• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 16 °C

Cebimdeki paralar kurtardı

Cebimdeki paralar kurtardı
Kongo'da uçak kazasından kurtulan Selami Mordeniz, “Beni cebimdeki paralar kurtardı. Kıymetli eşyalarımı almak isteyen kalabalık beni öldürebilirdi.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM


İSTANBUL- Demokratik Kongo Cumhuriyeti"nde uçak kazasından kurtulan Selami Mordeniz, “Beni cebimdeki paralar kurtardı. Kıymetli eşyalarımı almak isteyen kalabalık beni öldürebilirdi. Paralarımı kendilerine almak isteyenlerin sayesinde ölümden kurtuldum” dedi.
ÖZBİ (Özel Belgeli Özel Nitelikli, Butik Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği) Genel Sekreteri, Poem Oteli"nin işletmecisi Adnan Mordeniz"in ağabeyi Selami Mordeniz  uçaktan kurtuluşunu anlattı.


Hasan Arslan, Adnan Mordeniz, Selami Mordeniz, Özkan Altıntaş, Hasan Gülkaynak, Faruk Boyacı

ÖZBİ'DEN MORDENİZ'E GEÇMŞ OLSUN

Sirkeci Konak Oteli"nde, TUROB Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Boyacı, Özbi Başkanı Hasan Gülkaynak, Adnan Mordeniz ve Turizm Aktüel dergisi sahibi Hasan Arslan"la birlikte kazadan kurtulan turizmc arkadaşlarının ağabeyi Selami Mordeniz'e "Geçmiş olsun" toplantısı yapıldı..
Alcatel firmasında elektronik mühendisi olarak çalışan Selami Mordeniz, mucize eseri 100'den fazla kişinin ölümüne yol açan kazadan kurtulmuştu.
Kongo'da Goma"dan Kinsaşa"ya gitmek üzere havalanan DC-9 tipi uçağın motor arızasıyla düşerek havalimanının yakınındaki evlerin üzerine düştüğünü anlatan Mordeniz, “Otorite boşluğu nedeniyle oralarda kimin ölüp kaldığını kimse önemsemiyor. Uçak yanarak kalabalık bir markete girdi. Bana kalırsa 100"den fazla insan öldü” dedi.
Uçağın önden 7"ci sırasında oturduğunu belirten Selami Mordeniz başından geçen olayı şöyle anlattı:



KIYMETLİ EŞYALARIM İÇİN KURTARMIŞLAR

“Uçak yeni havalanmak üzereydi. Pistin ortasına geldiğimizde müthiş bir gürültü oldu. Galiba motor arızası olmuştu.Uçak havalanamadı. Bürüklenmeye başladı.  Havalimanının yanındaki evlerin bulunduğu yere daldı.  Büyük bir çatırtı oldu. Etrafı alevler sardı. Uçağin içi  allak bullak olmuştu. Arka taraf görünmüyordu. Her yerden çığlıklar geliyordu. Sürünerek bulduğum bir delikten kendimi dışarı attım. Yanmamam için üzerime su dökenler oldu. Birileri bağırışıyordu. Beyaz olduğum için önce pilot zannettiler. Bir grup üzerime çullanan kalabalığı engelledi. Sonra cüzdanımı, saatimi ve üzerimde kıymetli ne buldularsa aldılar. Bütün bunlar olurken beni havalimanında yolcu eden arkadaşım olay yerine yetişmişti. Beni ellerinden kurtararak bir araca atarak hastaneye götürdü. Yolda ise "seni paralarını almak için kurtarmışlar. Diğerlerinin yanaşmasını engelleyerek seni kurtaranlar cebindeki paralar için yardım etmişler" dedi.“



FAKİR HALK UÇAĞI TALAN ETMİŞ

Selami Mordeniz,
Demokratik Kongo Cumhuriyeti"nde halkın sıkıntı çektiği ve böyle bir durumda ne bulsalar kar amacıyla uçağı talan ettiklerini belirterek, “Uçağa su dökerek sondürmeye çalışmalarının alacakları eşyaları yanmadan ele geçirmek amacıyla olduğunu öğrendim. Çok sıkıntı çeken halk uçaktaki kıymetli eşyaları ele geçirmek istiyordu. Bu arada beni kurtaran  gurup daha baskın çıkınca diğerlerini yanaştırmayarak kıymetli işyalarımı aldı. Allah"tan arkadaşım yetişti. Yoksa bana da  zarar verebilirlerdi. Herşeyimi aldılar. Sadece kemerimi altına sıkıştırdığım pasaportumu alamadılar” dedi.


Adnan ve Selami Mordeniz

HAYDARPAŞA LİSESİ MEZUNU

ÖZBİ Genel Sekreteri, Poem Oteli"nin işletmecisi Adnan Mordeniz"in ağabeyi Selami Mordeniz, Haydarpaşa Lisesi"ni birincilikle bitirdikten sonra üniversiteyi burslu olarak Paris"te okudu. Evli iki çocuklu olan Elektronik Yüksek Mühendisi Selami Mordeniz, 1980"den beri Alcatel firması adına  Arap ülkelerinde santrallar kurma görevini yürütüyor. Irak, BAE, Ürdün"de görev yapan mordeniz 8 aydanberi Kongo"da bulunuyordu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.