• BIST 8748.65
  • Altın 2242.596
  • Dolar 32.3344
  • Euro 35.1496
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 14 °C

Can Pulak, sahipsiz Bodrum’un çaresizliğini yazdı

Can Pulak, sahipsiz Bodrum’un çaresizliğini yazdı
Büyük şehirlerde yaşamaktan, problemleriyle boğuşmaktan yorgun düşenler ,Anadolu’nun varlıklı aileleri, Doğu ve Güneydoğu’nun işsiz gençleri akın akın gelip Bodrum'a yerleşiyorlar

CAN PULAK
BODRUM -
Deneyimli gazeteci Can Pulak "Sahipsiz Bodrum’un çaresizliği" başlıklı yazısında "Bodrum artık, kendi halinde bir sayfiye kenti olmaktan çıktı, tam bir büyükşehir görüntüsüne büründü" diyerek aldığı büyük göçle birlikte sorunların giderek büyüdüğünü belirtti. Ayrıca "altyapı bir felaket, yollar dar ve yetersiz, üstelik bakımsız da… Belediyenin dar ve kısıtlı imkanı onarıma ve asfaltlamaya yetmeyince, şehiriçi yolları Kağızman’dan da beter. Öyle yamalı ve bakımsız yollar, Anadolu’nun en eski kasabalarında bile kalmadı" diyor. "ülkeyi Ankara’dan yönetenlerin de (buradan oy alamadıkları için) tam bir ilgisizlik ve hışmına uğramış durumda" diyen Can Pulak, Muğla'nın kısır çekişmeleri bir yana bırakıp Bodrum'a sahip çıkması gerektiğini belirtiyor.

bodrum-005.jpgCan Pulak'ın yazısının bir bölümü şöyle. Devamını okumak için alttaki linke tıklayın:

Bodrum’da çok şeye üzülmeye başladım. Hangi birini sayayım, şaşırdım doğrusu. Gerçi Bodrum artık, kendi halinde bir sayfiye kenti olmaktan çıktı, tam bir büyükşehir görüntüsüne büründü.

bodrum-001.jpg
İnanılmaz bir göç alıyor Bodrum. Istanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde yaşamaktan, problemleriyle boğuşmaktan yorgun düşenler ,Anadolu’nun varlıklı aileleri, Doğu ve Güneydoğu’nun işsiz gençleri akın akın gelip yerleşiyorlar kente. Nüfusu kısa zamanda ikiye katlandı desem inanın lütfen. Bu gidişle daha da artacak gibi görünüyor. Hiçbir önlem, hiçbir çözüm düşünülmüyor çünkü. Elini kolunu sallayan, bavulunu kapan, eşyasını kamyona yükleyenler, soluğu sorunsuz Bodrum’da alıyorlar.

bodrum-004.jpgMemlekette hürriyet var,seyahat hürriyeti var, dilediğin yere yerleşme hürriyeti var. Doğru ama, acaba Bodrum bunun için doğru adres mi? Bodrum’un yetersiz altyapısı yıllardır mevcut nüfusa yetmezken, bugün önlenemez bir kalabalığın ihtiyaçlarına da cevap vermeye çalışıyor. Sorunlar giderek büyüyor, problemler giderek şişiyor, şikayetçi sayısı da nüfusa paralel olarak artıyor.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN LİRKİ TIKLAYINX
https://www.turkiyeturizm.com/sahipsiz-bodrumun-caresizligi-1495yy.htm

Bu haber toplam 2260 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.