• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

Çanakkale'den Küçükkuyu-Midilli seferleri başladı

Çanakkale'den Küçükkuyu-Midilli seferleri başladı
GESTAŞ öncülüğünde Dentur Avrasya tarafından Çanakkaleyi Avrupa ve dünyaya bağlayan Küçükkuyu - Midilli seferleri başladı,

ÇANAKKALE- 2018 Troya Yılı’nda Çanakkale Turizmi’ne büyük katkı sağlayacak Ayvacık (Küçükkuyu)-Midilli seferlerinde geri sayım sona erdi. GESTAŞ- Dentur Avr asya işbirliğinde gerçekleştirilecek Midilli seferleri başladı.

midilli-canakkale.JPG

kucukkuyu-midilli-seferleri-basladi-006.jpg

kucukkuyu-midilli-seferleri-basladi.jpgGESTAŞ öncülüğünde Dentur Avrasya tarafından Çanakkaleyi Avrupa ve dünyaya bağlan Küçükkuyu - Midilli seferleri başladı, Açılış törenine katılanlar Çanakkale için başka bir tarihi güne şahitlik ettiler.
Çanakkale Boğazı, Gökçeada, Bozcaada ve Güney Marmara hattında hizmet veren GESTAŞ Deniz Ulaşım, seferler düzenlediği hatlara bir yenisini daha ekledi.

kucukkuyu-midilli-seferleri-basladi-002.jpgBir süredir başlaması için uğraş verilen Ayvacık(Küçükkuyu)-Midilli seferlerinde tüm süreçlerde sona gelindi. GESTAŞ’ın Çanakkale’den Midilli’ye olan feribot seferlerini 28 Mayıs itibariyle başlatıyor.

httpwww.turkiyeturizm.comcanakkaledan-kucukkuyu-midilli-seferleri-basladi-55835h.htm.jpg

GESTAŞ Küçükkuyu Feribot İskelesi’nde yapılan açılıştan bir gün sonra ise ilk sefer gerçekleşiyor.
Midilli seferleri, Küçükkuyu’dan Petra Limanı’na yapılacak. Çanakkale’den Küçükkuyu’ya Ücretsiz Otobüs Servisi Küçükkuyu’dan yapılacak seferler, ek hizmetlerle de desteklenecek. Çanakkale’den kalkacak ücretsiz servislerle yolcular, Midilli feribotunun hareket noktası Küçükkuyu İskelesi’ne taşınacak.
Aynı ücretsiz servis hizmeti, Midilli’den dönen Çanakkale yolcuları için de sunulacak. Böylece Midilli yolcularına Çanakkale ile Küçükkuyu arasındaki mesafede maliyet yükü oluşmayacak. 2018 Troya Yılı’nda yapılan turizm hamlelerinin başında gelen Ayvacık(Küçükkuyu)-Midilli seferlerinin, daha önceki yıllardaki geçiş sayıları göz önünde bulundurulduğunda Çanakkale turzimine büyük katkı sağlaması bekleniyor.

kucukkuyu-midilli-seferleri-basladi-004.jpg

Yaz sezonu boyunca düzenli olarak yapılacak Ayvacık – Midilli seferleri ile dünyanın pek çok farklı ülkesinden Midilli’ye gelen turistler de Çanakkale’ye de rahatlıkla ulaşabilecek. 2018 Troya Yılı kapsamında gerçekleştirilen turizm hamlesine ve kentin gelecek yıllardaki turizm hareketliliğine katkı sağlaması öngörülürken seferlerin, Midilli’de tatil yapacak dünya ülkelerinden turistlerin Troya Antik Kenti’ne ziyaretleri de artırması bekleniyor.

midilli-canakkale-001.JPGÖzellikle Çanakkale turizmine ivme kazandıracak olan Küçükkuyu - Midilli arasındaki seferler için bir açılış töreni düzenlendi. Törene; Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Ayvacık Kaymakamı Cevat Çelik, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Erkan Aygören, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Gestaş Genel Müdürü Volkan Uslu ve vatandaşlar katıldı. 

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, burada yaptığı konuşmada, Çanakkale'nin bir marka kent olduğunu söyledi. Bu değerin her geçen gün yeni özellikler ile farklı bir boyuta taşındığını dile getiren Turan, Küçükkuyu Gümrük Kapısı ve seferlerin de buna bir artı olduğunu anlattı.

midilli-canakkale-002.JPGAyvacık – Midilli seferlerinin ilki, Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu iskelesinden Midilli'deki Petra Limanı'na 28 Mayıs Pazartesi günü saat 08.30'da yapıldı. Seferlerin yaz ayları boyunca haftanın her günü, günde 2 kez gerçekleştirilmesi planlanıyor.

 

Bu haber toplam 5353 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.