• BIST 9693.46
  • Altın 2508.539
  • Dolar 32.5761
  • Euro 34.7872
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 18 °C

Costa Cruises “Cenova Mavi” anlaşmasını imzaladı

Costa Cruises “Cenova Mavi” anlaşmasını imzaladı
Anlaşmaya göre, yolcu gemileri Cenova ve Savona limanlarına girerken% 0,10'un altında kükürt içerikli yakıt kullanacak.

CENOVA- Costa Cruises, İtalyan Sahil Güvenlik tarafından teşvik edilen bir girişim olan "Cenova Mavi" Anlaşmasını imzaladı. Anlaşmaya göre, yolcu gemileri Cenova ve Savona limanlarına girerken% 0,10'un altında kükürt içerikli yakıt kullanacak. Mevcut yasalar, gemiler demirlediğinde zaten bu limiti düzenledi, ancak yeni karar gemiler limanlara girmeden önce bu kurala uygunluğu kontrol ediyor.

-costa-cruises,-.jpgCOSTA CRUISES ’DAN ÇEVREYE SAYGI
Costa Cruises başkanı Neil Palomba. “Cenova Mavi ”Anlaşmasını imzalayarak, gemilerimizin çevresel etkilerini azaltma taahhüdümüzü güçlendiriyoruz. Bu protokolde resmi olarak yapılan anlaşma, Costa Cruises tarafından birkaç yıl boyunca gönüllü olarak uygulanmıştır. Diğer seyir şirketlerinin de bu kuralları yerine getirdiğini görmekten mutluyuz, bu da günlük ziyaret ettiğimiz topluluklara daha fazla fayda sağlayacaktır ”diyor

COSTA'NıN FILOSU GELIŞMIŞ HAVA KALITESI SISTEMLERI KULLANIYOR
Anlaşma ayrıca, egzoz gazı temizleme sistemlerinin etkinliğini kabul ediyor. Günümüzde, Costa'nın filo gemilerinin% 70'inden fazlası, kükürt oksitlerin neredeyse tamamen uzaklaştırılmasını sağlayan Gelişmiş Hava Kalitesi Sistemleri adı verilen ve bu parçacıkların% 75 oranında azaltılmasının yanı sıra azot oksitlerin önemli ölçüde azaltılmasını sağlayan bu sistemle donatılmıştır.
“Mavi Cenova” Anlaşması, Costa Cruises'ın sürdürülebilir büyümesinde bir başka adımdır ve İtalyan şirketi ile anavatanı arasındaki bağı giderek daha da güçlendirir.

COSTA GROUP, BU YıL LIGURYA BÖLGESINDE
Mart ayı sonundan bu yana, kruvaziyer gemisi Costa Fortuna Cenova limanındaki düzenli seferlerine devam etti ve 2020'de Costa Pacifica bunu Homeport olarak kullanacak. Costa Group, bu yıl Ligurya bölgesinde 243 durak olacak ve tahmini 1,2 milyon konuk olacak. Savona, dünyanın en temiz fosil yakıtı olan Sıvılaştırılmış Doğal Gaz (LNG) filosunun ilki olan Costa Smeralda gemisinin gelişi için nakliye şirketi ve Batı Ligurya Deniz Limanı İdaresi'nden önemli bir yatırım aldı. Yatırımlar 20 milyon avronun üzerinde. Bununla birlikte, iş, 164 çağrının öngörüldüğü liman operasyonundan ve 2019'da 750 bin yolcunun bindirilmesi ve kaldırılmasından ödün vermiyor.

YENI BIR KRUVAZIYER TERMINALININ INŞASı
La Spezia'da Costa Cruises, diğer şirketlerle birlikte, limanın kruvaziyer servislerini yönetmek için sözleşme imzaladı ve şartlar arasında yeni bir kruvaziyer terminalinin inşası. 2019 yılına gelindiğinde, Costa Group'un gemileri, Kosta Grubuna ait bir Alman şirketi olan AIDA Cruises'in AIDAnova amiral gemisinden 29 çağrı da dahil olmak üzere il limanında 50 durak yapacak.

Costa Cruises'in yerel topluma olan bağlılığının bir göstergesi olarak, Costa Crociere Vakfı ve Cenova Şehir Konseyi, Certosa bölgesinin tüm sakinlerine açık olan yeni bir Topluluk Merkezi için plan sunmuştur. Çok işlevli ve yenilikçi bir ortam yaratmak için, alan yaklaşık 530 m² olacaktır ve belediye binasına ait bir binanın birinci katında yer alacaktır. Bölgesel derneklerin ve kurumların işbirliği ile Topluluk Merkezi, Certosa toplulukları için faaliyet yürütmek isteyen şirketlere açık olacak. Reformun Ağustos sonunda başlaması bekleniyor.
Costa Crociere Vakfı projeye başlangıçta 330.000 avro yatırım yapacak - bu miktar, şirketin tüm misafirlerini ve ortaklarını kattığı “Genova Başına Insieme” bağış toplama kampanyasının sonucudur.

Bu haber toplam 1750 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.