• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 18 °C

ÇİRED, 2018’de 400 bin Çinli turist gelecek

ÇİRED, 2018’de 400 bin Çinli turist gelecek
ÇİRED Başkanı Kadir Tanrıdağlı: 2018'de Türkiye'ye gelecek 400 bin turiste yetecek kokartlı rehber sayısını artırmak için kurslar açılmalı

HALİL TUNCER-TÜRKIYE TURİZM
İSTANBUL
-Profesyonel Çince Rehberler Derneği – ÇİRED, 2018’de Çin’de “Türk Turizm Yılı” kutlanması nedeniyle Türkiye’ye gelmesi beklenen 400 bine yakın Çinli turistlerin güvenliği için İstanbul’da yerel yöneticilerle bir araya geldiler. Halen Çin’de  “2018 Türk Yılı”nda Çinlilerin Türkiye’ye gelmesi için tanıtımlar yapılıyor.

cince-rehberler.jpg

ÇİRED BAŞKANI TANRIDAĞLI: EĞİTİMLİ, KOKARTLI REHBERE İHTİYAÇ VAR

ÇİRED Başkanı Kadir Tanrıdağlı, Türkiye'ye 2018'te çok sayıda Çinli turist geleceğini belirterek "THY ve diğer havayollarıyla yaklaşık 500 bin Çinli Türkiye'ye gelecektir. Çalışanları geçersek 2018'de yaklaşık 400 bin Çinli turistin Türkiye'ye gelmesini bekliyoruz. 150 kimlik rehber ve 5 acente bu akını karşılamaz. Eğitimli kokartlı rehber ihtiyacını tamamlamalıyız" dedi.

cired-kadir-tanridagli.jpgcired-kadir-tanridagli-001.jpgÇinli turiste yli hizmet vermek için Çince rehber sayısının yeterli olmadığını belirterek bir dizi önlem alınması gerektiğini bildiren Tanrıdağlı, Halen mevcut 40 Çince rehber sayısının 4 aylık yoğun eğitim ile artırılması gerektiğini belirtti. Ayrıca diğer dilerden 20 rehberin Çince öğrenmek için çalışma yaptığını bildiren Tanrıdağlı, "Türkiye'de 183 kokartlı Çince rehber bulunuyor. Bunların 50'si istikrarsız piyasa nedeniyle dışarda kaldı. Aktif olan 134 kişidir. Ayrıca üniversitelerden mezun olan Uygur Türkü 70 öğrenci ile temas halindeyiz. Şubat ayında Çin'de başlayan Bahar Bayramı ile yoğun Çinli gelecektir. Turist Rehberleri Birliği-TUREB Ocak veya Şubat'ta rehberlere Çince dili ekletme kursları açıyor. Tahminen 30 civarında rehber bu sınavda başarılı olacaktır. Ancak bu sayı da yeterli değildir."dedi.

cired-kadir-tanridagli-002.jpgÇİRED BAŞKANI TANRIDAĞLI: TURİSTİN GÜVENLİĞİ ÖNCE GELİYOR
ÇİRED Başkanı Kadir Tanrıdağlı “Çinli turistlerin ülkemizi ziaretinde onlara iyi hizmet verebilmek ve 3.Turizm Şurası'nda yer aldığı gibi Türkiye'nin iyi tanıtılmasında yeterli kokartlı rehber ihtiyacı için çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca İstanbul yönetimi başta olmak üzere  turizm bölgelerinde Çinli turistlerin güven içinde gezebilmeleri için birlikte hareket ediyoruz” dedi. CİRED Başkanı Kadir Tanrıdağlı'nın yazılı açıklaması şöyle:

kadir-konusma.jpg

cince-rehberler-002.jpgTaksim Point Hotel’de düzenlenen toplantıya ÇİRED üyesi rehberler yanında Istanbul Çin Halk Cumhuriyeti Konsolosu ile Beyoğlu Belediye Başkan Yardımcısı ve Beyoğlu Emniyet Müdürü katıldı.

cired-kadir-tanridagli-004.jpg

Bu haber toplam 5981 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.