• BIST 9548.09
  • Altın 2499.755
  • Dolar 32.4879
  • Euro 34.5554
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

Çevre bilinciyle organik eko-turizm pazarı büyüyor

Çevre bilinciyle organik eko-turizm pazarı büyüyor
Eko-bilinçli gezginlerin artması, internet erişimi ve çevrimiçi referansların artması,pazar büyümesini artıracak önemli faktörler olarak görülüyor.

İSTANBUL, Küresel Sürdürülebilir Turizm Piyasası’nda 2019-2023 arası büyümeyi artırmak için yerel, otantik ve organik deneyimlere doğru yönelme başlıyor. Technavio tarafından yayınlanan pazar araştırması raporu: ‘Çevre ile ilgili artan endişe, tüketicileri organik gıda maddelerinin tüketimine yöneltiyor ve organik konaklama tesislerinde kalmaya teşvik ediyor’ denildi.

eko-turizm-.jpgORGANİK EĞİLİM ARTIYOR

Technavio raporuna göre, 2019-2023 döneminde organik turizmde % 10'un üzerinde artış bekleniyor. Bu eğilim, özellikle Avrupalı ​​turistler arasında sürdürülebilirlik uygulamalarının ve organik sürdürülebilir turizmin popülaritesini artırıyor. Ayrıca, birçok turizm işletmecisi diğer rakipler karşısında rekabet üstünlüğü sağlamak için yiyecek, içecek ve konaklama konusunda organik seçenekler sunuyor.

eko-turizm--001.jpgPAZAR BÜYÜMESINI ETKILEYECEK

Technavio'ya göre, yerel ve otantik deneyimlere yönelme tercihinin piyasa üzerinde olumlu bir etkisi olacak ve tahmin süresi boyunca büyümesine önemli katkı sağlayacaktır. Bu araştırma raporu aynı zamanda 2019-2023’teki pazar büyümesini etkileyecek diğer önemli trendleri ve piyasa itici güçlerini de analiz ediyor.

ORGANİK TUR PAKETLERİ

Turizm operatörleri, turistlerin yerel toplulukları keşfetmelerini sağlayan tur paketleri sunuyor. Bu, yerel gıda ürünlerinin tüketimi de dahil olmak üzere yerel ve otantik seyahat deneyimlerine yönelik artan eğilimden kaynaklanıyor.

Turizmin ekolojik etkisi konusunda artan farkındalıkla birlikte, çok sayıda turist, hatıralar yerine yerel malzemeleri kullanan restoranları, taksiler yerine akşam yemeği ve akşam yemeklerinde macera gezileri yapmayı tercih ediyor.

EKO-BILINÇLI GEZGINLER ARTıYOR

u nedenle, yerel ve otantik deneyimler için artan tercihle birlikte, sürdürülebilir turizm pazarının tahmin döneminde olumlu bir görünüm sergilemesi bekleniyor.

Technavio kıdemli bir analist, “Yerel ve otantik deneyimlere yönelme tercihinin yanı sıra, eko-bilinçli gezginlerin artması, internet erişimi ve çevrimiçi referansların artması, tahmin döneminde pazar büyümesini artıracak önemli faktörlerden bazılarıdır” diyor.

AVRUPA BAŞI ÇEKİYOR

Bu pazar araştırması raporu, küresel sürdürülebilir turizm pazarını yerel ve uluslararası coğrafyaya, APAC, Avrupa, MEA, Kuzey Amerika ve Güney Amerika’ya göre ayırıyor. Avrupa 2018’de küresel sürdürülebilir pazarını yönetti. Ardından sırasıyla Kuzey Amerika, APAC, Güney Amerika ve MEA izledi. Gelecek döneminde, Avrupa'nın küresel pazar üzerindeki hakimiyetini sürdürmesi bekleniyor. Bu bölgedeki çeşitli ülkelerin hükümetleri tarafından sürdürülebilir turizm politikalarının oluşturulmasından kaynaklanıyor.

Bu haber toplam 5625 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.