.jpgEFE BEZCİ: KALIPLARI YIKACAK OTEL
BESA Grup Başkan Yardımcısı Efe Bezci “Hilton Türkiye’de 5 marka ile faaliyet gösteriyor. 6’cı marka ile Türkiye’ye giriyor. 18 markanın içinde Curio Collection by Hilton kalıpları yıkacak bir otel olarak tasarlandı. 2001 yılında ilk misafirleri ağırlayacağız 85 odalı ve tüm odaları deniz manzaralı olacaktır. Hilton marka ve standartlarının korunacağı The BO Vue” otelimiz ile Curio Collection by Hilton’un, sahip olduğu elit konseptle gerek Bodrum’a gerek turizm sektörümüze çok değerli katkılarda bulunacağına inanıyorum. Hilton’un Türkiye’ye ilk kez verdiği markası Curio Collection by Hilton için BESA Grup yatırımını ve güvencesini seçmesinden onur duyuyoruz. “The BO Vue”, Bodrum’un seçkin ve elegant bir adresi olarak vazgeçilmez bir deneyim olacak. Geleceğe atılan temellerin sağlamlığını gösteren bu iş birliğinin ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.”


curio-bodrum-007.jpgNİDA SÖZÜGEÇER: GÖZ KAMAŞTIRAN BİR KONUMDA OTELLER
Hilton Türkiye İş Geliştirme Direktörü Nida Sözügeçer “Hilton 14 markası 300 den fazla oteliyle misafir ağırlıyor. Türkiye’de 61 yıldır hizmet veriyoruz. 2007 de 9 otel 91 sayıya ulaştı. Türkiye’de6 marka ile varız. Üst segment olan Cruio Collection by Hilton eşi benzeri olmayan koleksiyon oteldir. Göz kamaştıran bir konumda yapılar resort oteldir. Şehirdeki özel otelleri dönüştürmek için yatırımcılarla görüştüğümüz bir markadır. Yerel kişilikleri korurken, 70 milyonluk uluslarası portföyünden yararlanmak isteyen yatırımcılara ümit vermektedir. 4 yıllık marka 27 ülkede 51 tane benzeri olmayan otelimiz var 68 tane sözleşmesi imzalanan açılacak oteller var. Paris, Hamburg, Roma, Florida, Karayipler, Maldivler bölgele var. Bodum’un Curio markasını in iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum.”

curio-bodrum-008.jpgRUDİ JAGERSBACHER: TÜRKİYE’YE TALEPBAŞLADI
Hilton MENA Başkanı Rudi Jagersbacher “Son derece güçlü bir talep görüyoruz. Müşterilerimiz tekrar Türkiye’ye gelmeyi başladı. Otel odasına ihtiyaç vardır.”

curio-bodrum-009.jpgCARLOS KHNEİSSER: HERKES LOKASYON DER, BEN İYİ ORTAK DERİM
Hilton MENA bölgesi (Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye) İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Carlos Khneisser,:
“İnsanlar her zaman lokasyon lokasyon derler. Bende lokasyona iyi bir ortak lazım derim. İyi bin ortakla yola çıktık. Curio Collection, yatırımcıların lüks oteller için özgün konseptler geliştirmesine ve Hilton sistemimize entegre etmesine imkan veriyor. Türkiye’nin St. Tropez’i diye anılan Bodrum, seçkin otellere, restoranlara ve beach club’lara ev sahipliği yapıyor. Farklı bir konaklama deneyimi tasarlamayı ve geliştirmeyi taahhüt eden yatırımcıyla birlikte çalışıyor, misafirlerin sürekli gelişen bu gözde destinasyonda en iyi deneyimi yaşamasını amaçlıyoruz.”


curio-bodrum-010.jpgCURIO COLLECTION BY HILTON BODRUM’UN “EN”LERINE ADAY OLMAYA HAZIRLANIYOR

Curio Collection by Hilton, Amerika ve Avrupa başta olmak üzere dünyanın en seçkin 18 destinasyonunda, her biri özenle tasarlanmış 67 otelin yer aldığı özel bir koleksiyondur. Bulunduğu lokasyonun yerel dokularını benzersiz bir konfor ile buluşturan Curio Collection by Hilton markası Türkiye’de ilk kez “The BO Vue” ile Bodrum’da yaşam bulacak. Özgün yapısı içerisinde yaşattığı ince detaylarla tasarlanmış mimarisi, yerel ve dünya mutfağından sunduğu özel lezzetleri ve üst düzey misafirperverliği ile “The BO Vue”, Bodrum’un “en”lerine aday olmaya hazırlanıyor.

CURIO COLLECTION BY HILTON, BODRUM VE TÜRKIYE’DE YENI KEŞIFLERE IMZA ATIYOR

Yeni yatırım, halen faaliyette veya yapım veya proje aşamasında olan 100’den fazla tesise sahip Curio markasının büyüyen küresel portföyüne eklenecek. Markanın Türkiye’ye yatırım planlarında İstanbul’daki Rumeli Han ve Armand olmak üzere iki tesis daha yer alıyor.

Her biri özenle seçilmiş, taklit edilemeyecek farklı özelliklerde olan ve meraklı olanlara ödül niteliğindeki simge haline gelmiş otellerin yer aldığı CURIO Collection by Hilton markası, dünyada belirli lokasyonlarda bulunuyor. Bulundukları lokasyondaki dokunun birer parçası olan CURIO Collection by Hilton otelleri, şehirlerin ruhunu yansıtan, tam anlamıyla yerel mekânlar olarak göze çarpıyor.


