• BIST 9524.59
  • Altın 2489.865
  • Dolar 32.5201
  • Euro 34.7225
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 19 °C

Cemal Ayyamaç: Türsab’ın patronu acentelerdir

Cemal Ayyamaç: Türsab’ın patronu acentelerdir
Alyamaç Turizm’in sahibi Cemal Alyamaç: Rüyalarınızda bile görmediğiniz makamlarda ve imkanlar da çuvalla para alırken asıl patronlarınıza karşı ukalalık yapacaksınız. Yok arkadaş, size yedirmeyiz orayı.

 

İSTANBUL- Alamaç Turizm’in sahibi Cemal Alyamaç, Türsab’ta çalışanların acenteleri tartaklamasına ve hor görmesine karşı kaleme aldığı ‘Türsab Profesyonelleri” başlıklı yazısında çalışanlara “Türsab’ın patronunun birliğe kayıtlı seyahat acenteleri olduğunu hatırlatarak birisi çıkar ve “Türsab Dingo’nun ahırı mı? diye sorar. Bakın orada 18 yıllık bir hükümdarlık yıkıldı. Sizin horladığınız adamlar o hükümdarlığı yıkan ADAM’ lardır. Yarın onlardan birisi tarafından bir anda o kapının önüne konulursunuz” dedi.
“Rüyalarınızda bile görmediğiniz makamlarda ve imkanlar da çuvalla para alırken asıl patronlarınıza karşı ukalalık yapacaksınız. Yok arkadaş, size yedirmeyiz orayı, herkes YERİNİ de ve HADDİNİ de bilecek” diyen Cemal Alyamaç, TÜRSAB’ın evraklarının birileri tarafından eski yönetime servis edildiğini belirtti.

cemal-alyamac,-.jpgTÜRSAB’TA CASUSLAR SAVAŞI
Bilindiği gibi son kongrede eski başkan Başaran Ulusoy “Masamın üzerindeki evraklar, hatta çöp tenekeme attığım kağıtlar değişim denilen gruba servis ediliyor” demişti. Bu etme bulma dünyası galiba. Başaran Ulusoy’un evraklarını değişim grubuna servis ederek karşılığında büyük paralar tahsil eden kişiler, Türsab’tan kovulunca şimdi Başaran Ulusoy safına geçtiler. Şimdi ki yönetimin içinden ise birileri aynı işe soyunmuşlar. Türsab sanki bir zamanlar Amerika-Rusya savaşında yapılan “casuslar savaşı”na döndü. Bunları duydukça insanın Türsab hakkında “Tam bir Bizans oyunu” diyesi geliyor.Bakalım Çemal Alyamaç, “gizli sırları” servis eden kişiler hakkında neler yazacak. TÜRSAB’ın bu kadar konuşulan ve 10 bin üyeden saklanan sırları neler?

Cemal Alyamaç’ın yazısı şöyle:

Yazımızın başlığından da anlayacağınız üzere bugünkü yazımızı PROFESYONEL arkadaşlara ayırdım.
Şimdi gelelim o Çalışkan(!) Çocukların Profesyonellerine;
Sayın pek profesyonel arkadaşların öncelikle şunu çok iyi anlamaları gerekiyor; Sizler TÜRSAB’ ın SGK’ lı elemanlarısınız. O TÜRSAB’da bizim yani binlerce Seyahat Acentesinin birliğidir.
Yani sizler biz acentelerin elemanlarısınız.
Daha açık yazayım sizin PATRON’ unuz TÜRSAB’ a kayıtlı Seyahat Acenteleri ve o acentelerin sahipleridir. Bunu isterseniz bir başkanınıza sorun. O size gereken cevabı verir.
Sakın Yönetim Kurulu üyelerine sormayın onlar sizlere net cevap veremeyebilirler zira tüm Yönetim Kurulu üyeleri çok yoğunlar, ama gel gör ki 7. ayın sonunda sektöre yansıyan hiçbir olumlu adım atamadılar.
Birde çiçeği burnunda profesyoneller var, hani onun bunun yancısı olanlar.
İşte bunlardan biri çıkar burası DİNGO’ nun ahırı mı der, öbürü BÖYLELERİNİ TÜRSAB’ tan İÇERİ SOKMAYACAKSIN der.
TÜRSAB’a yeni girmişler ama sanki o TÜRSAB babalarının malıymış gibi.
Siz kendinizi ne zannediyorsunuz? Bulunmaz Hint kumaşı mısınız?
Bakın orada 18 yıllık bir hükümdarlık yıkıldı, O hükümdarlığın nasıl yıkıldığını, LİDERLER EKİBİNİN bu değişikliğin olabilmesi için gecelerini gündüzlerine katarak, işinden, ailesinden feragat ederek çalışmalarını sorun da anlatsınlar sizlere.
Sizin horladığınız adamlar o hükümdarlığı yıkan ADAM’ lardır. Yarın onlardan birisi tarafından bir anda o kapının önüne konulursunuz.
Rüyalarınızda bile görmediğiniz makamlarda ve imkanlar da çuvalla para alırken asıl patronlarınıza karşı ukalalık yapacaksınız.
Yok arkadaş, size yedirmeyiz orayı, herkes YERİNİ de ve HADDİNİ de bilecek.

