• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 16 °C

Conrad İstanbul Bosphorus’ta Executive Chef: Ziya Çıkrıkcı

Conrad İstanbul Bosphorus’ta Executive Chef: Ziya Çıkrıkcı
Mart 2019 itibariyle Conrad İstanbul Bosphorus’un Executive Chef’i olarak Ziya Çıkrıkcı göreve başladı.

İSTANBUL- Conrad İstanbul Bosphorus, 2002 yılından bu yana Dünya çapında Hilton’a bağlı otellerin, uluslararası otel zincirlerinin ve İstanbul’un önde gelen restoranlarının mutfaklarında görev alan Ziya Çıkrıkcı’yı ekibine kattı. Çıkrıkçı, Mart 2019 itibariyle Conrad İstanbul Bosphorus’un Executive Chef’i olarak göreve başladı.

ziya-cikrikci-.jpgModern konaklama sektörünün öncüsü Hilton’un lüks markası Conrad İstanbul Bosphorus, mutfağını deneyimli şef Ziya Çıkrıkcı’ya emanet etti. İzzet Baysal Üniversitesi Mutfak Sanatlar Akademisi’nden mezun olan Ziya Çıkrıkcı, 2007-2008 yıllarında Washington DC Ritz Carlton otelde 3 Michelin yıldızlı Le Bernardin NY restoranın ortağı ve şefi Éric Ripert’in restoranındaçalıştı. Mesleğinin gelişim dönemlerinde 2 ve 3 Michelin yıldızlı restoranlarda eğitimler alan Çıkrıkcı, ödüllü birçok şefle mesleğinin olgunlaşma döneminde çalışma fırsatı buldu.

Modern pişirme teknikleri ve geleneksel yöntemleri harmanlayarak neo-klasik akıma olan ilgisiyle bilinen Çıkrıkcı, bunun yanında Akdeniz, Fransız, İtalyan, İspanyol ve Uzak Doğu mutfağı tecrübelerini sade ve modern sunumlarda yöresel mevsimlik ürünlerle harmanlayarak oluşturduğu menü ve tabaklar ile dikkatleri çekiyor. Çıkrıkcı; Chaîne des Rôtisseurs, festival menüleri ve “Chef’s Table” etkinlikleri gibi birçok seçkin yemek ve organizasyonda da yer aldı.

ziya-cikrikci--001.jpgÇırağan Palace Kempinski ve Ritz Carlton bünyesinde Miami ve Washington DC şehirlerindegörev alan Çıkrıkcı, Frankie Istanbul Restaurant’ta da Executive Sous Chef görevinde çalıştı. Daha sonra kariyerine Hilton İstanbul Bomonti’de devam eden şef, buradan Estonya’da bulunan Hilton Tallinn Park’a transfer oldu. Swissotel the Bosphorus İstanbul’da Chef de Cuisine olarak da görev alan Çıkrıkcı, Conrad Istanbul Bosphorus’un Executive Chef’liğini üstlenmeden önce Hyatt Regency Istanbul Ataköy’de görev alıyordu.

Çıkrıkcı, Conrad İstanbul Bosphorus’un mutfağına katacağı yeniliklere, benzersiz İstanbul ve Boğaz manzarası sunan Summit Bar & Terrace menüsüne ekleyeceği doğu-batı konseptli meze ve atıştırmalıklar ile başlıyor. “East and West” menüsü dünyanın bir çok farklı ülke ve kültüründen lezzetli atıştırmalıkları bu yaz Summit misafirleri ile buluşturacak.

Akdeniz, Batı Avrupa, Amerika, Osmanlı ve Asya mutfaklarına hakim olan ve dünya trendlerini yakından takip eden Ziya Çıkrıkcı, Mart ayından bu yana Conrad İstanbul Bosphorus’un Executive Chef’i olarak görev yapıyor.

Conrad İstanbul Bosphorus Hakkında

Conrad Hotels & Resorts, yaşamın, işin ve eğlencenin sorunsuzca kesiştiği seyahatlar için yeni nesil akıllı lüks destinasyondur. Conrad, www.stayinspired.comüzerinden erişilebilen, 1 saatlik, 3 saatlik ya da 5 saatlik deneyimlerin sergilenmiş koleksiyonlarıyla misafirlerinin İlhamlı Kalmalarınınyenilikçi bir yolunu sunmaktadır. Misafirler, Hilton Honors mobil uygulamasıüzerinden ön check-in ve oda seçimine, odada yemek siparişi ve mobil checkout'a kendi mobil cihazları üzerinden erişim sağlayarak Conrad Concierge hizmeti aracılığıyla kaldıkları süreyi yönetebilirler. Beş kıtada 30'un üzerinde tesisten oluşan Conrad, öncü bir küresel konaklama şirketi olan Hilton'un bir parçasıdır. Ziyaretçiler, www.conradhotels.comadresinden ya daHilton Honors mobile appüzerinden rezervasyon yaparak Conrad'a bağlanabilir, News.conradhotels.com,adresini ziyaret ederek marka hakkında daha fazlasını öğrenebilir, Facebook, Instagramile Twitterüzerinden bizi takip edebilirsiniz.

Hilton Hakkında

Hilton (NYSE: HLT) 113 ülke ve bölgedeki 5.700 otelde 923.000’ü aşkın odayı kapsayan, dünya klasmanındaki 17 markalık portföyüylelider bir küresel konaklama şirketidir. Dünyanın en konuksever şirketi olmayı kendine misyon edinen ve 2018 yılında dünyanın en iyi işverenler listesinde kendine yer bulan Hilton, 100 yıllık tarihi boyunca 3 milyarı aşkın misafiri ağırladı. Ödüllü misafir sadakat programı Hilton Honors kanalı ile doğrudan Hilton ile rezervasyon yaptıran 89 milyonu aşkın üyeye, otel konaklamaları için Puanlar ve paranın satın alamayacağı deneyimler sunan Hilton müşterilerine artı oda seçimi, Dijital Anahtar ve Bağlantılı Oda ile dijital giriş dahil anlık avantajlar sunuyor. Daha fazla bilgi için, newsroom.hilton.com adresini ziyaret edin ve Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram ve YouTubeüzerinden Hilton’a bağlanın.

Bu haber toplam 4887 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.