Otel, Ege Denizi kıyısındaki Küçükbük’te 1,2 kilometre uzunluğunda kesintisiz bir sahilde konumlanacak. Bodrum havaalanından arabayla bir saatten daha kısa sürede ulaşılabilecek olan otel, bu eşsiz koyu şehir merkezine bağlayan ana yollara da kolay erişim avantajına sahip.

85 odalı ve 180 yatak kapasiteli olarak planlanan The BO Vue’da, odaların çoğunun önünde havuz bulunurken, tümü deniz manzaralı olacak. 150 metrelik büyüleyici bir sahile sahip olan “The BO Vue”, benzersiz mutfak deneyimi ile de elit ve sofistike bir tatili tercih edenlerin gözdesi olmaya aday. Ana restoranın yanı sıra, ala carte restoran da konukların en taze malzemelerle hazırlanmış, Ege mutfağından çıkan yemeklerin tadını çıkarmaları için planlandı. Ayrıca, Café BO 'Bar, besleyici yemek seçeneklerinin yanı sıra en kaliteli şarap ve kokteyl seçenekleriyle konuklarını gerçekten sakin bir ortama davet edecek.

“The BO Vue”, büyük led ekranları kablosuz video projektörü ve Wi-Fi dahil olmak üzere en son teknolojiye sahip toplantı salonu ile küçük toplantılar için ideal bir ortam sunacak. Otelde, egzersiz yapmak isteyenler için yüksek teknoloji ile donatılmış bir spor salonu da yer alacak.

Dünya standartlarında spa hizmeti ile de The BO Vue, Bodrum’un en gözde otelleri arasında olmaya aday.


CURIO COLLECTION BY HILTON HAKKINDA

Curio Collection by Hilton (curiocollection.com), benzersiz nitelikleri nedeniyle özel olarak seçilmiş 50'den fazla özgün lüks otel ve resort’tan oluşan küresel bir portföydür. Curio Collection tesisleri, beklenmedik ve özgün deneyimler arayan gezginlere ve Hilton’un ödüllü sadakat programı Hilton Honors üyelerine hitap ediyor. Marka ve yatırımlar hakkındaki en güncel haberleri için newsroom.hilton.com/curio adresini ziyaret edebilir, den okuyun; citiesbycurio.com adresinde sunulan 48-saatlik programlarla destinasyonları halkın bakış açısıyla keşfedebilir ve markayı sosyal medyada takip edebilirsiniz (facebook.com/curiocollection, instagram.com/curiocollection ve twitter.com/curiocollection).

HILTON HAKKINDA

Hilton (NYSE: HLT), 106 ülke ve bölgedeki 5,300'ü aşkın tesiste 863.000'den fazla odaya sahip, dünya standartlarında 14 markadan oluşan portföyü ile dünyanın lider otelcilik grubudur. Her otelinde her misafire her defasında olağanüstü deneyimler sunarak dünyanın en konuksever şirketi olma misyonuyla hareket eden Hilton’un portföyünde şu markalar yer alıyor: Hilton Hotels & Resorts, Waldorf Astoria Hotels & Resorts, Conrad Hotels & Resorts, Canopy by Hilton, Curio Collection by Hilton, DoubleTree by Hilton, Tapestry Collection by Hilton, Embassy Suites by Hilton, Hilton Garden Inn, Hampton by Hilton, Tru by Hilton, Homewood Suites by Hilton, Home2 Suites by Hilton ve Hilton Grand Vacations. Şirket ayrıca ödüllü Hilton Honors müşteri sadakat programını da yönetiyor. Doğrudan tercih edilen Hilton kanalları üzerinden rezervasyon yapan Hilton Honors üyeleri, tam olarak kaç Puanlarının parayla birlikte kullanılabileceğini seçme olanağı veren esnek bir ödeme sistemi, başka hiçbir yerde sunulmayan özel üye indirimleri ve ücretsiz standart Wi-Fi erişimi gibi çeşitli avantajlardan anında yararlanabiliyorlar. Daha detaylı bilgi için newsroom.hilton.com adresini ziyaret edebilir, Hilton’u Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram ve YouTube'da takip edebilirsiniz.

BESA GRUP HAKKINDA

BESA Grup, Ankara Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi Mimarlık Bölümü’nden 1979 yılında mezun olan Salih Bezci’nin henüz öğrencilik yıllarında girdiği müteahhitlik faaliyetleri ile kuruldu. 20 yılı aşkın bir süredir Ankara’da vergi rekortmenliği unvanını elinde bulunduran Salih Bezci, konut ve ticari nitelikli çok sayıda projeye imza attı. Besa Ataşehir Evleri, Besa Karina Evleri, Besa Nova Evleri, Panaroma Evleri, Kuleevo BESA Grup tarafından bugüne dek hayata geçirilen konut projelerinden bazıları. Galleria Ankara Alışveriş Merkezi, Panora Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Armada Alışveriş ve İş Merkezi ve Besa Kule İş Merkezi projeleri de BESA Grup tarafından tamamlanmıştır. BESA Grup, ayrıca sosyal sorumluluk projeleri olarak da Ayşe Bezci Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Yahyalar Durali Bezci İlköğretim Okulu ve Yaşamkent Camiini Türkiye’ye kazandırmıştır. BESA Grup, The BO Viera ile Bodrum’daki ilk projesini hayata geçirmektedir.

Bu haber toplam 10602 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.