• BIST 9067.22
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 17 °C

Çinli turist tatile çıkıyor, İtalya, Japonya ve Tayland akın bekliyor.

Çinli turist tatile çıkıyor, İtalya, Japonya ve Tayland akın bekliyor.
Seyahat acentesi Ctrip’in yaptığı araştırmaya göre, bu üç ülke, bu yılki Altın Hafta boyunca, Ulusal Gün’le başlayan tatilde Çinli gezginler için başlıca denizaşırı destinasyonlar olacak

ŞANGHAY - Dünyanın en büyük turist kaynağı olan Çin turisti yıllık tatile çıkıyor, İtalya, Japonya ve Tayland'daki deniz ürünleri restoranları ve satıcıları Çinli turist akınına uğramayı bekliyor. Seyahat acentesi Ctrip’in yaptığı araştırmaya göre, bu üç ülke, bu yılki Altın Hafta boyunca, Ulusal Gün’le başlayan tatilde Çinli gezginler için başlıca denizaşırı destinasyonlar olacak. 2018’de 140 milyon seyahat yapan Çinli turist 160 milyar dolar harcadı. Seyahat trendleri değişen Çinli turist yiyecek, içecek ve eğlenceye yönelmeye başladı.

cinli-turist-009.jpgZENGİN CİNLİ TURİSTLER

Öte yandan 1,5 milyon ABD Doları (10 milyon yuan) veya daha fazla harcama yapan zengin Çinli turistler, artan kaliteli yaşam tarzı ve seyahat deneyimlerine olan talepleri nedeniyle giden seyahat pazarında büyük fırsatlar yaratıyorlar. Çin araştırma enstitüsü Yaok'un Çin'deki varlıklı gezginler hakkındaki raporuna göre, 2017 yılında bu turistler Çin'in toplam yurtdışı seyahatlerinin onda birini oluşturdu. Ancak yurtdışı tüketim harcamaları ise yurtdışındaki Çinli gezginlerin yarısını karşıladı.

china-traveller.jpgÇIN SEYAHAT TRENDLERINI DEĞIŞIYOR

Şangay merkezli pazar araştırma danışmanlığı OC&C Strateji’nden pazar analisti Victoria Wang'a göre, Çinli turistin seyahat trendlerini değiştiği ve varış ülkelerindeki restoran ile otellerin gelecek yıllarda daha fazla kazanacağı anlamına geliyor.

cinli-turist-008.jpgÇINLI MILLENNIUM VE Z KUŞAĞı

Wang, SeafoodSource'a şunları anlattı “Şimdi Çinli Millennium ve Z kuşağı, Altın Hafta boyunca seyahat ediyor. Bunlar Çinli turistlerin çoğunluğunu oluşturuyor ve önceki nesillerden gelenlere göre farklı seyahat davranışları ve tercihleri ​​var.

Genç gezginler yerel yemek gibi deneyimleri için daha fazla istekliler. Alışveriş, seyahatleri sırasında en önemli önceliklerden biri olabilir. Ancak yiyecek ve içecek, eğlence ile konaklama yerlerine seyahatlerinde önemli harcama yapabilirler.”

china-traveller-001.jpgGENÇLER BAĞIMSIZ GEZİYOR
Çin'in bu turist dalgası, alışveriş rehberleri, oteller ve Çin yemeklerine önem veren seyahat rehberleri tarafından yönlendirilen gruplar için planlanlıyor.

OC&C araştırmasına göre, yüzde 33'ü oluşturan genç Çinli gezginlerin, yüzde 20’lik yaşlı gezginlere kıyasla bağımsız olarak kendi seyahat düzenlemelerini yapıyorlar.

china-traveller.png
china-traveller-001.pngHONG KONG OLAYLARI ÇİNLİ TURİSTİ KAÇIRDI
Devam eden protestolar Hong Kong'u, Çinli turistler için en önemli yer olarak uzun süredir sürdürdüğü yerden uzaklaştırdı. Çinli turistlerin büyük bir kısmı ve özellikle ilk kez seyahat edenler için, 2018'deki ilk üç destinasyonda yer alan Tayland çekiciliğini koruyor.

china-traveller-002.pngÇİNLİ TURİST160 MİLYAR DOLAR HARCADI
2018’de Çin’in turistleri tarafından yapılan denizaşırı harcamaların 120 milyar ABD Doları ile 160 milyar ABD Doları (109.4 milyar Avro ve 145.9 milyar Avro) arasında olduğu tahmin ediliyor. Küresel olarak harcama rakamları resmi kayıtlar ve banka ödeme verilerine dayanıyor. Çin Turizm Akademisi'ne göre, Çinli turistler 2018'de bir önceki yıla göre yüzde 13.5 artışla toplam 140 milyon seyahat yaptı.

cinli-turist-010.jpgÇİN YİYECEK-İÇECEK PAZARI YÜZDE 9,6 BÜYÜYOR
Çin'deki hanehalkı borcunun 2017'de yüzde 49'dan 2018'de GSYİH'nın yüzde 52'sine yükselmesinin, kısmen seyahat ve alışveriş harcamalarını artırdı. Turistlerin harcamaları, Çin'in bir zamanların ünlü ödemeler dengesi fazlasının son yıllarda istikrarlı bir şekilde azalmasına neden oldu.

Xin Kai International Brand Management Co.'nun mağazalarına yatırım yapacak yeni franchise alanlarına göre, , Çin'deki yiyecek ve içecek pazarının 2017’den itibaren geliştiği ve 2022’ye kadar yıllık ortalama yüzde 9,6 büyüyeceği belirtildi.

Bu haber toplam 2078 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.