TAHSIS ARABALAR
Bilesiniz ki patronlarınıza karşı gösterdiğiniz o üslup ve tavırlarınız sadece sizlere zarar veriyor. Birilerine yaranmak uğruna birliğin asil sahiplerini hiçe sayamazsınız.
Sonra ağlayıp zırlamak yok! Onun için artık kendinize gelirseniz bu sizin hayrınıza olur. Benden söylemesi.
Bu arada TÜRSAB’ın bitmek bilmeyen imkanları demişken Tahsis Arabalar konusunu da anlatalım.
Birlik bünyesinin kullanımında olan araçlar akşam mesai sonrasına tüm araçlar orda olmasına rağmen Birliğe gelen misafir acentelerin transferlerini yapamıyor.
Neden?
Çünkü araçlar çıkış yapacak olan ağababalarını yani, Yönetim Kurulu Üyelerini veya PROFESYONELLERİ bekliyor. Neymiş efendim tahsismiş.
Bu kadar yüksek maaş alacaksınız birde tahsis araçlarla evinize gideceksiniz. Sonra da sizlere bu imkanları sağlayan acenteler işlerine ve evlerine Toplu taşıma aracı veya yürüyerek gidecekler. Ayıp ama değil mi?

TAHSİSLİ ARACI HANIMINA TAHSİS EDEN PROFESYONEL
Ha birde enteresan bir profesyonelimiz var. Kurum arkadaşın emrine araç tahsis etmiş ama bu aracı kullanmıyor. Evinin önüne bu tahsisli aracı park etmiş bekletirken kendisi TÜRSAB merkezden şoförlü araç isteyip kendini aldırıyor, akşam mesai bitiminde de yine şöförlü araç ile evine bırakılan bu arkadaş kurumun verdiği aracı hanımının emrine tahsis etmiş durumda herhalde!
PROFESYONEL arkadaşlarımız büyük holdinglerin envanterin de olmayan personel kadrosu ile çalışmayı hedeflediklerinden, etraflarındaki eş dost akraba arkadaş kim varsa hepsini TÜRSAB’a aldırmaya çalışıyorlar.
İş o kadar çığrından çıkmış bir durumda ki her yer ne yaptığı belli olmayan elemanlar ile doldurulmuş durumda, yakında merkez binamız bu kadar çok alınan personeli kaldıramayacak ve binanın girişine ilave yerler yapılacak diye düşünüyorum.

SATIN ALMA EKİBİ EVLERE ŞENLİK
Mesela TÜRSAB’ın bir SATIN ALMA ekibi var, evlere şenlik.
Satın Alma Müdürümüzün olması kadar olağan bir durum olmamalı zaten herkes bunda hem fikir olacaktır. Yalnız bundan sonra olaylar karışıyor, Finans bölümüne alınan Profesyonelimiz, akabinde Satın Alma Koordinatörü getiriyor kendi referansı ile, Satın Alma Koordinatörü de kendi referansı Satın Alma Koordinatör Yardımcısı getiriyor. Tabii birde bunların altında çalışan alt kadro personeller var. Kadroya bakınca devlet malzeme ofisi kadrosu sanırsın.
10 bin odası olan büyük bir otel zincirlerinin satın alma departman müdürü ve bir tane depo şefi ile tüm bu işleri yürütmesine rağmen TÜRSAB’ın Satın Alma departmanında müdürden geçilmiyor.

TÜRSAB’IN MALI DENİZ Mİ?
Ey bu işlerden sorumlu Yönetim Kurulu üyesi; altı üstü, bir yıl içinde alınacak olan birkaç koli tuvalet kâğıdı, A4 kâğıdı ve kalem-defter için TÜRSAB’da bu kadar personel ikame edilir mi? Ya da şöyle soralım. Siz kendi şirketinizde bu kadar gereksiz eleman çalıştırıyor musunuz? TÜRSAB’ın malı deniz mi?

TÜRSABI’IN EVRAKLARI ESKİ YÖNETİME SERVİS EDİLİYOR
Bu haftalıkta bu kadar, güncellemelerimiz devam edecek, yalnız önümüzdeki haftaki yazımı tek bir departmana ayıracağım, yazdıklarımdan sizlerin bile nutku tutulacak, bu kadar çok evrağın birlik bünyesinden dışarı çıkartılıp eski yönetime servis edildiğine sizler bile inanamayacak hayrete düşeceksiniz.
Kaygılarımla
Cemal ALYAMAÇ

Bu haber toplam 10341 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.