• BIST 9782.89
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • Antalya 27 °C

Corona virüsü Çin ekonomisini nasıl vurmaya başladı?

Corona virüsü Çin ekonomisini nasıl vurmaya başladı?
Ulaştırma Yeni Yıl Bakanı Liu Xiaoming, Ay Yeni Yılı'nın ilk günü Cumartesi günü yapılan genel seyahatin bir yıl öncesine göre % 28.8 düştüğünü söyledi.

PEKİN - Koronavirüs salgınının Çin ekonomisini etkilediğini gösterdi. Çinli yetkililer koronavirüs salgınının yakın gelecek için bir sorun olmaya devam edeceğini belirtti. Ulaştırma Yeni Yıl Bakanı Liu Xiaoming, Ay Yeni Yılı'nın ilk günü Cumartesi günü yapılan genel seyahatin bir yıl öncesine göre % 28.8 düştüğünü söyledi.
Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakan Yardımcısı Wang Jiangping, “Talep nedeniyle (tıbbi) arzlarda ciddi bir sıkıntı ile karşı karşıyayız" dedi. Ani etki, havayolu yolcularının akışındaki düşüşte görüldü. Virüsün yayılmasını önlemek için hükümet insanları evde kalmaya teşvik etti. Büyük toplumsal olayları iptal etti ve on milyonlarca insanın seyahatini kısıtladı.

coronavirus-cin.jpegSEYAHATLER AZALDI

Ulaştırma Yeni Yıl Bakanı Liu Xiaoming, Ay Yeni Yılı'nın ilk günü Cumartesi günü yapılan genel seyahatin bir yıl öncesine göre% 28.8 düştüğünü belirterek düşüşü şöyle sıraladı: Sivil hava yolculuğunda % 41,6, demiryolu yolculuğunda % 41,5, karayolu taşımacılığında % 25 düşüş oldu.
Bu arada Çin Demiryolu Chengdu, önümüzdeki birkaç gün boyunca Şanghay' da dahil olmak üzere birkaç hızlı tren güzergahını Şubat ayının başına kadar durduracağını duyurdu.

cin.pngTıBBI MALZEMELERIN ‘CIDDI SıKıNTıSı’

yetkililer, halkın yüz maskesi takması gerektiğini bildirdi. Hatta kamusal alanlarda bir kaske takmayanlar için bazı yerlerde para cezası verildi. Virüs test kitleri ve koruyucu giysiler gibi diğer malzemelerin stoklandığı bildirildi.

Endüstri ve Bilgi Teknolojileri Bakan Yardımcısı Wang Jiangping, "Talep göz önüne alındığında ciddi bir arz sıkıntısıyla karşı karşıyayız." dedi.

coronavirus-cin-001.jpeg

Wang, özellikle Wuhan'da koruyucu kıyafetler ve yüz maskeleri sıkıntısı çıktığını söyledi. Wang, günde yaklaşık 100 bin koruyucu giysiye ihtiyaç duyulduğunu, ancak günlük üretim kapasitesinin yetmediğini ve on binlerce kişinin ihtiyacı olduğunu söyledi. Wang, tıbbi malzeme ihtiyacını karşılamak için, Yeni Yıl tatiline rağmen toplam üretim yapan çalışan kapasitesinin kapasitesinin % 40'ının tekrar işe döndürüldüğünü söyledi.

Yetkililer, tıbbi koşulları iyileştirmek için çevredeki envanterden yararlandıklarını ve daha fazla hastane yatağı ve sağlık personeli eklemek için çalıştıklarını söyledi. Çin Maliye Bakanlığı, , çeşitli bakanlık düzeylerinin tıbbi bakım, ekipman alımı ve salgını kontrol altına alma çabaları için 11,2 milyar yuan (1,6 milyar dolar) verdiğini bildirdi. Ancak son gelişmeler, düzenli ekonomik aktivitedeki bu kesintilerin sadece daha uzun vadeli bir durumun başlangıcı olabileceğini gösteriyor.

Pekin basını, tatilde bulunan anaokullarından üniversitelere kadar okulların derslere başlamasını bir sonraki duyuruya kadar erteleyeceğini söyledi. Orijinal Ay Yeni Yılı tatil takvimine dayanarak, okulların açılışı 31 Ocak'a göre ayarlandı.

Bu haber toplam 4415 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.